pszemau Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 e, są na tym forum tacy, co przeganiają mnie stażem nawet jeśli zaczęli po trzydziestce Ale fakt, gdybym wyciągnął z tego pojedynczego incydentu zbyt daleko idące wnioski, pewnie teraz byłbym nadętym bucem, hipsterem i gejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daivisch Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Tym niemniej gdzie się nie pojawiliśmy, wywoływaliśmy zainteresowanie gawiedzi. Gawiedź to inaczej hołota, pospólstwo, dzicz. Nie wiem, gdzie odbywały się te forumowe spotkania, ale to chyba nie jest słuszne określenie ludzi, którzy byli tam wtedy zgromadzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Nie przesadzajmy z tą dziczą Żyj i pozwól żyć innym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 16 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Skrajna prawica "bespoke" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Panowie, odnoszę wrażenie, że niektórzy z Was nie znają realiów. Gdy w liceum pojawiałem się w zestawie: "sztruksowa marynarka + jeansy + skórzana torba", nikt na to nie zwrócił chyba ani razu uwagi. Nie widzą powodu, dla którego miałbym cokolwiek w sobie zmienić. Pozostanę przy tym, co było w szkole średniej. Jeśli chodzi o marynarki, to zdarzały się wśród innych uczniów (u mnie codziennie, u nich co jakiś czas), szczególnie wśród dziewczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Panowie, odnoszę wrażenie, że niektórzy z Was nie znają realiów. Gdy w liceum pojawiałem się w zestawie: "sztruksowa marynarka + jeansy + skórzana torba", nikt na to nie zwrócił chyba ani razu uwagi. Nie widzą powodu, dla którego miałbym cokolwiek w sobie zmienić. Pozostanę przy tym, co było w szkole średniej. I to jest prawidłowe podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 jasne, sztruksowa marynarka nie budzi emocji. Jako przykład skrajności podawaliśmy raczej obecność na porannym wykładzie z logiki w marynarce klubowej, pod krawatem i z mecenasówką w garści przypominam sobie tak przy okazji, że na studiach mieliśmy z kolegami fazę na długie wełnanie płaszcze, ale nosiliśmy raczej do jeansów plus ewentualnie sweter lub (rzadziej) golf i marynarka. Ten płaszcz to raczej nie była fascynacja klasyczną elegancją, tylko serialem X-Files Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 przypominam sobie tak przy okazji, że na studiach mieliśmy z kolegami fazę na długie wełnanie płaszcze, ale nosiliśmy raczej do jeansów plus ewentualnie sweter lub (rzadziej) golf i marynarka. Ten płaszcz to raczej nie była fascynacja klasyczną elegancją, tylko serialem X-Files Ja mam czarny płaszcz do kolan (miał być do kostek, ale nie szło dostać), taki jesienny, inspirowany wiadomo jakim filmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 W drodze na egzamin. Pogoda jak latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zerth Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Arcyszykowny plecaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Student prawdopodobnie w drodze do WPiA, więc zdjęcie wpisuje się także w dyskusję "Ubiór (przyszłego) mecenasa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 100% pewności nie mam, jednak... Młody mężczyzna wchodzący do budynku WPiA w czasie sesji poprawkowej. To pozwala snuć przypuszczenie, że jest studentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Ja tam raczej od razu zauważyłem zgrabną dziewczynę w przodzie (średnio ubrana, ale to nic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 26 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2011 Ja tam raczej od razu zauważyłem zgrabną dziewczynę w przodzie (średnio ubrana, ale to nic).Kadr nie jest przypadkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 28 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Student prawdopodobnie w drodze do WPiA, więc zdjęcie wpisuje się także w dyskusję "Ubiór (przyszłego) mecenasa". niekoniecznie mecenasa, może przyszłego urzędnika (administracja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Na pierwszy dzień studiów postanowiłem nie uderzać z grubej rury ; wybrałem koszulę, dżinsy i bezrękawnik . Zobaczymy, jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLisow Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Ja bym powstrzymał się od całkowitej negacji noszenia plecaków do garnituru. Oczywiście wygląda to tragicznie i jest bez stylu. Ale każdy kto szedł po tony akt do innej kancelarii i nie miał małej walizki podróżnej wie, że bez plecaka jest ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Prosta sprawa, idziesz po tony akt - weź ze sobą walizkę. Może i głupio wchodzić z taką do biura zamiast do terminalu na lotnisku, ale na pewno odbiór będzie zupełnie inny niż w przypadku plecaczka JanSport, który nadaje się raczej na weekendowy wypad do lasu lub nad jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Na tej zasadzie w deszczu powinniśmy do tego garnituru założyć kalosze. Ja bym jednak zanegował, często elegancja jest niepraktyczna. Nie bronię tu noszenia plecaka do garnituru (i według mnie wygląda to źle), ale elegancja może (i powinna) być praktyczna! Dobrze dopasowana koszula albo chinosy to strasznie wygodne ubrania. Kiedyś np. na forum spotkałem się z opinią, że jak nie ma się eleganckiego nakrycia głowy, to powinno się chodzić z gołą głową i marznąć. Jak dla mnie to idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Nie napisałem czy powinna i czy może ale, że często bywa. I od tego m.in. jest to forum. Żeby doradzać jak zrobić: elegancko i praktycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Na pierwszy dzień studiów postanowiłem nie uderzać z grubej rury ; wybrałem koszulę, dżinsy i bezrękawnik . Zobaczymy, jak to będzie. Ja dziś poszedłem na wydział w golfie i marynarce. Kilka osób powiedziało do mnie: "Dzień dobry!"... To znak, że pora wreszcie skończyć te studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 3 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2011 Na pierwszy dzień studiów postanowiłem nie uderzać z grubej rury ; wybrałem koszulę, dżinsy i bezrękawnik . Zobaczymy, jak to będzie. Ja dziś poszedłem na wydział w golfie i marynarce. Kilka osób powiedziało do mnie: "Dzień dobry!"... To znak, że pora wreszcie skończyć te studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 A ja dzisiaj założyłem sweter+koszula+fular+chinosy, wraz z prezentowaną wcześniej torbą i nikt nie zwrócił na mnie uwagi. Spróbuję z marynarką zamiast swetra (ale bez fularu) jutro . A co do moich spostrzeżeń: widziałem na wydziale prawa wiele dobrze ubranych osób; chinosy, kardigan, marynarka, wcale nie należą do takiej rzadkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 WPIA UW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 UKSW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi