Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z forumowiczów miał doczynienia z MTM z SS?

Ze względu na szczupła budowę ciała 195cm wzrostu, 92cm w klacie i 85cm w pasie :D na polskim rynku ciężko jest znaleźć RTW które będzie wyglądało dobrze.

Ponieważ na bespoke mnie raczej nie stać a nasz rynek MTM jakoś do mnie nie przemawia (Van Thorn, Cafardini) wpadłem na pomysł podróży do Antwerpii (mam tam rodzinę) i skorzystania z oferty SS "Suit up personal tailoring". Ceny zaczynają się od 469euro ale jak zawsze pewnie ciężko wybrać coś sensownego w tej kwocie.

W mojej sytuacji to dobry pomysł?

Pozdr.

Z.

Opublikowano

Wyższy poziom zaawansowanie - dotychczas jeden z forumowiczów jechał na wakacje i przy okazji coś szył, ale żeby specjalnie dla garnituru jechać do Antwerpii?

Gdyby to był garnitur od słynnego mistrza, uszyty według niespotykanego gdzie indziej stylu z Antwerpii, ale dla garnituru z SS?

Moim zdaniem słaby pomysł, w jakim mieście na stałe mieszkasz w Polsce?

Opublikowano

Wyższy poziom zaawansowanie - dotychczas jeden z forumowiczów jechał na wakacje i przy okazji coś szył, ale żeby specjalnie dla garnituru jechać do Antwerpii?

Gdyby to był garnitur od słynnego mistrza, uszyty według niespotykanego gdzie indziej stylu z Antwerpii, ale dla garnituru z SS?

Moim zdaniem słaby pomysł, w jakim mieście na stałe mieszkasz w Polsce?

To nie jest tak że specjalnie dla garnituru mam tam jechać tylko przy okazji odwiedzając rodzinę :)

A mieszkam w Warszawie.

Co Ci nie odpowiada w ofercie polskiego MTM?

Jeżeli chodzi o Cafardini to nie przemawia do mnie design dostępnych modeli a do Van Thorn zraziłem się po doświadczeniach Szarmanta (bo jak dla mnie wyszło to źle). Reszty nie oceniam bo nie znam.
Opublikowano

Czy ktoś z forumowiczów miał doczynienia z MTM z SS?

Ze względu na szczupła budowę ciała 195cm wzrostu, 92cm w klacie i 85cm w pasie :D na polskim rynku ciężko jest znaleźć RTW które będzie wyglądało dobrze.

Ponieważ na bespoke mnie raczej nie stać a nasz rynek MTM jakoś do mnie nie przemawia (Van Thorn, Cafardini) wpadłem na pomysł podróży do Antwerpii (mam tam rodzinę) i skorzystania z oferty SS "Suit up personal tailoring". Ceny zaczynają się od 469euro ale jak zawsze pewnie ciężko wybrać coś sensownego w tej kwocie.

W mojej sytuacji to dobry pomysł?

Pozdr.

Z.

Spróbuj zamówić fason "Washington" w rozmiarze 102 i nie sugeruj się rozmiarami ze strony. W tym fasonie marynarki są szczupłe, taliowane i długie. Jak nie będzie pasował, to oddajesz za darmo.

Opublikowano

Witam, 

Ja posiadam jedną marynarkę SuitSupply, model Havana. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C540.html?start=25&cgid=Jackets

Ten konfigurator rozmiarów na ich stronie w moim przypadku spisał się wręcz idealnie (48). Marynarka zamawiana on-line, opakowanie przesyłki naprawdę robiło wrażenie, dodają bardzo fajny drewniany wieszak. 

Jest to moja pierwsza marynarka poza dwoma garniturami Lantiera i Bossa. Jestem z niej bardzo zadowolony i w niedalekim czasie pewnie też coś zamówię od nich. 

Posiadam jeszcze torbę http://eu.suitsupply.com/en/bags/brown-grain-portfolio-bag/BAG13217.html?start=26&cgid=Bags - Tu muszę przyznać, że wykonanie jest bardzo ładne.

oraz kardigan http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/navy-cardigan-/SW353.html?start=9&cgid=Knitwear - w porównaniu do innych kardiganów jakie miałem czyli Massimo Dutti oraz J.crew to w SS czuje się najlepiej.

Opublikowano

Mam takie pytanko, czy w SuitSupply znają pojęcie wyprzedaży ?

shop online - Eveningwear 

większego asortymentu raczej cieżko się spodziewać. Tak jak napisał Mateusz, Suit Supply ma wyprzedaże tylko dla USA i z innym ip nie da się wejść na stronę wyprzedażową. Zresztą bardziej nastawili się właśnie na USA (patrząc na liczbę otwieranych sklepów).

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spodnie spoko, ale marynarka (moim zdaniem) za szeroka w klatce i ramionach - m.in. marszczenia z tyłu na wysokości pach (i oczywiście rękawy do skrócenia).

Nie wiem jak dopasowanie na wysokości talii, ale jeśli jest trochę luzu to zaryzykowałbym wymianę na mniejszą o rozmiar.

Ps. Choć jak patrzę na tył, na wysokości szliców, to raczej dół jest na styk ;)

Opublikowano

Wg mnie wygląda ładnie, ew. marszczenia pewnie da się zlikwidować, jednak zdjęcia są stosunkowo mało czytelne - zwłaszcza to przodo-bokiem (nr 3) - taka pozycja ładnie podkreśla klatę, ale trudniej jest ocenić dopasowanie. Lepiej się ustawić w "pozie robota", czyli centralnie do obiektywu,z opuszczonymi rękami. Spodnie również wyglądają bardzo korzystnie, chyba nawet nie trzeba nic robić.

Opublikowano

Pasek widoczny spod kamizelki zawsze bardzo mnie razi, ale w tym przypadku wygląda to bardzo fajnie. Niemniej, ogólnie coraz gorsze te kolekcje :/

Nie wiem czy kamizelka nie jest zatknięta w spodnie i stąd ten efekt.

Opublikowano
+Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:+Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:+Immune+, dnia 18 Sty 2014 - 22:49, napisał:

Nie wiem czy kamizelka nie jest zatknięta w spodnie i stąd ten efekt.

Co tam pasek na wierzchu, rozpięty guzik w kamizelce dwurzędowej! Znać fachową robotę "ekspertów" po szybkim kursie tego i owego. Zdjęcia poszły w świat, a tony ciuszków Suit Supply już płyną w kontenerach z Chin do Europy, spryskane środkami owadobójczymi. :D

Opublikowano

Witam. Marynarka wróciła od krawcowej. Rękawy skrócone od góry. Dodatkowo, za sugestią krawcowej, w ramiona wszyte zostały delikatne gąbki, które zniwelowały efekt opadających końcówek ramion marynarki.

post-2959-0-15596600-1390413727_thumb.jp

post-2959-0-95758300-1390413734_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

Marynarka trochę odstaje przy kołnierzu, ale może to przypadek. Poza tym ładnie.

Jestem ciekaw, ile dałeś za przeróbkę i czy jej nie widać (np. nie widać lekkich różnic linii wszycia ramion itp.). Nie każda krawcowa to umie zrobić dobrze.

Opublikowano

Za przeróbkę zapłaciłem 50,00 PLN. Zarówno odstawanie kołnierza, jak i marszczenia materiału na plecach są niestety efektem mojej postawy (raz są, raz nie - w zależności od tego jak stanę). Dziękuję za opinię