Skocz do zawartości

Co mam dziś casualowego na sobie

The-Bigwig

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dzisiaj.

* kurtka Lee

* koszula Miler

* krawat Poszetka

* spodnie Benevento

* Adidas Superstar

* pasek Massimo Dutti

* zegarek Seiko

@blekit

Ja do takiej stylizacji krawat bym odpuścił.

Na pierwszy rzut oka trzeba to ogarnąć.  Myślę, że jednak nie po to tutaj wstawiamy zdjęcia, żeby pokazywać przeciętne zestawy. Stylizacja jest z fantazją!

Krawat dopiero łączy inne elementy. Bez niego nie ma to dla mnie sensu. Poza tym przeszycia na wewnętrznej stronie katany odzwierciedlają się fajnie we wzorze krawata. 

Edytowane przez Midlife-Crisis

Też spróbowałbym bez krawata. Koszulę można spróbować wymienić na błękitną, ale tylko dla porównania efektu. Połączenie czerwieni z zielenią raczej się udaje, ale nie zawsze, szczególnie gdy czerwień jest tak intensywna. Natomiast sam pomysł mi się podoba.

@blekit

Ostro dzisiaj pojechałeś. :)

Work hard, play harder :D  8-)

@blekit

Ja do takiej stylizacji krawat bym odpuścił.

Ja praktycznie nie noszę już koszul bez krawata. Dla mnie nie jest to dodatek, który automatycznie jest formalny. Dotyczy to zwłaszcza knitów, krawatów wełnianych albo lnianych, które uważam że z powodzeniem można zakładać do chinosów i swetrów/kamizelek/kurtek/marynarek.

Na pierwszy rzut oka trzeba to ogarnąć.  Myślę, że jednak nie po to tutaj wstawiamy zdjęcia, żeby pokazywać przeciętne zestawy. Stylizacja jest z fantazją!

Krawat dopiero łączy inne elementy. Bez niego nie ma to dla mnie sensu. Przeszycia na wewnętrznej stronie katany znajdują się we wzorze krawata. 

Prawdę mówiąc wzór na krawacie miał nawiązywać do koszuli i spodni (bordowa krata na grafitowym tle), a z kurtką miała go raczej łączyć faktura tkaniny (wełna i denim moim zdaniem do siebie pasują).

• Oceniam pozytywnie 1