Skocz do zawartości

Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nieudanych, starych stylizacjach zawodników NBA czy w tych "potworkach" które funduje nam regularnie partner pani Skrzyneckiej, da się znaleźć pewien wspólny mianownik. Sam patrząc na to mam wrażenie, że dobrze zbudowani i wysocy mężczyźni mają spory problem z dobraniem garniturów pasujących do ich sylwetki. Aż dziw bierze, że tacy panowie zamiast udać się do krawca wkładają na siebie garnitury szyte pod "standardową miarę" i wyglądają tak śmiesznie. 

Tu jeden z moich "faworytów":

http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/d4e2b6c9f48b5ff5119d0cfe76d5dae9a5b1ee0c

Opublikowano

Mam wrażenie, że 99% obywateli po prostu nie wie, ze współcześnie NADAL można uszyć garnitur u krawca. Myślą, że tzw. garniak uzyskuje się z wieszaka w sklepie Armani.

To prawda, pokutuje również przekonanie, że w sklepach znajdzie się garnitur odpowiedni do każdego typu sylwetki podczas gdy w rzeczywistości niemal niemożliwe jest znalezienie w sklepie idealnie dopasowanego garnituru. 

Opublikowano

Myślę, że równie pokutuje tutaj brak wiedzy o tym, że praktycznie każdy krawiec przeprowadzi proste przeróbki takie jak właśnie - ta dam - skrócenie nogawek. Inna historia, że celebryci i politycy powinni być w stanie pozwolić sobie na garnitur(y) bespoke.

Opublikowano

To prawda, pokutuje również przekonanie, że w sklepach znajdzie się garnitur odpowiedni do każdego typu sylwetki podczas gdy w rzeczywistości niemal niemożliwe jest znalezienie w sklepie idealnie dopasowanego garnituru. 

Spotkałem się już nieraz ze zdaniem, że każda marynarka uwydatnia to co najlepsze w sylwetce każdego mężczyzny. :ph34r:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

powracając do bardzo ciekawego zdjęcia zawodników NBA: nigdy w NBA nie grałem (a jako młodzian bardzo chciałem), ale jestem na 99% przekonany, że zawodnicy nie kupują garniturów z wieszaka. Z wielu przyczyn:

-większość z nich wykracza ponad wszelkie standardowe miary; średnia wzrostu na zdjęciu oscyluje pewnie gdzieś między 205 i 210 cm, do tego klaty pewnie po 150 cm, rozpiętość ramion sporo większa niż wzrost...

-są zdecydowanie zbyt bogaci i zbytnio lubią się z tym obnosić, żeby po prostu kupować z wieszaka

-kluby mają skoordynowane garnitury, chyba nawet wymieniane co sezon.

wniosek z tego taki, że ktoś im te garnitury szyje. Na miarę. Za tęgą kasę. I myśli, że taka długość nogawek jest dobra. Naprawdę nie umiem sobie wyobrazić, jak ktoś przy wzroście 215 cm może kupić sobie z wieszaka za długie spodnie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ani aktor, ani piosenkarz, ani polityk - ale trwające właśnie przesłuchania do XVII Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina są ciekawym studium przypadku w kontekście eleganckiego ubioru :)

Obecnie mój absolutny faworyt, przy którym mało nie oplułem monitora.

Swoją szosą, czy jeżeli przesłuchania odbywają się w godzinach porannych to strój wieczorowy również jest faux pas? Strój muzyka bardzo często utożsamia się ze strojem wieczorowym, a smokingi i fraki są standardem - tyle, że większość koncertów odbywa się jednak wieczorem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To jego specjalność.

Podobnie poszetkę prezentuje Bartosz Węglarczyk.

Ostatnio w TAK czy NIE na tvn24 zauważyłem, że Czarnecki chyba nadal poszetki ma na tekturce.

Opublikowano

powracając do bardzo ciekawego zdjęcia zawodników NBA: nigdy w NBA nie grałem (a jako młodzian bardzo chciałem), ale jestem na 99% przekonany, że zawodnicy nie kupują garniturów z wieszaka. Z wielu przyczyn:

-większość z nich wykracza ponad wszelkie standardowe miary; średnia wzrostu na zdjęciu oscyluje pewnie gdzieś między 205 i 210 cm, do tego klaty pewnie po 150 cm, rozpiętość ramion sporo większa niż wzrost...

-są zdecydowanie zbyt bogaci i zbytnio lubią się z tym obnosić, żeby po prostu kupować z wieszaka

-kluby mają skoordynowane garnitury, chyba nawet wymieniane co sezon.

wniosek z tego taki, że ktoś im te garnitury szyje. Na miarę. Za tęgą kasę. I myśli, że taka długość nogawek jest dobra. Naprawdę nie umiem sobie wyobrazić, jak ktoś przy wzroście 215 cm może kupić sobie z wieszaka za długie spodnie...

Sledze nba dosc dokladnie od ponad 10lat. Nie slyszalem nigdy zeby kluby mialy skoordynowane. Liga dokladnie precyzuje w co moze sie ubierac zawodnik ktory przyjezdza na mecz/jest z druzyna na lawce (nawet jesli nie gra), ale o skoordynowaniu garniturow pierwsze slysze. Takie zasady sa w klubach pilkarskich gdzie firmy sponsoruja calej druzynie ciuchy i ich ubieraja, ale w nba tak nie ma.

Zgadzam sie ze wszystkim powyzej. Najwyzej zawodnicy wzrostu ok 180-190 sa w stanie cos z wieszaka ubierac. Wiem ze Andre Drummond ubierany jest/ubiera sie przez Suitsupply, ale na pewno nie jest to RTW bo on ma 213cm. Czytalem tez gdzies o krawcu u ktorego Carmelo Anthony zamawia po 20 garniturow za jednym razem..

Jak najbardziej Ci najbogatsi sa coraz bardziej obeznani w kwestii ubioru i stylu. Jest o wiele lepiej niz w wczesnych latach 2000. Wyobrazam sobie ze kiedy robili im troche za dlugie nogawki zeby ich optycznie skrocic? :/ Nie wiem jakie to wrazenie stac obok kogos 210cm wzrostu ale nogi na pewno ma dlugie ;)

Btw w tym roku w czerwcu bede pisal post o stylu podczas Draftu 2015. Tu male porownanie:

post-5525-0-94414700-1431711246_thumb.jp