Skocz do zawartości

Jak się ubierają gwiazdy, politycy, celebryci- zdjęcia, opisy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem ilu z Was oglądało wczoraj debatę prezydencką w TVP 1, ale zaskoczyło mnie w niej jedno: prowadzący oraz kilkoro jej uczestników zapięło marynarki jednorzędowe dwu-guzikowe na wszystkie dwa guziki. Czy to jakieś nowe podejście do męskiej elegancji?

Trzeba tu podkreślić, że był to jeden z najbardziej oglądanych programów ostaniach tygodni z osobami które ubiegają się o urząd Prezydenta RP, czyli dość reprezentacyjna funkcja, gdzie elegancja jak i dobre obyczaje powinny być na najwyższym poziomie.

Skromne podsumowanie niektórych kandydatów pod kątem strojów:

Janusz Palikot - standardowo numer jeden. Mankiety koszuli (na spinki) bardzo fajnie wystawały z rękawów marynarki. Sama marynarka miała ciekawie szerokie klapy. Troszkę krawat mi nie pasował, ale rozumiem że miał być wyrazisty.

Paweł Tanajno - zbyt casual-owa marynarka i do tego zapięta na dwa guziki

Marian Kowalski - elegancka marynarka ze stonowanym krawatem. Nie wiem tylko czemu marynarka była cały czas rozpięta

Paweł Kukiz - totalna porażka

Krzysztof Ziemiec (prowadzący) - klasyczny, elegancki strój. Moim zdaniem tylko poszetka zbytnio wystawała z brustaszy

Poniżej kilka przykładów z debaty:

Janusz Palikot

853910d1869f06a026be575b716e9754,640,0,0

Paweł Kukiz

dace9ffe80760b0c90cf1c936e8a53e7.jpg

Marian Kowalski

uid_18f933490007a5822fd6cbe3f32896fd1430

Krzysztof Ziemiec

66734951491430849937.jpg

Opublikowano

Najładniej wyglądała pani doktor.

Palikot miał doskonałą marynarkę, prawie na pewno szytą na miarę.

Potem była grupa poprawnie ubranych w ciemne garnitury, zapewne z sieciówek, o przeciętnym dopasowaniu (zwłaszcza w ramionach).

Na końcu Kukiz i Tanajno - obaj ubrani całkowicie nieodpowiednio, ten drugi w marynarkę utrzymaną w przaśnych, ludowych klimatach.

Opublikowano

@UP

Garnitury Andrzej Duda ma szyte na miarę (z tego co mi wiadomo - w Polsce), co widać mimo wszystko na innych ujęciach i na żywo. Aczkolwiek brak mu tego "czegoś" co posiadał wczoraj Palikot (Marynarka doskonała, tylko IMO za wąski krawat w stosunku do klap)

Opublikowano

@UP

Garnitury Andrzej Duda ma szyte na miarę (z tego co mi wiadomo - w Polsce), co widać mimo wszystko na innych ujęciach i na żywo. 

Mam ten komfort unikania pretendentów do fotela na żywo, ale jak przejrzeć fotosy Dudy to trudno dopatrzeć się w tym miarowego krawiectwa. Klapy wąziutkie jak na Vistulę przystało. 

Palikot chyba wyrwał się z udawanego populizmu stylowego i wraca do swoich dawnych nawyków - wyjdzie to na zero, bo będzie częściej dobrze się ubierał, a zdecydowanie mniej będzie widoczny w mediach. 

Opublikowano

Pozostając przy kandydatach na najwyższy urząd. Jeśli myślę o signature look u polityków, to przychodzi mi tylko na myśl Janusz Mikke, czyli muszka, koszula na spinki i ciemny garnitur. Jest ktoś jeszcze z wyraźnym signature look?

post-3921-0-96842300-1430945202_thumb.jp

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie signature look to sposób ubierania czy jakiś detal, który jest bardzo wyraźny dla jakiejś osoby. Nigdy nie widziałem tego pana w krawacie. Na pytanie jak ubiera się Korwin każdy odpowie. 

Opublikowano

Na pytanie jak się ubierał Ś.P. prof. Bartoszewski nie odpowie pewnie nikt, ale jaką kartę w historii zapisał pamiętać będzie wielu. Jeśli wyróżnieniem polityka ma być jedynie signature look, to niech przepadnie w odmętach niepamięci (za 10 lat nikt nie będzie pamiętał o JKM, tak jak o wielu innych, którzy wyróżnili się strojem - np. Janusz "Sweterek" Pałubicki)

Opublikowano

W życiu publicznym nie ma wielu osób noszących muchę. Korwina rzeczywiście to wyróżnia.

Jeśli wyróżnieniem polityka ma być jedynie signature look

Ale takie stwierdzenie chyba nie padło.

Opublikowano

Progres natomiast u Pawła Kukiza. Już nie kurtka, ale marynarka. Taki obraz buntownika chyba jest bardziej akceptowalny.

Wystarczy porównać do zdjęć przedstawicieli greckiej Syrizy. Styl ten sam, opowieści te same... efekt zapewne identyczny. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...