Koval Napisano 27 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2017 Yes! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Wracajac do tematu zzoltknietych podeszw. Czy uzywal ktos tego srodka? https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-sole-restorer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 54 minuty temu, adamW napisał: Wracajac do tematu zzoltknietych podeszw. Czy uzywal ktos tego srodka? https://multirenowacja.pl/tarrago-sneakers-sole-restorer.html To jest po prostu nadtlenek wodoru. Zatem kup sobie wodę utlenioną w kremie 12% i zapłacisz tyle samo, tylko że będziesz miał litr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 10 minut temu, pi_senny napisał: To jest po prostu nadtlenek wodoru. Zatem kup sobie wodę utlenioną w kremie 12% i zapłacisz tyle samo, tylko że będziesz miał litr. Gdzie to kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Tadaaam https://allegro.pl/listing?string=woda utleniona 12%&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-uro-1-2-0222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Poszukuję klasycznych butów żeglarskich na lato. Jaką markę polecacie jeśli zależy mi na miękkości i lekkości butów? Chodzi mi zarówno o skórę jak i konstrukcję/podeszwę. Wiem, że but butowi nierówny, bo miałem swego czasu boat shoes nieznanej marki i były one bardzo twarde i długo się rozbijały, co wg mnie nie powinno mieć miejsca w tego typu butach. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 1 godzinę temu, Karol G. napisał: Poszukuję klasycznych butów żeglarskich na lato. Jaką markę polecacie jeśli zależy mi na miękkości i lekkości butów? Chodzi mi zarówno o skórę jak i konstrukcję/podeszwę. Wiem, że but butowi nierówny, bo miałem swego czasu boat shoes nieznanej marki i były one bardzo twarde i długo się rozbijały, co wg mnie nie powinno mieć miejsca w tego typu butach. Jakieś propozycje? Proponuje Sperry - mam chyba z sześć par butów tej marki. Dobrze wydano 200-250 zł (bo za tyle chodzą regularnie na zalando). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 12 godzin temu, Karol G. napisał: Poszukuję klasycznych butów żeglarskich na lato. Jaką markę polecacie jeśli zależy mi na miękkości i lekkości butów? Chodzi mi zarówno o skórę jak i konstrukcję/podeszwę. Wiem, że but butowi nierówny, bo miałem swego czasu boat shoes nieznanej marki i były one bardzo twarde i długo się rozbijały, co wg mnie nie powinno mieć miejsca w tego typu butach. Jakieś propozycje? Ja proponuję Sebago - kupiłem brązowy nubuk i bardzo sobie chwalę. Chodzę w nich bardzo często i nie widać jeszcze śladów "rozczłapania". Nie puszczają barwnika. Dwa lata temu kupiłem sobie niebieskie nubukowe Timberlandy i absolutnie nie polecam. 400 zł wyrzucone w błoto, podeszwa dość szybko się złamała, buty przy najmniejszym kontakcie z wodą barwiły wszystko na niebiesko, do tego bardzo szybko straciły fason. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Mnie Sebago (model spinnaker) wykonaniem wnętrza nie przekonały. Dla gołej stopy w środku jest "tarka" obcierająca palce. Wyjściem są skarpety stópki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Nabyłem ostatnio Sebago docksides horween i Herring Padstow. Sebago - niezłe, miękka skóra, ale nie padłem na kolana przed horweenem. Biała podeszwa to masakra. Herring - rewelacja. Piękna skóra, dużo lepiej wykonane, jakość. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMaciej Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 @Wuj Zastanawiam się nad tymi Herringami, chociaż szukałem żeglarskich z białą podeszwą. Jak jest z rozmiarówką? Jesteś w stanie porównać np. z Berwickami? Zastanawiam się nad 41/42, Berwicki noszę 41,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 @SMaciej w każdej parze zawsze wypada mi pół numeru w dół, tzn: noszę z reguły 44,5 a przy Deck shoes zamawiam 44. Nie widziałem herringow z białą podeszwą, ale z decków, które posiadałem: Timberland, sperry, sebago, bezkonkurencyjne pod względem jakościowym są herringi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 Nie pamiętam teraz nazwy, ale kupilem ładnych parę lat temu boat shoes jakieś hiszpańskiej firmy na allegro za cenę chyba poniżej 200 zł. Ich jakość jak i wykonanie kompletnie odbiegały ( in plus) od innych podobnych butów w tej cenie. Bardzo fajna skora, skórzaną wkładka, podeszwa szyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 (edytowane) @Wuj Czy możesz napisać coś więcej o rozmiarach w tych Herringach? Mam stopę 275 mm, z wysokim podbiciem. Zastanawiam się między rozmiarem 42 a 43. Jakie są Twoje doświadczenia? Będę wdzięczny za pomoc. Edit: nie zauważyłem odpowiedzi wyżej. Czy możesz @Wuj napisać coś o szerokości? Czy wejdę w te buty z wysokim podbiciem? Edytowane 4 Lipiec 2017 przez kappa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 @Kappa Są wiązane luźno, więc nie powinno być problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 rozwiązanie b.ekonomiczne ale zdają egzamin na łodce i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 5 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2017 22 godziny temu, Marcous napisał: rozwiązanie b.ekonomiczne ale zdają egzamin na łodce i nie tylko Mam te Tribordy w kolorze brązowym. Na żywo wyglądają zdecydowanie lepiej. Gorąco polecam je jako, że kosztują tylko 150 zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 6 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2017 Ja również jestem zadowolony z Tribordów, bardziej niż z Timberlandów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2017 Ja nie chodzę w butach żeglarskich po mieście, ale na łódce tribordy też dają radę. Dwutygodniowy rejs jachtem po Bałtyku, kiedy miały codziennie sporo styczności z wodą morską, przeszły bez szwanku. Dobry stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 6 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2017 Panowie, czy te Tribordy mają rzemienie/sznurowadła, które na całej długości przechodzą wokół cholewki i kończą swój "bieg" na obłożynie? Wiem, że niektóre modele boat shoes mają atrapy rzemieni/szurowadeł wokół cholewki, co moim zdaniem zdecydowanie obniża funkcjonalność butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 6 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2017 rzemienie idą po całej długości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 7 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2017 @kormox dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Hej, mam problem z rozmiarem Timberlandów (o tych: https://www.zalando.pl/timberland-sznurowane-brazowy-ti1-mza-0231-99.html) Shoepassion noszę w rozmiarze 13, stopy według ich wzornika mam w rozmiarze 12,5 i 13. Kupiłem Timberlandy w rozmiarze 13 - zdecydowanie za małe. Wymieniłem na rozmiar 14 i nadal uciskają mnie w duże palce w zaznaczonych miejscach. Czy to przypadłość tego mojego egzemplarza (jakoś dziwnie uszyty)? Czy wszystkie tak mają? Czy po prostu nadal mam zbyt mały rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 To pewnie kwestia amerykańskiej, zawyżonej rozmiarówki - do numeru europejskiego trzeba dodać 1-1.5 rozmiaru. Spróbuj o pół rozmiaru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi