Skocz do zawartości

Marka Gordon Bros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei chciałem się spytać o niniejszy model;

https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-gb612a00c-k11.html

https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-snuff-gb612a00c-o11.html

Czy miał/ma ktoś z nimi styczność?

Chodzi mi zwłaszcza o kwestie związane z kopytem i rozmiarówką, czy jest zawyżona, czy kopyto jest z tych smukłych?

Szukam butów do codziennego użytku - a chukka bardzo pasują mi w tej roli.

Rozmiarówka raczej normalna, choć polecam prześledzić ten wątek dokładniej. Jeśli chodzi o smukłość, to raczej nie. To te z mniej smukłych :)

• Odpowiedzi 789
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

W jakim sensie "się nadadzą"? Generalnie to fajny but, choć dość masywny.

Chodzi mi o mój pierwszy post w tym wątku.

Szukam obecnie butów na ślub i wesele (kuzyna).

Poza tym, but miałby służyć kilka razy w miesiącu do pracy, w zestawie z granatowym albo szarym garniturem

Opublikowano

Chodzi mi o mój pierwszy post w tym wątku.

Szukam obecnie butów na ślub i wesele (kuzyna).

Poza tym, but miałby służyć kilka razy w miesiącu do pracy, w zestawie z granatowym albo szarym garniturem

Ok. Więc na ślub się nie nadadzą, ale do pracy już prędzej. Zależy jeszcze czy pracujesz w bankowości czy po prostu chcesz lepiej wyglądać i nie obowiązuje Cię jakiś ścisły dress code.

Powodzenia w poszukiwaniach.

Opublikowano

Zamawiał ktoś może 'navy suede', są akurat w dobrej cenie, jakieś opinie? Wydaja się ciut szersze od zwykłych levetów?
Swoją drogą to chyba się zaczęła wyprzedaż na zalando? W 'Klasycznych butach też ceny mnie zdziwiły, dawno w sumie tam nie zaglądałem, z rozmiarami jedynie nieraz gorzej.

Opublikowano

Rozmiarówka raczej normalna, choć polecam prześledzić ten wątek dokładniej. Jeśli chodzi o smukłość, to raczej nie. To te z mniej smukłych :)

Dzięki,

wątek przewertowałem od deski do deski, i generalnie wychodzi mi na to, że GB z reguły jednak rozmiarówkę lekko zawyża.

Zastanawiam się, czy przy moich 285x105mm rozmiar 43 nie będzie lekko za wąski (crownhillowe 44 okazało się z kolei nieco za obszerne).

Opublikowano

Dzięki,

wątek przewertowałem od deski do deski, i generalnie wychodzi mi na to, że GB z reguły jednak rozmiarówkę lekko zawyża.

Zastanawiam się, czy przy moich 285x105mm rozmiar 43 nie będzie lekko za wąski (crownhillowe 44 okazało się z kolei nieco za obszerne).

mam dokładnie taki wymiar stopy i kilka par g&b 43 - wszystkie idealnie leżą

Opublikowano

mam dokładnie taki wymiar stopy i kilka par g&b 43 - wszystkie idealnie leżą

O! To się nazywa pomocny zbieg okoliczności.

Muszę teraz przewertować wszystkie Twoje posty nt. posiadanych butów  ;)

Opublikowano

przesadzasz, takie załamanie zrobi Ci się po kilku minutach jak sam w nich wyjdziesz - chyba że planowałeś wstawić je do kredensu za szybę żeby odświeżyć widok kryształowych kieliszków na wystawce ;)

But jest wyraźnie luźniejszy, rozbity. W dodatku ta podeszwa.

Opublikowano

Z podeszwą nie bardzo wiem o co chodzi, ale załamania i rysy na noskach nie wyglądają zbyt ciekawie. Nie zgadzam się z opinią kolegi Krzysiek_W, że takie łamanie się nosków jest normalne i robi się po pierwszym wyjściu.

Szwy na podeszwie nie są zaciągnięte (na jednym odcinku) i zdecydowanie odstają od gumy. Z czasem mogą się przez to przetrzeć od chodzenia po chodniku i innych podobnych nawierzchniach. 

Opublikowano

Robi się robi - przy takim makro do każdych butów (z naturalnej skóry) można by się przyczepić   ;-)

Specjalnie dla Ciebie zdjęcie bez makro. Nie wiem jakie masz wymagania, ale nie wmówisz mi, że tak powinien wyglądać nowy but :)

7d7c59e4dd103.jpg

Opublikowano

Tak wygląda załamanie przesuszonego buta. Kupiłem kiedyś buty, z których jeden stał na wystawie, a drugi leżał w kartonie. Ten przesuszony łamał się bardzo brzydko i wyraźnie, a drugi łagodnie i niezauważalnie. Jakość skóry ma moim zdaniem drugorzędne znaczenie, to ogólnie były świetne buty.

Może i dałoby się je reanimować jakimś kremem przed pierwszym założeniem, ale już po złamaniu powstaje wada nie do usunięcia i polecam unikać takich okazji.

Opublikowano

Kilka słów z własnego doświadczenia. Miałem podobny problem z Gordonami na gumowej podeszwie co Ty. W moich starych Gordonach, szew na podeszwie częściowo wychodził z kanału i wystawał na zewnątrz. But używałem między wrześniem zeszłego roku a kwietniem bieżącego roku i muszę powiedzieć, że bardziej wytrzymałej podeszwy w butach wcześniej nie miałem (może w jakichś trepach wojskowych) :) . Przez ten okres z tym szwem nic złego się nie stało. Niestety buty musiałem reklamować z innego powodu (pisałem o tym w tym wątku,) i ich nie mam. A szkoda bo były bardzo fajne. Dodam tylko, że jeżeli masz te buty ze sklepu klasycznebuty.pl to nie masz żadnych powodów do obaw, sklep bardzo fachowo i prokonsumencko podchodzi do reklamacji :) 

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie,

Dwa pytania (z czego drugie powinno pewnie trafić do innego wątku):

1. Jestem szczęśliwym posiadaczem Levetów w rozmiarze 44 (pasują na mnie idealnie) czy ktoś pomógł by mi wybrać rozmiar w Meerminach? Zamówiłem 10kę na kopycie Hiro i nie ma szans żebym włożył w nie stopę. 

2. Czy w przypadku stopy greckiej mierzymy odległość pomiędzy piętą a paluchem czy najdłuższym palcem?