Sonfre Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Można chyba napisać do obsługi i poprosić o zmierzenie wybranych rozmiarów. Nie spotkałem się raczej z długością w cm, a ostatnio nieco się interesowałem tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Dzisiaj dostałem wiadomość z Bexleya o specjalnej cenie na prawidła cedrowe: 14.50 EUR/szt obniżonej z 29EUR. Oferta jest ważna do 13. marca. O ile pamiętam w dawnej ofercie multibuy cena była jeszcze niższa a prawidła Bexleya są niezbyt ergonomiczne (nie mają "kółeczka" albo dodatkowego uchwytu a tylko wyprofilowanie tylnej części) ale może ta informacja komuś się przyda? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Dla zainteresowanych: na stronie sklepu szewskiego i na allegro kilka dni temu pojawiły się wreszcie prawidła cedrowe i bukowe roz. 42. Podaję tutaj, bo ja długo czekałem aż wreszcie pojawi się model mojego rozmiaru, który nie kosztuje 189 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostrzu Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 (edytowane) Witajcie Mam do zakupienia prawidła: są 3 opcje: 1. 6 par od - Baxley - z przesyłką 108 Euro - cena za sztukę z ship = 75 zł 2. 5 par od - Langer Messmer 101 Euro - 86 zł 3. no i z Polski ze sklepu szewskiego po - 63 zł Czy ktoś z Was może ma doświadczenia jakie są wasze rekomendacje powiem szczerze żę te Baxley - wyglądają najciekawiej ale czekam na wasze jakieś informacje. Pozdraiwam Edytowane 10 Marzec 2016 przez waski Polska pisze się DUŻĄ literą! Resztę traktuję jako literówki, które każdemu się zdarzają i nie poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Do cedrowych prawideł ze Sklepu Szewskiego nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Nie ma sensu przepłacać - efekt będzie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostrzu Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Do cedrowych prawideł ze Sklepu Szewskiego nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Nie ma sensu przepłacać - efekt będzie taki sam. Dziekuje własnie na tym potwierdzeniu mi zależało dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Te ze sklepu szewskiego są podobnej jakości jak Cedrus. Są też dość szerokie (znaczy się, 43 to naprawdę 43) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Do Gordon&Bros w rozmiarze 45 brać ze Sklepu Szewskiego prawidła w rozmiarze 45 czy 46? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Niestety, ale przy grupowym zakupie w sklepieszewskim ok 30 par prawideł cedrowych możliwy jest tylko rabat w wysokości ok 3% :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanctim Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jak dobieracie rozmiar prawideł? Mam buty w rozmiarze 7 (czyli po naszemu 40 i 2/3), prawidła kupiłem w rozmiarze 41, ale mam pewne obawy, że zbytnio wypełniają but, bardzo ciasno wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Większość prawideł możesz nieco "zmniejszyć" dokręcając mocniej śruby znajdujące się z boku. Jeżeli masz prawidła zrobione przez producenta butów pod konkretne kopyto, to będą one wchodzić "na styk" ale tak powinno być. Jeżeli masz prawidła "uniwersalne" to takie wchodzące "na styk" mogą trochę rozepchać buty - żeby tego uniknąć dobrze jest przykręcić śruby albo nawet kupić prawidła pół rozmiaru/rozmiar mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Automator Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Jaki rozmiar prawideł ze sklepu szewskiego polecacie do rozmiaru 9 na kopycie 915 yanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Mój kolega ma 42 do swoich na 915 i twierdzi, że jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Według mnie do kopyta 915 Yanko najlepiej pasują prawidła Saphir - wiem, że do najtańszych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Czy prawidła powinny być rozmiar mniejsze niż buty (tak mi zasugerowano w Shoepassion) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Powinny być takie, żeby dobrze wypełniać but ale równocześnie go nie rozpychać. Konkretny rozmiar zależy zarówno od danych butów jak i od konkretnych prawideł, nie ma uniwersalnej zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Nie możesz kierować się rozmiarem, bo każdy producent ma swoją rozmiarówkę. Prawidła powinny wypełniać buty, najbardziej w podbiciu, ale jednocześnie nie mogą być wkładane na siłę i rozpychać cholewki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Przy czym to "na siłę" o którym pisze szewc24 ma raczej zastosowanie do prawideł uniwersalnych, a nie robionych specjalnie pod dane kopyto. Na przykład prawidła Vass dedykowane do kopyta U, które mam w moich butach jest ciężko zarówno włożyć, jak i wyjąć, pasują tak "na styk", a mimo to nie rozpychają buta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Dzięki za rady! Używam prawideł Bexleya i faktycznie do niektórych kopyt Shoepassion wchodzą dość ciężko. Spróbuję zatem 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Panowie, W zeszłym tygodniu odwiedziłem sklepszewski w wiadomym celu. Niestety większość prawideł (rozmiar 44 )miała pęknięcia. Większe lub mniejsze ale były. Aby skopletować 2 pary w miarę rozsądne, przeglądałem chyba 8 pudełek. To tylko tak ku przestrodze. Cały czas warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Możesz rozwinąć ostatni element wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Potwierdzam problemy z w/w firmą, miałem spore przygody na allegro ze Sprzedawcą: sklep_dbamobuty, to ta sama firma. Prawidła pełne bukowe zamówiłem 9 lutego, dostałem je tydzień później, były mocno popękane. Zareklamowałem je i sprzedawca po 3 tygodniach przysłał mi prawidła na sprężynie, musiałem wykonać 4 telefony przez kolejny tydzień żeby dostać w końcu, to co zamawiałem. Prawidła przychodziły bardzo słabo zabezpieczone: kartonik i sama folia, nawet nie bąbelkowa. Wydaje mi się, że lepiej dołożyć parę złotych i mieć większą pewność udanego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 A ja jestem bardzo zadowolony. Zamówiłem 22, a wczoraj już paczka czekała w paczkomacie. W "międzyczasie" dzwonił do mnie miły pan z obsługi z pytaniem, czy może zamienić model - bo tego, który zamówiłem chwilowo nie ma. Prawidła w 100% ok, ładnie pachną, zero pęknięć czy uszkodzeń. BTW - pojawiła się opcja premium - ale z relacji pracownika wynika, że to dokładnie to samo, tylko w innym opakowaniu in z woreczkami w komplecie. Generalnie to moje trzecie zamówienie z tego sklepu - za każdym razem bardzo ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Ja niestety należę do tej samej grupy klientów co kolega flozbi. Zamówiłem sześć par, z czego dwie przyszły popękane. Rozmawiając ze sklepem usłyszałem, że mogę je wysłać do nich na własny koszt i może uwzględnią reklamację Dowcipnisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Chyba sobie jajka wielkanocne robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi