Hargin Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Chyba się facet wypalił, ale jak się go trochę "rozgrzeje" to zaczyna opowiadać z pasją. Każdemu trzeba dać szansę, gdyż niedługo znikną, a wtedy będziemy ganiać po rękawiczki "do Tchibo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Niektorzy w epoce wolnego rynku powinni jednak zniknąć na zawsze, szczególnie Ci, którzy zapomnieli, że lata ich pańskiego zachowania w PRLu dawno temu minęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Tak, Velahrn, mnie raz wystarcza. I z zakupu irchowych również jestem zadowolony, mimo ze u Kowalskich. Jest to w moim odczuciu bodaj najbardziej negatywnie nastawiony do świata rzemieślnik ever. Niestety potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 W Warszawie z tego co się orientuję, to są tylko 3 mistrzowskie warsztaty rzemieślnicze robiące rękawiczki: Jamroziński, Kowalski i Anna Serafińska-Szweryn. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 W Warszawie jest 6 zakładów, Immune kiedys je spisał: Pracownia U Kowalskich - Chmielna 10 Jan Koziarski - Ogrodowa 13/29 Maria Giedroyć - Śniadeckich 18/19 Anna Serafińska-Szweryn - Hoża 35 Czesław Jamroziński - Marszałkowska 83 Marian Bąkowski - Świętojańska 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Mam doświadczenia z rękawiczkami u Kowalskich z Chmielnej (zaraz obok pracowni Januszkiewicza). Polecam ich wyroby lecz niechętnie szyją rękawiczki na miarę i na siłę usiłują wcisnąć klientom towar gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Niestety, nie sposób nie zgodzić się z opiniami nt. państwa Kowalskich Również odwiedli mnie od robienia na miarę twierdząc, że mam absolutnie typowy rozmiar dłoni. Kupione u nich rękawiczki bardzo prędko się rozciągnęły i nie trzymają się dłoni. Dodatkowo już 2 razy pękały mi szwy na kciukach, które mam grubsze niż ustawa przewiduje. Oczywiście zostały zszyte za darmo w zakładzie, ale właściciel miał minę, jakby chciał mnie pogonić, że głowę zawracam. Rękawiczki u Jamrozińskiego świetne. A pan Czesław zdaje się, że ma podobną opinię o zakładzie z Chmielnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Obawiam się, że to problem wykonawców wielu rzemiosł. W zeszłym miesiącu poszedłem do innego szewca niż zwykle z uwagi na to, że mój miał urlop. Przyszedłem o godzinie ok. 17:40 i usłyszałem tylko „zamknięte” dobiegające z innego pomieszczenia - choć oczywiście zakład według tabliczki otwarty jest do godziny 18. Podziękowałem i wyszedłem. Historie z kaletnikami opisywałem przy okazji innego wątku, choć raczej jako opinie o „wytworach” - ale stosunek do klienta też pozostawia wiele do życzenia. Jeden z rzemieślników nawet nie raczył odpowiedzieć na „dzień dobry” - ba, nawet głowy nie podniósł. Po kilkunastu sekundach stania przy ladzie w końcu zobaczyłem jego znudzone oblicze i „słucham”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Z robieniem rękawiczek na miarę to jednak się z Kowalskimi zgadzam. Jeśli masz typową rękę i chcesz kupić rękawiczki o typowym wzorze i wykończeniu to po co robić je na miarę jeśli dostaniesz dokładnie to samo co mają już gotowe. Ręce nie różnią się tak za bardzo i tylko w wyjątkowych przypadkach trzeba uciekać do szycia rękawiczek pod klienta. Mam jedną parę od Kowalskich i problem z rozciągnięciem też występuje, przy czym takie samo rozciągnięcie występuje też w rękawiczkach od Madovy z Florencji czy od Sermoneta z Rzymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Dla mnie jest różnica, ale polega ona głównie na długości palców. Szczególnie ze cena gotowych jest praktycznie taka sama jak szytych, wiec skoro można mieć coś lepszego za te samą cenę to nie ma co się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Panowie, czy rękawiczki firmy Borjesson, model identyczny jak na stronie http://www.borjesson...anton-p-23.html to dobry wybór zimowych rękawiczek ? Cena 79 zł w TK Maxx (z 224 rzekomo), w podobnym budżecie znajdę coś ciekawszego, czy powyższe stosunkiem cena/jakość powinny się sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Widziałem te rękawiczki, IMHO w tej cenie są OK, ale może spróbuj Randers Handsker też z TkMaxx, nieco droższe ale lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Muszę się więc przejść i zerknąć, akurat tylko te mi się rzuciły w oczy, aczkolwiek mają rozmiar 10 i nie wiem czy nie są mi trochę za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Czy takie rękawiczki "kożuchowe" będą odpowiednie do casualowego stroju (rozumiem przez to np.: oliwkową parkę wojskową, sztruksy itd)? http://kalta.pl/pl/p/Cieple-rekawiczki-z-naturalnego-futra-brazowe/148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Tak - pod warunkiem, że będzie bardzo zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Powiedziałbym, że one pasują tylko (a przynajmniej przede wszystkim) do casualowego stroju. Czy pasują wyglądem - raczej tak, ale musi być faktycznie zimno, inaczej będzie Ci w nich gorąco. Chociaż ostatnio w Polsce już tyle śniegu, że dlaczego nie. Wg mnie wyglądają ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Właśnie o casualowy strój i większe mrozy mi chodziło. Czarne z Ochnika z wełnianą dzianiną starczą mi do paru stopni na minusie. Zmarzluch jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hibiskus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Po wypraniu moje rękawiczki strasznie wymatowiały. Jak kogoś interesuje to można je nabłyszczać talkiem po prostu lekko wcierając. Tak powiedział i pokazał mi Pan Jamroziński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Po wypraniu moje rękawiczki strasznie wymatowiały. Jak kogoś interesuje to można je nabłyszczać talkiem po prostu lekko wcierając. Tak powiedział i pokazał mi Pan Jamroziński. Poczekaj, wyprałeś SKÓRZANE rękawiczki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Jasne, że tak. Choć wolę, jak to robi Pan Jamroziński, ale mi też się zdarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Że co, że jak? Ale rozumiem, ze ręcznie, czy wrzucasz do pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2014 Wiedziałem, że o to chodzi. Pranie, to nie tylko to w pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Przy okazji spaceru zaszedłem do zakładu p. Kowalskiego. Niestety frustracja tego rzemieślnika promieniuje od progu drzwi. Chciałem zamówić ciepłe futrzane rękawiczki. Usłyszałem, że: - teraz nie sezon,. - ma takie czarne to może pokazać, poprosiłem o pokazanie brązowych z wystawy ale się nie dało bo są "z wystawy", - na moje pytanie o uszycie gdyż mam wąskie i długie dłonie, padła odpowiedź, że się nie opłaca, ale p. Kowalski nie sprecyzował komu, - zalecił aby przyjść kiedyś, w przyszłości, to będzie miał takie na misiu - zapytałem co to jest ten "miś" bo zależy mi na naturalnych materiałach, ale usłyszałem że to taki normalny miś. Naprawdę, mimo szczerych chęci nie wrócę tam. Aby nie skrzywdzić człowieka fałszywym osądem przyjmuję wersję, że trafiłem do zakładu zorientowanego na innych klientów, a ja muszę znaleźć inny zakład. I poważnie zastanawiam się co było wcześniej? Frustracja rzemieślnika powodująca odstraszanie klientów czy brak klientów powodujący frustrację? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Jako, że zima się zbliża coraz to bardziej..... http://www.andreano.it/home.aspx Ps. Kto rozpoznaje modelkę ze strony głównej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Świetne rękawiczki z Pekari (i nie tylko) z Rumunii. Jest też opcja MTO, super szybka realizacja. Bardzo dobra jakość i cena: http://stores.ebay.com/leathergloves2013?_trksid=p2047675.l2563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi