Skocz do zawartości

Marka Gordon Bros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje doświadczenie z marką:

Model Levet na gumowej podeszwie, kupiony w klasycznebuty.pl - po 6 miesiącach użytkowania średnio 2 razy w tygodniu, pękła cholewka w obu butach mniej więcej w miejscu gdzie ażurowe wykończenie pięt i czubków łączy się z podeszwą, trwa procedura reklamacyjna, zobaczymy co z tego wyniknie,

Model Levet na skórzanej podeszwie, kupiony w Zalando, po niecałych dwóch miesiącach sporadycznego użytkowania prawy but porozklejał się w 1/3 długości w miejscu łączenia przyszwy (niech mnie ktoś poprawi jeśli użyłem złego określenia) ze skórzaną podeszwą, zgłoszenie reklamacyjne wysłane, j.w. 

Spodziewałem się dłuższej żywotności butów tej marki. Jak 

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 789
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy G & B model Levet robiony jest na jednym kopycie?

Kupiłem wersję z granatowego zamszu i jest to dość wąski but. Raczej zbyt wąski jak na moją stopę.

Na forum krążą opinie że G & B robi szerokie buty. W tym wypadku tak nie jest. Są zdecydowanie węższe niż Berwick'i w tym samym rozmiarze.

Czy wersje ze skóry licowej są takie same pod względem szerokości?

Opublikowano

Z tą szerokością butów G&B to trochę taki forumowy mit, upowszechniany zapewne przez kolegów o wąskich stopach. Moje stopy są raczej przeciętne (ani szerokie, ani szczupłe, stosując Yanko jako benchmark jestem w szerokości G, nie F) i Levety ze skóry licowej przy pierwszych założeniach były ciasne, po rozchodzeniu są w sam raz, w podbiciu zapewniają swobodę. Wizualnie również nie sprawiają wrażenia szczególnie szerokich butów, oczywiście nie wyglądają też szczególnie opływowo; ot derby jakich wiele. Takie same wrażenia miałem odnośnie monków Fabian i Levetów zamszowych (jedno i drugie ciasne przy pierwszym założeniu, ze względu na to, że były zwracane z powodu wad, trudno powiedzieć, jak byłoby po rozchodzeniu, ale przypuszczam, że podobnie jak z Levetami licowymi).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki za Wasze odpowiedzi.

Mój rozmiar to 41-42. Stopa raczej szersza. Niestety nie mogę się jeszcze odnieść do Yanko'wego benchmarku ;)

Wcześniej zamówiłem monki Fabian r. 42 i były zdecydowanie za duże.

41 levet są ok na długość tylko jakby ciut za wąskie. W palcach trochę cisną. Może się rozejdą?

Dla porównania mam monki berwick i te pod względem szerokości są jak być powinno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich

Panowie, w niedalekiej przyszłości mam zamiar zakupić te oto półbuty :

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/263,gordon-bros-havret-2323-black.html

Moje pytanie do was, czy polecacie ten zakup ? Generalnie to szukam butów do 600 zł które będą do chodzenia na co dzień. W związku z tym buty zostaną podzelowane, więc o kwestie ścieralności podeszwy nie będę musiał się martwić.

Na tym forum spotkałem się z opinią, że buty tej oto firmy, pomimo swojej ceny, nie są jednak tego warte. Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się w tej kwestii ?

Pozdrawiam.

Kamil

Przed chwilą dosłownie doszły do mnie te buty. Kupione w klasycznebuty.pl. Na nogach wyglądają zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Stosunek ceny (319 zł) do jakości - rewelka. Oczywiście należy je podzelować, bo krupon jaki jest to jest. Ogólnie od siebie, szczególnie w tej cenie, mogę tylko polecić.

edit :

Po skórze w butach za 300 zł, nie można zbyt wiele oczekiwać, ale można nad nią trochę popracować. Buty pokryte fabrycznie są apreturą. Najlepiej pozbyć się jej, skórę odżywić i jak ktoś lubi popracować nad czubkami. Po lewej stronie but oryginalny, po prawej, po małych zabiegach.

post-1882-0-24881300-1432071134_thumb.jp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry.

Czy któryś z Szanownych Kolegów użytkuje lub użytkował model Havret? Przymierzam się do zakupu tego właśnie modelu, tylko mam wątpliwość co do doboru rozmiaru. Mój rozmiar to 42-43. But wydaje się dość długi więc myślę o rozmiarze 42. Prosiłbym o poradę w doborze rozmiaru.

Pozdrawiam

Opublikowano

W moim przypadku rozmiar Levetów jest numer mniejszy, niż większości pozostałych butów.

Edit. Nie zauważyłem, że chodzi o Havrety. Myślę, że dobrym wyjściem jest wydrukowanie obrysu wkładki i przymierzenie stopy. Obrysy wkładek są dostępne na stronie producenta, dla każdego modelu/rozmiaru buta.

Opublikowano

Dzień dobry.

Czy któryś z Szanownych Kolegów użytkuje lub użytkował model Havret? Przymierzam się do zakupu tego właśnie modelu, tylko mam wątpliwość co do doboru rozmiaru. Mój rozmiar to 42-43. But wydaje się dość długi więc myślę o rozmiarze 42. Prosiłbym o poradę w doborze rozmiaru.

Pozdrawiam

Mam Harvet 43. Przy długości stopy 28cm i jej obwodzie 25.5-26 są idealne i przyszwa schodzi się do idealnie.

Stopa to regularne UK 9F, jak masz grubszą pewnie będzie problem bo to smukły but.

Myślę, że lepiej jakbyś się pomierzył, samo stwierdzenie rozmiar 42-43 niezbyt wiele mówi.

Jego długość wynika z francuskiego kroju kopyta... nie sugeruj się tym.

Opublikowano

No ja mam stopę wymiarowo mniej więcej jak Twoja. Długość niecałe 28 cm i obwód 25,5. Chciałem kupić Harvet w jednym z niemieckich sklepów bo teraz promocja jest ale 43 już wyprzedane, więc chyba sobie odpuszczę. W każdym razie dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

No ja mam stopę wymiarowo mniej więcej jak Twoja. Długość niecałe 28 cm i obwód 25,5. Chciałem kupić Harvet w jednym z niemieckich sklepów bo teraz promocja jest ale 43 już wyprzedane, więc chyba sobie odpuszczę. W każdym razie dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

W Polsce też aktualnie jest na nie promocja :-) popatrz dobrze