Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Zobacz może pod tym adresem http://www.mikana.com.pl/HTML_1/galeria_m.html Zdaje się, że robią zarówno damskie jak i męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Od jakiegoś czasu moim faworytem są swetry z Aran. Niestety mam tylko jeden Grube, ciepłe, ładne, z czystej wełny. Obecnie szukam ciekawego czarnego cardiganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Breslauer Dzięki za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 A ja zapytam trochę inaczej. Co jeśli pod marynarką mamy np. golf, czy inny sweter? Czy i w tym przypadku mankiet swetra powinien wystawać spod rękawa marynarki (tak jak mankiet koszuli), czy zaopatrujemy się w marynarkę z dłuższym rękawem? -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 A ja zapytam trochę inaczej. Co jeśli pod marynarką mamy np. golf, czy inny sweter? Czy i w tym przypadku mankiet swetra powinien wystawać spod rękawa marynarki (tak jak mankiet koszuli), czy zaopatrujemy się w marynarkę z dłuższym rękawem? Tutaj jest odpowiedz jeżeli chodzi o opinie Immune: Podobnie w przypadku noszenia marynarek sportowych na swetry. W tym wypadku nie pokazujemy mankietu koszuli, ponieważ nasz ubiór jest czysto sportowy. Stąd sugerowana inna długość rękawów dla tego typu marynarek (+1-1,5cm długości rękawa). Unikamy w ten sposób pokazywania mankietu swetra. Widzimy jednak, że kwestie te są często zależne od indywidualnych upodobań. Osobiście wolę uwidaczniać rękawki koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Spoko! Swoją drogą jak wszedłem na tę stronkę to akurat otworzyła mi się zakładka ze śłitaśnymi damskimi sweterkami i poczułem pewien niepokój. Na szczęście okazało się, że męskie też robią. Może czas na "forumowe" cardigany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Czemu nie, chociaż wolałbym aby był robiony na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Czy ktos z was rozmawial z kims z tego sklepu i moze powiedziec cos wiecej o sposobie produkcji, wyborze fasonu, zbieraniu miary i cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Eee tam, cardigan w co drugim sklepie teraz jest do dostania. Za to kołnierz szalowy - to już nieczęsto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Nie wiem jak jest aktualnie, ale w zimie swetrów z kołnierzem szalowym było pełno we wszelkich sieciówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 No to będę musiał się rozejrzeć. W zeszłym roku rzeczywiście nie zwracałem uwagi zupełnie na swetry, więc może były dzięki bartazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Z tego co widze to na stronie RL wcale nie mają jakiś kosmicznych cen. Za sweter, który wygląda chyba dokładnie tak jak ten ze zdjęcia chcą jedyne 98$. Nie jest to bardzo tanio ale mowiłeś, że szukasz jakiedoś do 400 zł. http://www.ralphlauren.com/product/inde ... d=11872741 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daivisch Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Z tego co widze to na stronie RL wcale nie mają jakiś kosmicznych cen. Za sweter, który wygląda chyba dokładnie tak jak ten ze zdjęcia chcą jedyne 98$. Nie jest to bardzo tanio ale mowiłeś, że szukasz jakiedoś do 400 zł. http://www.ralphlauren.com/product/inde ... d=11872741Możliwość wysyłki do Polski - brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Niestety, ale RL jest tani tylko w USA, nawet w UK ceny to nie rownowaznosc cen amerykanskich, a zwykle przeniesienie ilosciowe ze zmiana waluty + 10-20%. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Sklep RL niestety nie wysyła poza USA. Przykładowo ten... http://www.ralphlauren.com/product/inde ... age=family ... kosztuje w DE 139 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Będę polował na wyprzedaży: http://www.ctshirts.co.uk/men's-casualw ... |||&ppp=37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 7 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Czy ktoś ma może namiary na ładne, grube golfy w stylu Hemingway'owskim? (Nie, w McNeal nic nie znalazłem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 7 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Mam wrażenie, że grube golfy (takie na zimę, a nie pod marynarkę) wogóle jakoś poznikały... Zostały wyparte chyba przez swetry zapinane zamkiem błyskawicznym, albo na guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Ja z kolei poszukuje jakiegoś eleganckiego cienkiego golfu w kolorze bordowym lub granatowym. Taki pod marynarkę. Najlepiej z domieszką szlachetnych tkanin. Wiecie moze gdzie można taki zakupić ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Rok temu w zarze kupiłem taki, co prawda domieszki szlachetnych tkanin raczej nie należy się tam spodziewać, ale jakość ujdzie, a sam golf też drogi nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Rok temu w zarze kupiłem taki, co prawda domieszki szlachetnych tkanin raczej nie należy się tam spodziewać, ale jakość ujdzie, a sam golf też drogi nie był. ok, poszukam. Ewentualnie zajrzę jeszcze do royal collection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy, ale golf jest z cienkiej wełny, bardzo fajny i po sezonie intensywnego noszenia nic się nie rozciągnął itd. Dwa pozostałe są z Tommy'ego Hilfingera, i są bawełniane z dodatkiem elastanu, nylonu i kaszmiru. I mimo, że nie jestem entuzjastą "domieszek", to naprawdę świetny materiał. Elastyczny, nie odkształca się, oddycha jak bawełna, po prostu świetnie się nosi. Za to stanowczo odradzam wszelkiego rodzaju poliamid/poliester, nawet jako dodatek (po nawet niewielkim wysiłku fizycznym w czymś takim jest się strasznie spoconym) jak i chyba czystą bawełnę (dopasowany sweter zbyt szybko się zdefasonuje i rozciąga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Warszawski TkMaxx jeszcze tydzień temu opływał w bardzo przyjemne swetry z szalowym kołnierzem. Firma chyba JOOP cena ok 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy,To część firmy, która ma w portfolio takie marki jak Cottonfield i Jackpot. Kiedyś był nawet w Wawie sklep tej marki, teraz tylko outlet. Bardzo często kupuję ich ubrania. Zwykle mają przyzwoite tkaniny. W skrócie to lepsza Zara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy,To część firmy, która ma w portfolio takie marki jak Cottonfield i Jackpot. Kiedyś był nawet w Wawie sklep tej marki, teraz tylko outlet. Bardzo często kupuję ich ubrania. Zwykle mają przyzwoite tkaniny. W skrócie to lepsza Zara. Faktycznie, kupiłem golf w outlecie w Factory, i to jedyne miejsce, gdzie widziałem ubrania tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi