Skocz do zawartości

Co mam dziś casualowego na sobie

The-Bigwig

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Beny23, 

nie przejmuj się tymi docinkami, ważne że jak zawsze na zdjęciu masz uśmiech  :mrgreen:

Tak, tylko czy casualowy?

A tak serio... Czy to naprawdę miejsce na zdjęcie w zbroi? Wielu z Forumowiczów ma hobby wymagające określonego stroju, np. sztuki walki, pływanie, czy szermierka, ale czy naprawdę chcemy żeby wrzucali swoje zdjęcia w kimono lub kąpielówkach?

Beny23, 

nie przejmuj się tymi docinkami, ważne że jak zawsze na zdjęciu masz uśmiech  :mrgreen:

Krzysiek - jest zbroja - jest impreza;) A tak na serio Beny wysoko ustawił poprzeczkę. Tak trzymać:)

Tak, tylko czy casualowy?

A tak serio... Czy to naprawdę miejsce na zdjęcie w zbroi? Wielu z Forumowiczów ma hobby wymagające określonego stroju, np. sztuki walki, pływanie, czy szermierka, ale czy naprawdę chcemy żeby wrzucali swoje zdjęcia w kimono lub kąpielówkach?

Raptem 1 zbroja - Kolega nie prezentuje całej zbrojowni :)

Krzysiek - jest zbroja - jest impreza;) A tak na serio Beny wysoko ustawił poprzeczkę. Tak trzymać :)

Raptem 1 zbroja - Kolega nie prezentuje całej zbrojowni :)

Pewnie - pod warunkiem, że to zbroja casualowa... A przy okazji, czym różni się od zbroi oficjalnej?

OK. Czepiam się.

W mojej opinii jeżeli jeden z kolegów, który regularnie publikuje merytoryczne posty wrzuci jedno zdjęcue w zbroji to nie powinno się z tego powodu robić tragedii.

Powiem więcej - z chęcią bym od czasu do czasu pooglądał, jako odskocznię, zbroje innych kolegów. Sam mało publikuję, więc swojej na razie pokazywał nie będę.

• Oceniam pozytywnie 1

Mam tę marynarkę i te guziki oprócz tego że są białe, są też po prostu brzydkie. Nie pasują też do dosyć formalnego kroju marynarki. Nie jestem przeciwnikiem białych guzików jako takich, mam na przykład ładną niebieską marynarkę z MD z nakładanymi kieszeniami i białymi guzikami (ładnymi) i według mnie na lato jest bardzo fajna do casualowych zestawów. Ale w tej konkretnej marynarce guziki według mnie nadają się tylko do natychmiastowej wymiany. W sumie dotyczy to chyba wszystkich marynarek Lantier, bo czarne guziki z widocznym logo używane w większości ich marynarek też są paskudne.

@Allbryk: białe guziki mogą "jakoś" wyglądać, w marynistycznym zestawie, podczas wakacji na Capri :) Tragedii nie ma, bo można je zawsze zmienić na inne, mniej wakacyjne :) Klapy mogłyby być też ciut szersze, ale całość wygląda nieźle jak na debiut :)

Dzięki, ale debiut miałem wczoraj ;)

Ja proponowałbym umyć lustro bo zdjęcie wyglada jakbyś miał plamy na całej marynarce. A jeżeli to korpo/miejsce publiczne to znajdź czystsze lustro bo dość mało estetycznie to wygląda.

Dodatki w zestawie mi się podobają ale jak wspomnieli Hargin i Zając Poziomka te białe guziki koniecznie do wymiany. Kojarzy mi się to z butonierkami obszytymi na kontrastowy kolor co wyglada najcześciej tragicznie i do niczego nie pasuje.

Zieleń dodatków za to na wielki plus i koszula ma ładne wyłogi.

• Oceniam pozytywnie 1

Ja proponowałbym umyć lustro bo zdjęcie wyglada jakbyś miał plamy na całej marynarce. A jeżeli to korpo/miejsce publiczne to znajdź czystsze lustro bo dość mało estetycznie to wygląda.

Łazienka w domu, czy korpo płytki na ścianach i tak są źle położone :D

A spodnie wyglądają na dżinsy (?), co tym bardziej źle wygląda w tej stylizacji. 

Łazienka w domu, czy korpo płytki na ścianach i tak są źle położone :D

A spodnie wyglądają na dżinsy (?), co tym bardziej źle wygląda w tej stylizacji.

Ja jednak nie zdecydowałem się jej zostawić ( miałem niedawno ten model) między innymi dlatego, że kompletnie nie pasuje do jeansów - zwłaszcza ciemnych które najczęściej noszę .

W sumie to nie ma się czym głośno chwalić. Jeansy nie należą kanonu męskiej elegancji.

Miałem na myśli bardziej uniwersalność tej marynarki . Szukam czegoś co przypasuje do jeansów , chino i spodni w kant , nie da się ? :)

* Noszenia jeansów się nie wstydzę .