Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiedzieli mi na Whatsappie, że nie wszystkie potwierdzenia spływają prawidłowo, ale kiedy poprosiłem o skojarzenie adresu mailowego ze zgubionym zamówieniem, to znaleźli je w bazie. Chociaż powiadomienie dalej nie przyszło.

Wygląda na to, że system jest przeciążony i nie nadąża z taką ilościa zamówień. Ale po stronie obsługi chyba wszystko gra.

Opublikowano
W dniu 28.11.2020 o 11:22, jugend napisał:

Dzwoniłem dziś do nich, bo na stronie się nic nie wyświetlało, nie przyszedł żaden email, ale Pani wyszukała moje dwa zamówienia po emailu i potwierdziła, że jest ok. Więc też potwierdzam, że nie ma się co martwić. 

Opublikowano
1 hour ago, jugend said:

Odpowiedzieli mi na Whatsappie, że nie wszystkie potwierdzenia spływają prawidłowo, ale kiedy poprosiłem o skojarzenie adresu mailowego ze zgubionym zamówieniem, to znaleźli je w bazie. Chociaż powiadomienie dalej nie przyszło.

Wygląda na to, że system jest przeciążony i nie nadąża z taką ilościa zamówień. Ale po stronie obsługi chyba wszystko gra.

@jugenda na jaki numer pisałeś? Ja na +31 655 110 516, ale nikt mi nie odpisał od kilku dni.

Opublikowano

Panowie, czy możecie poradzić w kwestii rozmiaru susu w porównaniu do np. Vistuli/lantiera, bo myślę, że z tym każdy miał do czynienia. Nominalnie odpowiednikiem vistulowej 176/112 jest 56 susu. Porównuję vst slim (nie super slim) do susu napoli/havana. Czy rzeczy susu są dłuższe / krótsze i szczuplejsze/ obszerniejsze niż vst? 

Opublikowano

Nie mam garnituru z Vistuli, ale samo Napoli różni się od Havany, czasem znacznie. Poszczególne modele mają różne wymiary, ba, czasem ten sam rozmiar tego samego modelu różni się o kilka centymetrów, ale to już inna historia. 

Opublikowano

Część II. Lato. Znów tylko 98-ki.

C1334 - Havana - 75% wełna, 10% jedwab, 10% poliamid, 5% len - raczej szorstki materiał. Ciekawy. Ładny kolor. Niestety rękawy krótsze niż przewiduje standard. Muszę się zastanowić, czy warto ratować rękawy czy jednak oddać.

1699703573_C1334-marynarkaletniakrata-765PLN-final.thumb.jpg.906b86ca41eebf1483503790826ae296.jpg

P5154 - Havana - 100% len Solbiati, lekki i przewiewny. Jak widać "gnieciuch". Raczej do oddania.

624481149_P5154-len-839PLN-final.thumb.jpg.da63f1a00902332196573fabc06a8ae1.jpg

P6094 - Jort - wełna Traveller - full canvas. Najdroższa rzecz z outletu. Materiał matowy, całkiem przyjemny. Efekt trochę psują dziwne, jaśniejsze poziome paski widoczne głównie na lewej części marynarki. Ale to trochę "szukanie dziury w całym".
Być może to jedyna z letnich rzeczy jaką zostawię.

502327564_P6094-jasnoniebieskiJort-1625PLN-final.thumb.jpg.313340f7b991120bf6a4e653226f3c62.jpg

P6003 - Sienna - 38% wełna, 34% jedwab, 28% len - niezbyt miękki materiał, spodnie chyba węższe niż w innych Siennach a może to tylko odczuwalny efekt szorstkości materiału. Do oddania.

1858878694_P6003-niebieskisienna-930PLN-final.thumb.jpg.1b28f54700f9029979f76bb6cbe7387c.jpg

• Like 3
Opublikowano
46 minutes ago, Arturlep said:

zastanawiam się nad P5924

@Aras - polecasz?

Jak masz pomysł jak (z czym) go nosić, to tak.  Fajny, mięsisty materiał. Jak dla mnie to te kolory są trochę "trudne"... 

Opublikowano

I na koniec koszula. Postanowiłem raz jeszcze spróbować koszul SuSu w rozmiarze 39-7 i extra slim fit. 
Dwie koszule z linii purple i blue ujdą. W klatce przydałoby się ze 2 cm więcej na obwodzie. Rękawy do skrócenia. Ogólnie za 150 zł sztuka nie jest źle, bo materiały/wzory mi sie podobają.

Natomiast koszule Jort są szyte zdecydowanie ciaśniej. 

Do zwrotu mam SH132ESF - bardzo ładnie wykonana koszula w pasy. W rzeczywistości kolor jest ciemniejszy i wpada lekko w morski odcień. W klatce maks. 53 cm, kołnierzyk 38,5 (maksymalnie 39 cm). Naprawdę slim long 39:)

SH132ESF_7.thumb.jpg.1b4d32b10c5dce4dd482b80d1cd2fff0.jpg

Opublikowano
30 minutes ago, Szydlowsky said:

właśnie się nad nią zastanawiam  , powiedz jak ten materiał wygląda pod światło , będzie przewiewny ? 

Wygląda pod światło jak każda "dziurawa wełna"?

Myślę, że będzie przewiewny ale na pewno nie jest to najbardziej przewiewna marynarka, jaką miałem w rękach. Materiał ma jednak swoją sztywność i fakturę. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

U mnie pierwsze przyszło w środę (pierwszy dzień outletu). Drugie zamówienie 2 dni po otwarciu outletu przyjdzie dzisiaj. W zeszły piątek składałem zamówienie nr. 3 i mam nadzieję, że przyjdzie do końca tygodnia. Większe zamówienia pakują w kilku paczkach. Odesłać można w jednej, jeżeli dotyczący samego zamówienia. Nie wiem dlaczego tak jest, być może mają kilka magazynów...?

Opublikowano

U mnie dwa zamówienia zrobione w niedzielę tydzień temu: z pierwszego zamówienia przyszło 1/3, drugie zamówienie ma przyjść dzisiaj (1/1), a o tym, na co najbardziej czekam żadnego info, ale jestem uzbrojony w cierpliwość. ?

Opublikowano

Do mnie też jeszcze nic nie przyszło jeśli chodzi o rzeczy. Natomiast zachowali się bardzo w porządku w przypadku jednego zamówienia. 

Zamówiłem marynarkę. Następnego dnia e-mail, że niestety nie mają jej na stanie, tzn. mają, ale nie przeszła ich kontroli jakości, a oni bardzo dbają o zadowolenie swoich klientów - i tu cała litania jak bardzo. Oczywiście od razu zlecili też zwrot środków.

Następnego dnia przepraszają ponownie, a w ramach rekompensaty przesyłają bon podarunkowy na kwotę 185 zł (marynarka miała kosztować 485 zł). Tu nie chodzi o kwotę - to mogłoby być i 50 zł, chodzi o gest. "Nasza wina, pomimo że to outlet i na dodatek w black week". Chciałbym żeby to było standardem w polskich markach, również tych "sartorialnych". Zamiast tego często jest "nie mamy Pana płaszcza, więc weź Pan sobie inny".

• Oceniam pozytywnie 3