Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki! W Aero i na TFL, kiedy nie możesz zdecydować się na kurtkę, dostajesz zawsze tę samą odpowiedź: weź dwie. Tak postanowiłem zrobić:-)
Rzeczywiście miałem wziąć konia, ale nie mogłem zdecydować się na kolor i producenta (koń włoski lub amerykański Horween). Z Majesticem, który miał być na wiosnę, sprawa była prosta: dostępny jest tylko w dwóch kolorach, a ja chciałem ciemniejszy.
Postanowiłem więc odwrócić kolejność. Dobrze zrobiłem, bo o ile przed wyjazdem nastawiałem się na włoską Vicenzę, po przymierzeniu wybieram klasyczną CXLFQHH od Horween, prawdopodobnie w kolorze Cordovan (prawie jak shell, tylko z przodu konia:-)). Będę musiał po prostu w pierwszych miesiącach użytkowania zatrudnić kogoś do zapinania kurtki:-)

Opublikowano

@lubo69NIE DO WIA RY:) rewelacyjna kurtka. Nie mogę doczekać się zdjęć w słońcu. Dla mnie połączenie kolory tego zamszu i niebieskiego denimu to zestaw idealny. 

Gratuluję.

ps - co to za koszula pod spodem?

Opublikowano

Dzięki. Na słońce trzeba będzie poczekać.
W porównaniu z Twoją jest miękka jak sweterek z merynosa.
Koszula to flanela Fjallraven (polecam) - czerwona kratka, a zielona kratka to oczywiście podszewka z bawełnianego tartanu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nabyłem taką skórkę Tombolini z góry z zamiarem wprowadzenia małych zmian, przede wszystkim wymiany guzików na ciemne rogowe. Zastanawiam się jednak nad kwestią kołnierza. Chciałbym dorobić mu kożuszek, albo na całości, albo tylko na górnych wyłogach - to pierwsza wątpliwość. Jaka opcja jest lepsza, bardziej właściwa? Jaki kolor dobrać? Rozważam ciemny brąz i czerń.

No i w końcu gdzie kupić odpowiedni materiał? Chcę krótki i gęsty włos, jak w kurtkach G-1/B-3. Nada się jakiś owczy "dywanik" z allegro? 

wohga1j.jpg

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Godzinę temu, lubo69 napisał:

750 funtów. Zakładać przy pomocy drugiej osoby, długiej łyżki do butów oraz kombinerek. Szacuję, że już w 2023 będę mógł swobodnie zapinać i rozpinać zamek.

Przy zginaniu rąk skrzypi lub wydaje inne dźwięki?

• Like 1
Opublikowano

Panowie wią w ogóle jak to jest praktycznie nie mieć tkanki tłuszczowej i być przewiewanym na wylot od listopada do marca, nie tylko w kieleckiem? No.:-)
PS. Samostojące dżinsy oczywiście też mam; super sprawa zimą.

Opublikowano
20 godzin temu, lubo69 napisał:

You talkin’ to me?

750 funtów. Zakładać przy pomocy drugiej osoby, długiej łyżki do butów oraz kombinerek. Szacuję, że już w 2023 będę mógł swobodnie zapinać i rozpinać zamek.

Mistrzostwo światów. Szukam obecnie argumentów przeciw zakupowi i nie mogę znaleźć. Pomocy!

Opublikowano

Służę: ciężka, niepraktyczna (kieszenie wewnętrzne nie są zalecane, podobne pętelka do wieszania), zimą sztywna, przez pierwsze parę miesięcy sztywna niezależnie od pogody, konserwacja droga, a jeśli się weźmie jasną podszewkę, czyścić od czasu do czasu trzeba. Dziecku niby można zapisać w testamencie, ale skąd wiadomo czy rozmiar podpasuje? Przeróbka znacznie utrudniona lub niemożliwa. Zwrot możliwy, ale kosztowny. W sumie, po zastanowieniu, oddam swoją za flaszkę;-)

• Oceniam pozytywnie 2