Jan M. Krawczyk Napisano 14 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2015 Ja z kolei chciałem się spytać o niniejszy model; https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-gb612a00c-k11.html https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-snuff-gb612a00c-o11.html Czy miał/ma ktoś z nimi styczność? Chodzi mi zwłaszcza o kwestie związane z kopytem i rozmiarówką, czy jest zawyżona, czy kopyto jest z tych smukłych? Szukam butów do codziennego użytku - a chukka bardzo pasują mi w tej roli. Rozmiarówka raczej normalna, choć polecam prześledzić ten wątek dokładniej. Jeśli chodzi o smukłość, to raczej nie. To te z mniej smukłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 W jakim sensie "się nadadzą"? Generalnie to fajny but, choć dość masywny. Chodzi mi o mój pierwszy post w tym wątku. Szukam obecnie butów na ślub i wesele (kuzyna). Poza tym, but miałby służyć kilka razy w miesiącu do pracy, w zestawie z granatowym albo szarym garniturem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Na Zalando kilka par w niezłych cenach i niemal pełnej "rozmiarówce" https://www.zalando.pl/obuwie-meskie/gordon-and-bros/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Chodzi mi o mój pierwszy post w tym wątku. Szukam obecnie butów na ślub i wesele (kuzyna). Poza tym, but miałby służyć kilka razy w miesiącu do pracy, w zestawie z granatowym albo szarym garniturem Ok. Więc na ślub się nie nadadzą, ale do pracy już prędzej. Zależy jeszcze czy pracujesz w bankowości czy po prostu chcesz lepiej wyglądać i nie obowiązuje Cię jakiś ścisły dress code. Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Zamawiał ktoś może 'navy suede', są akurat w dobrej cenie, jakieś opinie? Wydaja się ciut szersze od zwykłych levetów?Swoją drogą to chyba się zaczęła wyprzedaż na zalando? W 'Klasycznych butach też ceny mnie zdziwiły, dawno w sumie tam nie zaglądałem, z rozmiarami jedynie nieraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Rozmiarówka raczej normalna, choć polecam prześledzić ten wątek dokładniej. Jeśli chodzi o smukłość, to raczej nie. To te z mniej smukłych Dzięki, wątek przewertowałem od deski do deski, i generalnie wychodzi mi na to, że GB z reguły jednak rozmiarówkę lekko zawyża. Zastanawiam się, czy przy moich 285x105mm rozmiar 43 nie będzie lekko za wąski (crownhillowe 44 okazało się z kolei nieco za obszerne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 crownhillowe 44 okazało się z kolei nieco za obszerne Crownhill ma kopyta, które nie są smukłe i wąskie, więc to, że okazały się zbyt obszerne, nie powinno dziwić. Kopyta G&B w sumie też budzą we mnie takie odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Dzięki, wątek przewertowałem od deski do deski, i generalnie wychodzi mi na to, że GB z reguły jednak rozmiarówkę lekko zawyża. Zastanawiam się, czy przy moich 285x105mm rozmiar 43 nie będzie lekko za wąski (crownhillowe 44 okazało się z kolei nieco za obszerne). mam dokładnie taki wymiar stopy i kilka par g&b 43 - wszystkie idealnie leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 mam dokładnie taki wymiar stopy i kilka par g&b 43 - wszystkie idealnie leżą O! To się nazywa pomocny zbieg okoliczności. Muszę teraz przewertować wszystkie Twoje posty nt. posiadanych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patricius Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Tak jak myślałem. To była ostatnia para, więc wygląda na noszoną i odrzuconą przez kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 przesadzasz, takie załamanie zrobi Ci się po kilku minutach jak sam w nich wyjdziesz - chyba że planowałeś wstawić je do kredensu za szybę żeby odświeżyć widok kryształowych kieliszków na wystawce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patricius Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 przesadzasz, takie załamanie zrobi Ci się po kilku minutach jak sam w nich wyjdziesz - chyba że planowałeś wstawić je do kredensu za szybę żeby odświeżyć widok kryształowych kieliszków na wystawce But jest wyraźnie luźniejszy, rozbity. W dodatku ta podeszwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Co z nią nie tak? Jeśli rozmiar dobry i nie ma innych felerów (to co pokazałeś to moim zdaniem żaden feler) to pozostaje cieszyć się z dobrego 'dilu' i nosić na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Z podeszwą nie bardzo wiem o co chodzi, ale załamania i rysy na noskach nie wyglądają zbyt ciekawie. Nie zgadzam się z opinią kolegi Krzysiek_W, że takie łamanie się nosków jest normalne i robi się po pierwszym wyjściu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patricius Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Z podeszwą nie bardzo wiem o co chodzi, ale załamania i rysy na noskach nie wyglądają zbyt ciekawie. Nie zgadzam się z opinią kolegi Krzysiek_W, że takie łamanie się nosków jest normalne i robi się po pierwszym wyjściu. Szwy na podeszwie nie są zaciągnięte (na jednym odcinku) i zdecydowanie odstają od gumy. Z czasem mogą się przez to przetrzeć od chodzenia po chodniku i innych podobnych nawierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Robi się robi - przy takim makro do każdych butów (z naturalnej skóry) można by się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patricius Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Robi się robi - przy takim makro do każdych butów (z naturalnej skóry) można by się przyczepić Specjalnie dla Ciebie zdjęcie bez makro. Nie wiem jakie masz wymagania, ale nie wmówisz mi, że tak powinien wyglądać nowy but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Tak wygląda załamanie przesuszonego buta. Kupiłem kiedyś buty, z których jeden stał na wystawie, a drugi leżał w kartonie. Ten przesuszony łamał się bardzo brzydko i wyraźnie, a drugi łagodnie i niezauważalnie. Jakość skóry ma moim zdaniem drugorzędne znaczenie, to ogólnie były świetne buty. Może i dałoby się je reanimować jakimś kremem przed pierwszym założeniem, ale już po złamaniu powstaje wada nie do usunięcia i polecam unikać takich okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Oddaj je lepiej, ta podeszwa nie powinna trafić do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Sam zauważyłeś i wypunktowałeś te wady, więc chyba też zdecydowałeś Oddaj, bo pewnie będzie Cię to drażnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Kilka słów z własnego doświadczenia. Miałem podobny problem z Gordonami na gumowej podeszwie co Ty. W moich starych Gordonach, szew na podeszwie częściowo wychodził z kanału i wystawał na zewnątrz. But używałem między wrześniem zeszłego roku a kwietniem bieżącego roku i muszę powiedzieć, że bardziej wytrzymałej podeszwy w butach wcześniej nie miałem (może w jakichś trepach wojskowych) . Przez ten okres z tym szwem nic złego się nie stało. Niestety buty musiałem reklamować z innego powodu (pisałem o tym w tym wątku,) i ich nie mam. A szkoda bo były bardzo fajne. Dodam tylko, że jeżeli masz te buty ze sklepu klasycznebuty.pl to nie masz żadnych powodów do obaw, sklep bardzo fachowo i prokonsumencko podchodzi do reklamacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Panowie, Dwa pytania (z czego drugie powinno pewnie trafić do innego wątku): 1. Jestem szczęśliwym posiadaczem Levetów w rozmiarze 44 (pasują na mnie idealnie) czy ktoś pomógł by mi wybrać rozmiar w Meerminach? Zamówiłem 10kę na kopycie Hiro i nie ma szans żebym włożył w nie stopę. 2. Czy w przypadku stopy greckiej mierzymy odległość pomiędzy piętą a paluchem czy najdłuższym palcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Ad.1 - Levet-y są przewymiarowane o ok. pół numeru, zatem w Meerminy 10,5-11 powinny być odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Dokładnie. Ja noszę 8,5 - 9 w Meerminach, a 42 w G&B. Więc 10,5 - 11 powinno być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 17 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2015 Zamówienie było z MTO także wygląda na to że Teściu dostanie fajne buty na dzień ojca od swojej córeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi