Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jeszcze sieć P&C i obniżki posezonowe o czym wielokrotnie pisaliśmy na forum.

To w PEEK & CLOPPENBURG mają Barboura? Dzięki wielkie za informacje. Orientujesz się Immune, kiedy pierwsza zimowa przecena? Styczeń?
Opublikowano

Krótkie pytanie:

Za kilka tygodni organizuję co semestralną (tak mniej więcej wypada) imprezę w domu.

Tym razem impreza będzie przebierana, i tu pojawia się moje pytanie:

Za jaką postać filmową/telewizyjną można się przebrać tak, żeby móc użyć muszki/poszetki/spinek/marynarki od smokingu lub całego smokingu?

Mam kilka pomysłów niezwiązanych z taką stylizacją, ale jeśli coś mi podpowiecie, to może będę... na elegancko ;)

A, dodam tylko, że większość studentów/studentek nie zna większości znanych tutaj elegancko ubierających się aktorów :roll:

Opublikowano

James Bond :)

będziesz potrzebował jeszcze co najmniej broni (nie pamiętam, jakiej ostatnio używał), zegarka (najlepiej Omega, chyba że będziesz celował w którąś starszą wersję) i dziewczyny Bonda 8-)

Opublikowano

Jakkolwiek do Poirota pasuję... kształtem, to mało kto go zna, ja sam nie za dobrze. Bond jest banalny i nie mam figury :lol:

Waham się między draculą a upiorem w operze, chyba że jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

Jak smoking i muszka to nie pozostaje Ci nic innego jak zostać agentem Jej Królewskiej Mości.

Pamiętaj, żeby do każdej niewiasty na imprezie zwracać się słowami: dzień dobry panno ManyPenny.

:)

Pomocny może być też taki gadźet:

post-1028-13658920803336_thumb.jpg

Opublikowano

Jeśli się to pytanie powtórzyło - to przepraszam, ale szukając na forum nie znalazłem jednoznacznej wypowiedzi na ten temat:

czy buty Loding są warte swojej ceny? Nie znam się na budowie, jakości skór itp, stąd to pytanie. Mają tą zaletę, że można je sobie przymierzyć dokładnie w sklepie...

Opublikowano

Albo rozłożyć na kilku krzesłach.

Umyka mi ta technika. Znaczy jak? Najprościej chyba na płask na ręczniku rozpostartym na stole czy tapczanie...

Jesteśmy chyba zgodni, że chodzi o to, żeby mokry sweter się nie rozciągał. Tapczan to dobre miejsce, ale miejsce po swetrze będzie mokre. Ręcznik chyba lepszy. Krzesła to trzecie wyjście - rozkładasz sweter na kilku punktach podparcia, dzięki czemu nie zwisa zbytnio, wysycha szybko i nie zostawia mokrych plam :)

Opublikowano

Albo rozłożyć na kilku krzesłach.

Umyka mi ta technika. Znaczy jak? Najprościej chyba na płask na ręczniku rozpostartym na stole czy tapczanie...

Jesteśmy chyba zgodni, że chodzi o to, żeby mokry sweter się nie rozciągał. Tapczan to dobre miejsce, ale miejsce po swetrze będzie mokre. Ręcznik chyba lepszy. Krzesła to trzecie wyjście - rozkładasz sweter na kilku punktach podparcia, dzięki czemu nie zwisa zbytnio, wysycha szybko i nie zostawia mokrych plam :)

Są też takie dmuchane wieszaki, na których można rozwiesić sweter.