Jan Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Ja mam rekawiczki ze skory jelenia bez zadnego ocieplenia/wypelnienia i leza super, a w reke tez nie jest zimno przy takiej pogodzie jak teraz. Idealnie prowadzi sie w nich tez samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Ja mam rekawiczki ze skory jelenia bez zadnego ocieplenia/wypelnienia i leza super, a w reke tez nie jest zimno przy takiej pogodzie jak teraz. Idealnie prowadzi sie w nich tez samochod.Z nowozelandzkiego, od Kowalskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Ja mam rekawiczki ze skory jelenia bez zadnego ocieplenia/wypelnienia i leza super, a w reke tez nie jest zimno przy takiej pogodzie jak teraz. Idealnie prowadzi sie w nich tez samochod.Z nowozelandzkiego, od Kowalskich? Z brazowego od Jamrozinskiego - przechodzilem w okolicy jak wial ostry wiatr i ciezko bylo wyjac reke z kieszeni, wiec wszedlem i kupilem bez wiekszego wypytywania. Wybiore sie chyba do niego w tym tygodniu poogladac i powybierac cos jeszcze. Bylem u Kowalskich w zeszlym roku, ale pan Kowalski mnie zniechecil swoja osoba - moze mial gorszy dzien. Edit: W czasie krotkiej rozmowy Jamrozinski powiedzial, ze rzadko sa u niego te rekawiczki, bo skory w garbarni na nie tez sie rzadko pojawiaja. Z kontekstu wynikało, ze chodzi o garbarnie w PL, wiec moze nie tylko za granica sa garbarnie - jak twierdził pan Kowalski http://macaronitomato.blogspot.com/2009 ... ek-ul.html - ktore sie tym (jeleniem) zajmuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Potwierdzam, wiem na pewno o dwóch polskich garbarniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Potwierdzam, wiem na pewno o dwóch polskich garbarniach. W takim razie wiesz moze skad pochodza jelenie u nich wyprawiane? Nie chodzi konkretnie o tego, ktorego nosze na rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Nasze, norweskie, tureckie, amerykańskie, nowozelandzkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2011 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Czy ktoś z kolegów wie może, jak kształtują się ceny za rękawiczki irchowe u warszawskich rzemieślników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Czy ktoś z kolegów wie może, jak kształtują się ceny za rękawiczki irchowe u warszawskich rzemieślników? 130-220. W zależności od pochodzenia skóry i tego czy rękawiczki mają być na miarę czy gotowe. Przypomnienie jakie mamy główne zakłady w Warszawie: Pracownia U Kowalskich - Chmielna 10 Jan Koziarski - Ogrodowa 13/29 Maria Giedroyć - Śniadeckich 18/19 Anna Serafińska-Szweryn - Hoża 35 Czesław Jamroziński - Marszałkowska 83 Marian Bąkowski - Świętojańska 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Dzieki Immune. No właśnie - na "miarę czy gotowe"? Któryś z kolegów napisał, że za zrobione na miarę zapłacił mniej, bo rzemieślnik nie miał gotowych w odpowiednim rozmiarze? Jak to rozumieć - zawsze wydawawało mi się, że to działa odwrotnie?! (tzn. 'nie ma gotowych, to możemy zrobić - ale będzie drożej') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 No właśnie - na "miarę czy gotowe"? Któryś z kolegów napisał, że za zrobione na miarę zapłacił mniej, bo rzemieślnik nie miał gotowych w odpowiednim rozmiarze? Jak to rozumieć - zawsze wydawawało mi się, że to działa odwrotnie?! (tzn. 'nie ma gotowych, to możemy zrobić - ale będzie drożej') To zapewne były rękawiczki, które były przepasowane czyli wykonane na czyjąś miarę i nieodebrane/nieopłacone lub zlecenie nie podlegało normalnym procedurom realizacji. W większości sytuacji rękawiczki na miarę będą odpowiednio droższe, przy tej samej technologii produkcji i zachowaniu tej samej jakości. Wracając do pytania o sam wybór, w każdym z wymienionych przeze mnie powyżej zakładów zostaniesz profesjonalnie obsłużony. Pójdź, obejrzyj, zdecyduj. Na podstawie własnych doświadczeń mogę napisać, że nie ma potrzeby szycia rękawiczek na miarę, jeżeli są dostępne gotowe w odpowiednim rozmiarze, które nam się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dzieki Immune. No właśnie - na "miarę czy gotowe"? Któryś z kolegów napisał, że za zrobione na miarę zapłacił mniej, bo rzemieślnik nie miał gotowych w odpowiednim rozmiarze? Jak to rozumieć - zawsze wydawawało mi się, że to działa odwrotnie?! (tzn. 'nie ma gotowych, to możemy zrobić - ale będzie drożej') Kilka tygodni temu zakupiłem rękawiczki irchowe u Czesław Jamroziński - Marszałkowska 83. Dwie pary. Do zakładu poszedłem z zamiarem uszycia "na miarę". Było to bardzo mocne postanowienie. Wszedłem, przymierzyłem gotowe i poczulem, jakby były szyte na moje dłonie. W każdym elemencie idealne. Tak więc kupiłem gotowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2012 Byłem wczoraj z żoną u Jamrozińskiego. Bardzo klimatyczny zakład, old school w najlepszym wydaniu. Kupiliśmy żonie superciepłe rękawiczki, które powinny być jak znalazł, jeśli sprawdzi się prognoza na przyszły tydzień. Pasowały jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jaka skóra, z której robi się rękawiczki jest najcieplejsza? Ircha czy jest coś cieplejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 A to rękawice z grubej irchy będą cieplejsze niż typowe z cielęcej z bawełnianym wkładem ocieplającym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Najcieplejsze są skóry z renifera, łosia, jelenia. W tej kolejności. Ircha nie jest moim zdaniem najcieplejszym rodzajem wyprawy - w sytuacjach "podbramkowych" zdecydowanie lepiej sprawdza się jeleń wygarbowany bez użycia olejów. Edit: Ostatnio miałem okazję zakupić skórę z renifera w b. dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jaka skóra, z której robi się rękawiczki jest najcieplejsza? Ircha czy jest coś cieplejszego? Starzy furmani powiedzieliby, że męskie rękawiczki skórzane ocieplane naturalnym futrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Najcieplejsze są skóry z renifera, łosia, jelenia. W tej kolejności. Ircha nie jest moim zdaniem najcieplejszym rodzajem wyprawy - w sytuacjach "podbramkowych" zdecydowanie lepiej sprawdza się jeleń wygarbowany bez użycia olejów. Edit: Ostatnio miałem okazję zakupić skórę z renifera w b. dobrej cenie. Jak rozumiem piszesz o samej skórze, bez włosia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jak rozumiem piszesz o samej skórze, bez włosia?Tak, chodziło mi o samą surową skórę. Dziękuję za doprecyzowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pielegnacjaobuwia_pl Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Panowie pokażcie swoje rękawiczki, udostępnijcie adresy sklepów, do których warto zajrzeć. Jak prawidłowo dobrać rozmiar? Jakie są najmodniejsze tego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Niech ktoś wyłączy tego bota, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Niech ktoś wyłączy tego bota, please +++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Niech ktoś wyłączy tego bota, please +++ +++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Dobra, wygraliście, faktycznie nie troll, a bot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2012 Ataki mrozu zawiały mnie na Marszałkowską do Jamrozińskiego w celu zamówienia jak najbardziej ocieplanych wewnątrz rękawiczek. Rękawiczki wewnątrz ocieplane dość fajnym, puchowym futerkiem i w sumie trochę czuć różnicę w dopasowaniu, względem standardowej rozmiarówki. Zamówiłem dodatkowo parę zamszowych, za ocieplane zapłaciłem 150 zł, za zamszowe 120, więc w sumie cena można powiedzieć, prawie, że sklepowa. Czas oczekiwania około 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi