Paweł123456 Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Z tego co się orientuje to jest problem z kapeluszami w Warszawie. Może Phortos . . . ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 CH Panorama na Witosa? Jest tam jeszcze ten sklep Aleksander? Nie wiem czy jest, ale ostatnio nie było tam nic ciekawego. Zawsze możesz do nich zadzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 O zamknięciu obu sklepów były wpisy jakiś czas temu. Jest jeszcze sklep/hurtownia Evita Hats blisko CH Promenada i sklep Fashion Hats w centrum przy ul. Marywilskiej 44. Jeśli szukałbyś panamy i masz rozmiar L, to widziałem ostatnią w outlecie Marks&Spencer w Piasecznie w Fashion House przecenioną z ponad 200zł na niecałe 110zł. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Już jej tam nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Ktoś chciał kupić homburga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 sklep/hurtownia Evita Hats blisko CH PromenadaByłem tam i jak dla mnie bez rewelacji, jakieś mało twarzowe te kapelusze, może za dużo się spodziewałem... Meloniki, cylindry wyglądają dość fajnie (podobno u nich zamawiano do reklamy Alior) było parę innych typów, prod.Tonak i jakiejś jeszcze zagr.firmy, >200 zł, niby fajne ale kolory tylko czarny/brąz/j.szary i granat, poza tym z potnikiem ze sztucznej skóry i paskudnie toto się lepi do czoła. Homburgów nie widziałem, były fedory, trilby, Indiana Jones, M.Jackson, również takie z szerokim rondem a la kowboj i pastor. Zmierzyłem i w zasadzie jako tako pasował na mnie ich własny prod.Evita, ale był bez podszewki i z taśmą zamiast potnika. Tyle, że chciałem granat ale robią tylko czarny/brąz/j.szary... Na tą Marywilską do Fashion Hat warto jechać? A nie wiecie, czy Polkap dysponuje jakimś katalogiem pdf aby zobaczyć i zamówić ich produkty? Bo w ich e-sklepie pusto... Czy też zostaje tylko Witleather? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 W tym tygodniu mierzyłem śliczną ciemnogranatową fedorę (rozmiar57) i to jest chyba ostatnia sztuka, w Lublinie w dawnej galerii centrum. Producent Mes ze Skoczowa. Mają tez czarne i chyba jeszcze szare fedory oraz meloniki tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 O co chodzi z tym Skoczowem? Ile tam jest tych firm kapeluszowych? Gdzie oni sprzedają swoje wyroby, wszędzie poza Wwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Cyfer Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Jak po polsku nazywa sie gatsby/newsboy czapka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 cyklistówka w kliny http://www.azareba.pl/index.php?page=fasony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Cyfer Napisano 25 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2012 O, dziekuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 27 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2012 OK, mierzyłem właśnie kapelusz "Elegant" f-my MES ze Skoczowa (sklep Eleganza w Hali Banacha) i już wiem, że albo kapelusze nie są dla mnie albo tylko modele z rondem 6 cm. Przy moich 175 cm wzrostu, koronie kapelusza 12,5 cm i bokach 6 cm glowa robi sie nieproporcjonalnie duża... Czy ktoś może polecić jakieś inne modele w innym fasonie, poza modelem trilby z mocno wywijanym tyłem i bokami, jakoś zbyt "nowoczesny" on mi się wydaje... Coś takiego bogartowskiego mi by chyba pasowało, ma normalny przód i trochę skrócone boki zdaje się: Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Czy ktoś się wybiera? http://wroclaw.naszemiasto.pl/imprezy/5 ... ,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 "Mijając się na ścieżce wyjątkowo rzadko usłyszymy: "dzień dobry". Otóż mój strój, a szczególnie czapka prowokuje inne zachowania, nierzadko słyszę różne komentarze (przychylne zresztą). Zdarza się również: "dzień dobry panie kaptanie", lub "ahoj!"." Więcej: http://vslvstyle.blogspot.com/2012/09/p ... tanie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Właśnie dostałem od znajomego zdjęcia witryn z Paryża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Wiecie jak się nazywa ta fedora? chodzi mi o ten miękkie i nie sztywne rondo. Moze macie jakiś sklep gdzie takowy kupię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Nie znam Cię, ale moim zdaniem niewiele osób sobie poradzi z noszeniem tego kapelusza niewyglądając jednocześnie jak "włóczykij". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Właśnie o to mi chodzi, dokładnie o to. Więc było by wielce mi pomocne znalezienie czegoś takiego. Proszę o jakieś informacje dotyczące owego nakrycia głowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Sądzę, że tak zachowują się już trochę znoszone kapelusze, np. taki jak ten http://www.barbourbymail.co.uk/Barbour- ... n-Hat.html. Szukaj może pod kombinacjami soft brim felt hat itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 TSB pokazywał już dość podobny. Aż znalazłem: Hats typically look better when they are worn in. I beat up the brim on this hat to make it floppy because I thought it looked too wide and stiff when it was straight. One free steam press at the hat shop and it’s back to it’s original fedora shape. Kapelusze zazwyczaj wyglądają lepiej lekko znoszone. "Pogniotłem" rondo tego kapelusza by był obwisły, ponieważ pomyślałem, że rondo wyglądało na zbyt szerokie w oryginalnym stanie. Jedno dociśnięcie żelazkiem u krawca i kapelusz powróci do właściwego sobie kształtu Fedory. Wnioski łatwo wyciągnąć. Zdj. i całość z tego posta: http://tsbmen.com/6072/1-piece3-ways-ch ... ardigan/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 A to nie jest damski kapelusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leto73 Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Nie, nie jest to damski kapelusz, BYŁ męski, obecnie jest nijaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 A to nie jest damski kapelusz?Osobiście uważam że jest on damski, powiem więce, nawet jeżeli teoretycznie jest męski, to dużo lepiej wyglada na kobietach, które to zresztą takie kapelusze noszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 No właśnie też widywałem kobiety w takich kapeluszach, wyglądające dobrze, a tutaj to trochę parodia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Przychodzi na myśl flapper cloche hat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi