Żorż Ponimirski Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 Czy spotkał się ktoś z rozmiarem rękawiczek "8/2"? Co oznacza numer 2 w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 Może obie są w tym samym rozmiarze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 Może to 8 1/2 tylko 1. się zgubiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 1 godzinę temu, chemie napisał: Może to 8 1/2 tylko 1. się zgubiło Ewidentnie jest na metce 8/2 Zamawiam, bo fabrycznie nowe pekari z ociepleniem z nieistniejącej już manufaktury w Hamburgu nie zdarzają się często. Jak będą jednak 8.5 to wrzucę na bazarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 A może ten drugi wymiar odnosi się do obwodu nadgarstka? Miałoby to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 (edytowane) W dniu 7.12.2019 o 20:58, Stormont napisał: A może ten drugi wymiar odnosi się do obwodu nadgarstka? Miałoby to sens? Chyba nie. 8 to jest obwód dłoni w calach (w zależności od firmy francuskich lub imperialnych co powoduje niewielkie problemy), ale dwójki nie ogarniam. Byłbym ciekawy odpowiedzi. Edytowane 9 Grudzień 2019 przez Żorż Ponimirski Obwód dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 W dniu 7.12.2019 o 21:46, Żorż Ponimirski napisał: Chyba nie. 8 to jest obwód nadgarstka w calach Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 3 minuty temu, rumcajs43 napisał: Chyba nie Dlaczego? Obwód w calach przeliczony na cm się zgadza (+/- 0.5 tolerancji). Czy ja coś źle czytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Nie o to chodzi. Słaby jestem z biologi, ale nie nadgarstek się w tym przypadku mierzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 51 minut temu, rumcajs43 napisał: Nie o to chodzi. Słaby jestem z biologi, ale nie nadgarstek się w tym przypadku mierzy Nie nadgarstek/przegub tylko napięstek, chociaż jeżeli ktoś ma drobne dłonie to te dwa wymiary mogą być zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 @rumcajs43 - poprawione. Mój błąd nie wynikał z nieznajomości anatomii, a z jakiegoś rodzaju pomroczności jasnej To jak z przyszwami co się czasem nie schodzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Zakup w ciemno okazał się strzałem w dziesiątkę pod względem rozmiaru i koloru. Stan rękawiczek NOS, jeszcze firmowo zszyte razem. Pojawia się jedno pytanie, jakiego kremu używacie do nawilżania skóry z pekari? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 7 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Zakup w ciemno okazał się strzałem w dziesiątkę pod względem rozmiaru i koloru. Stan rękawiczek NOS, jeszcze firmowo zszyte razem. Pojawia się jedno pytanie, jakiego kremu używacie do nawilżania skóry z pekari? One są z ociepleniem czy bez? Ja w sumie żadnych rękawiczek niczym nie kremuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 (edytowane) 48 minut temu, FONos napisał: One są z ociepleniem czy bez? Ja w sumie żadnych rękawiczek niczym nie kremuje. Z ociepleniem wiskoza/wełna jak na zdjęciu u góry strony (wtedy jeszcze było to zdjęcie z eBaya). Pytam o krem bo wg google ta manufaktura została zamknięta 20 lat temu, więc skóra może być przesuszona Do łosia świetnie sprawdza się Chamberlains leather milk, ale obawiam się, że pekari ma bardziej otwarte lico i porobią się tłuste plamy. EDIT: Hestra odradza jakiekolwiek nawilżanie pekari, więc odpuszczam temat. Edytowane 14 Grudzień 2019 przez Żorż Ponimirski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Ja do delikatnych skór używam czystego wosku pszczelego. Na pewno nie uszkodzi skóry.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Godzinę temu, pablocito napisał: Ja do delikatnych skór używam czystego wosku pszczelego. Na pewno nie uszkodzi skóry. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja również tego samego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Z ciekawości, skąd bierzecie czysty wosk pszczeli? Z pasieki, czy jest jakiś dedykowany produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 6 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Z ciekawości, skąd bierzecie czysty wosk pszczeli? Z pasieki, czy jest jakiś dedykowany produkt? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 To nie są czyste woski pszczele, który sam w sobie średnio się nadaję do odżywiania skóry, chyba, że chcemy, żeby rękawiczki stały na baczność czekając aż je ubierzemy 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 To fakt. Mam jednego Barboura impregnowanego woskiem pszczelim, który jest sztywny i bardzo łamliwy. Co jakiś czas kurtkę odnawiam... suszarką do włosów. Nie wyobrażam sobie rękawiczek tak zaimpregnowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 31 minut temu, Tanatos70 napisał: To fakt. Mam jednego Barboura impregnowanego woskiem pszczelim, który jest sztywny i bardzo łamliwy. Co jakiś czas kurtkę odnawiam... suszarką do włosów. Nie wyobrażam sobie rękawiczek tak zaimpregnowanych. Podrzucisz jakieś foto w wątku Barboura? Jestem ciekaw czy to Beeswax czy Drywax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 @Żorż Ponimirski- 6oz + Beeswax. To ta kurtka: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dziś-casualowego-na-sobie/?do=findComment&comment=190760 Jakaś wentidżowa linia z latarnią morską w logo. Przy okazji zrobię fotkę, jak wygląda po kilku latach użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2019 Na moim nie ma napisanego składu, ale pachnie jak wosk pszczeli. Fakt, nie staje na zimnie. Używam go do rękawiczek, portfela i pasków od zegarkaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi