Breslauer Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Zobacz może pod tym adresem http://www.mikana.com.pl/HTML_1/galeria_m.html Zdaje się, że robią zarówno damskie jak i męskie. Cytuj
djdomin Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 Od jakiegoś czasu moim faworytem są swetry z Aran. Niestety mam tylko jeden Grube, ciepłe, ładne, z czystej wełny. Obecnie szukam ciekawego czarnego cardiganu. Cytuj
Krakus ;) Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Breslauer Dzięki za link Cytuj
marbej Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 A ja zapytam trochę inaczej. Co jeśli pod marynarką mamy np. golf, czy inny sweter? Czy i w tym przypadku mankiet swetra powinien wystawać spod rękawa marynarki (tak jak mankiet koszuli), czy zaopatrujemy się w marynarkę z dłuższym rękawem? -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj
Gravis Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 A ja zapytam trochę inaczej. Co jeśli pod marynarką mamy np. golf, czy inny sweter? Czy i w tym przypadku mankiet swetra powinien wystawać spod rękawa marynarki (tak jak mankiet koszuli), czy zaopatrujemy się w marynarkę z dłuższym rękawem? Tutaj jest odpowiedz jeżeli chodzi o opinie Immune: Podobnie w przypadku noszenia marynarek sportowych na swetry. W tym wypadku nie pokazujemy mankietu koszuli, ponieważ nasz ubiór jest czysto sportowy. Stąd sugerowana inna długość rękawów dla tego typu marynarek (+1-1,5cm długości rękawa). Unikamy w ten sposób pokazywania mankietu swetra. Widzimy jednak, że kwestie te są często zależne od indywidualnych upodobań. Osobiście wolę uwidaczniać rękawki koszuli Cytuj
Breslauer Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Spoko! Swoją drogą jak wszedłem na tę stronkę to akurat otworzyła mi się zakładka ze śłitaśnymi damskimi sweterkami i poczułem pewien niepokój. Na szczęście okazało się, że męskie też robią. Może czas na "forumowe" cardigany ? Cytuj
TYTUS Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Czemu nie, chociaż wolałbym aby był robiony na miarę. Cytuj
Jan Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Czy ktos z was rozmawial z kims z tego sklepu i moze powiedziec cos wiecej o sposobie produkcji, wyborze fasonu, zbieraniu miary i cenie? Cytuj
Krakus ;) Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Eee tam, cardigan w co drugim sklepie teraz jest do dostania. Za to kołnierz szalowy - to już nieczęsto Cytuj
bartazz Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Nie wiem jak jest aktualnie, ale w zimie swetrów z kołnierzem szalowym było pełno we wszelkich sieciówkach. Cytuj
Krakus ;) Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 No to będę musiał się rozejrzeć. W zeszłym roku rzeczywiście nie zwracałem uwagi zupełnie na swetry, więc może były dzięki bartazz Cytuj
matrix Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Z tego co widze to na stronie RL wcale nie mają jakiś kosmicznych cen. Za sweter, który wygląda chyba dokładnie tak jak ten ze zdjęcia chcą jedyne 98$. Nie jest to bardzo tanio ale mowiłeś, że szukasz jakiedoś do 400 zł. http://www.ralphlauren.com/product/inde ... d=11872741 Cytuj
Daivisch Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Z tego co widze to na stronie RL wcale nie mają jakiś kosmicznych cen. Za sweter, który wygląda chyba dokładnie tak jak ten ze zdjęcia chcą jedyne 98$. Nie jest to bardzo tanio ale mowiłeś, że szukasz jakiedoś do 400 zł. http://www.ralphlauren.com/product/inde ... d=11872741Możliwość wysyłki do Polski - brak? Cytuj
dsc Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Niestety, ale RL jest tani tylko w USA, nawet w UK ceny to nie rownowaznosc cen amerykanskich, a zwykle przeniesienie ilosciowe ze zmiana waluty + 10-20%. Pozdrawiam, dsc. Cytuj
max Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Sklep RL niestety nie wysyła poza USA. Przykładowo ten... http://www.ralphlauren.com/product/inde ... age=family ... kosztuje w DE 139 euro. Cytuj
Łukasz_ Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Będę polował na wyprzedaży: http://www.ctshirts.co.uk/men's-casualw ... |||&ppp=37 Cytuj
Petrikauer Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Czy ktoś ma może namiary na ładne, grube golfy w stylu Hemingway'owskim? (Nie, w McNeal nic nie znalazłem.) Cytuj
Breslauer Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Mam wrażenie, że grube golfy (takie na zimę, a nie pod marynarkę) wogóle jakoś poznikały... Zostały wyparte chyba przez swetry zapinane zamkiem błyskawicznym, albo na guziki. Cytuj
lexonariusz Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Ja z kolei poszukuje jakiegoś eleganckiego cienkiego golfu w kolorze bordowym lub granatowym. Taki pod marynarkę. Najlepiej z domieszką szlachetnych tkanin. Wiecie moze gdzie można taki zakupić ? pozdro Cytuj
Andrzej Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Rok temu w zarze kupiłem taki, co prawda domieszki szlachetnych tkanin raczej nie należy się tam spodziewać, ale jakość ujdzie, a sam golf też drogi nie był. Cytuj
lexonariusz Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Rok temu w zarze kupiłem taki, co prawda domieszki szlachetnych tkanin raczej nie należy się tam spodziewać, ale jakość ujdzie, a sam golf też drogi nie był. ok, poszukam. Ewentualnie zajrzę jeszcze do royal collection Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy, ale golf jest z cienkiej wełny, bardzo fajny i po sezonie intensywnego noszenia nic się nie rozciągnął itd. Dwa pozostałe są z Tommy'ego Hilfingera, i są bawełniane z dodatkiem elastanu, nylonu i kaszmiru. I mimo, że nie jestem entuzjastą "domieszek", to naprawdę świetny materiał. Elastyczny, nie odkształca się, oddycha jak bawełna, po prostu świetnie się nosi. Za to stanowczo odradzam wszelkiego rodzaju poliamid/poliester, nawet jako dodatek (po nawet niewielkim wysiłku fizycznym w czymś takim jest się strasznie spoconym) jak i chyba czystą bawełnę (dopasowany sweter zbyt szybko się zdefasonuje i rozciąga). Cytuj
TYTUS Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Warszawski TkMaxx jeszcze tydzień temu opływał w bardzo przyjemne swetry z szalowym kołnierzem. Firma chyba JOOP cena ok 350 zł Cytuj
meqoq Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy,To część firmy, która ma w portfolio takie marki jak Cottonfield i Jackpot. Kiedyś był nawet w Wawie sklep tej marki, teraz tylko outlet. Bardzo często kupuję ich ubrania. Zwykle mają przyzwoite tkaniny. W skrócie to lepsza Zara. Cytuj
Velahrn Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Ja mam trzy golfy, które bardzo cenię. Pierwszy został kupiony w Matinique - tak, ja też nie znam tej firmy,To część firmy, która ma w portfolio takie marki jak Cottonfield i Jackpot. Kiedyś był nawet w Wawie sklep tej marki, teraz tylko outlet. Bardzo często kupuję ich ubrania. Zwykle mają przyzwoite tkaniny. W skrócie to lepsza Zara. Faktycznie, kupiłem golf w outlecie w Factory, i to jedyne miejsce, gdzie widziałem ubrania tej marki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi