sergiusz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie? Cytuj
+Immune+ Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: co zmieni częściowy brak rękawów przy takim upale jeżeli i tak będziesz miał na sobie marynarkę? BTW - koszula z krótkim rękawem do marynarki to tak jakbyś chciał w płetwach jeździć na nartach. Jeżeli chcesz nosić takie koszule to naprawdę lepiej sobie odpuścić marynarkę/garnitur. 1 Cytuj
Animaes Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie?Ja odpowiem Ci tak: prawdziwy mężczyzna robi to na co ma ochotę. Jeśli jesteś pewien, że nie dasz rady w długim rękawie to załóż krótki- będziesz się lepiej czuł=będziesz lepiej wyglądał. Chociaż osobiście wolałbym ściągnąć marynarkę i podwinąć długi rękaw. Pozdrawiam Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Nie wiem czy jest gorsze uczucie od lepienia się spoconą skórą do podszewki w rękawie marynarki. Cytuj
White Haven Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Na taki upał marynarka to zabójstwo (nawet wynalazki z bawełny/lnu i bez podszewki). Ja przy takiej temperaturze noszę zwykle cienką bawełnianą/lnianą koszulę z krótkim rękawem i przewiewne spodnie (powiedzmy lniane). Na szczęście w pracy nie mamy sztywnego DC. Cytuj
Krakus ;) Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie?Ja odpowiem Ci tak: prawdziwy mężczyzna robi to na co ma ochotę. Jeśli jesteś pewien, że nie dasz rady w długim rękawie to załóż krótki- będziesz się lepiej czuł=będziesz lepiej wyglądał. Chociaż osobiście wolałbym ściągnąć marynarkę i podwinąć długi rękaw. Pozdrawiam Prawdziwy mężczyzna chodzi wszędzie z koszulce i wytartych dżinsach... Koszula z krótkim rękawem to taka sama wtopa jak sandały + biełe skarpety -> wybór należy do Ciebie, możesz być "prawdziwym mężczyznom" dla Animaes'a albo dla reszty świata Cytuj
Przemko Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Prawdziwy mężczyzna chodzi wszędzie z koszulce i wytartych dżinsach... No, chyba proletariusz... Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 To jest dopiero nie lada sztuka - pozostać prawdziwym mężczyzną w garniturze i koszuli z krótkim rękawem Cytuj
QuaD Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Wydaje mi się, że podczas noszenia garnituru w 40-stopniowym upale obecność cienkich kawałków bawełny od łokcia do nadgarstka ma naprawdę małe znaczenie, ciepło generuje głównie marynarka. Cytuj
mbs Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Ciepło generuje wtedy głównie słońce i ciało, marynarka stanowi raczej izolację. Cytuj
p_b Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Noszenie garnituru (na zewnątrz) w temperaturze 40 stopni ma raczej niewiele wspólnego z elegancją. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 To zależy jakiego. Trzeba tylko się modlić, żeby nie trzeba było wówczas zakładać stroju formalnego, bo w nim nie ma "wariacji temperaturowych". Pozdrawiam, Dr Cytuj
p_b Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 To zależy jakiego.Niestety, każdego. No chyba, że dla kogoś plama potu na plecach lepiej prezentuje się na marynarce, niż na koszuli Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 No może przy czterdziestu stopniach rzeczywiście każdego, ale w naszym regionie takie temperatury trafiają się raczej rzadko, a kiedy już, można starać się zaplanować dzień tak, aby jak najrzadziej wychodzić z domu. Pozdrawiam, Dr Cytuj
sergiusz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Chodziło mi o sytuację wyjątkową, gdy - przykładowo - jesteśmy uczestnikami jakiejś uroczystości z dress code'em przy 40-sto stopniowym upale. NIE noszę koszuli z krótkim rękawem do marynarki. Prawdę mówiąc wcale takich koszul nie noszę. Byłem po prostu ciekawy Waszych opinii. Drugie pytanie; A co z koszulkami (t-shirt) do marynarki? Czy jest to zgodne z normami klasycznej męskiej elegancji? Jeśli jest (w co wątpie), to czy można zakładać koszule krótkim rękawem do marynarki sportowej? Cytuj
meqoq Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 A co z koszulkami (t-shirt) do marynarki? Czy jest to zgodne z normami klasycznej męskiej elegancji?Koledzy! Czy paradowanie po mieście w bieliźnie jest zgodne z zasadami klasycznej elegancji? Cytuj
sergiusz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Takiej odpowiedz się spodziewałem . Ale zawsze warto się upewnić. Cytuj
White Haven Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Ha! Skoro już wpadliśmy w taka tematykę - co z golfem zakładanym pod marynarkę? Oczywiście nie do garnituru -powiedzmy odd jacket + chinosy. Cytuj
pszemau Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Ha! Skoro już wpadliśmy w taka tematykę - co z golfem zakładanym pod marynarkę? Oczywiście nie do garnituru -powiedzmy odd jacket + chinosy. Przy 40 stopniach!? Nie polecam. Cytuj
White Haven Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Pomińmy 40 stopni. Zostawmy polską jesień Cytuj
jfk Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Może być szalenie stylowy. Do garnituru tez. Cytuj
Kyle Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 był chyba wpis na blogu ojca założyciela na temat golf+marynarka/garnitur Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Golf: 1. http://macaronitomato.blogspot.com/2010/11/golf.html 2. viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=golf&start=2230 3. viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=golf&start=2220 Cytuj
White Haven Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Dzięki. Jakoś to wcześniej przegapiłem. Cytuj
Łukasz_ Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Guys - marynarkę 3-guzikową zapinacie tylko na środkowy guzik, czy też na środkowy i najwyższy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi