sergiusz Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: co zmieni częściowy brak rękawów przy takim upale jeżeli i tak będziesz miał na sobie marynarkę? BTW - koszula z krótkim rękawem do marynarki to tak jakbyś chciał w płetwach jeździć na nartach. Jeżeli chcesz nosić takie koszule to naprawdę lepiej sobie odpuścić marynarkę/garnitur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie?Ja odpowiem Ci tak: prawdziwy mężczyzna robi to na co ma ochotę. Jeśli jesteś pewien, że nie dasz rady w długim rękawie to załóż krótki- będziesz się lepiej czuł=będziesz lepiej wyglądał. Chociaż osobiście wolałbym ściągnąć marynarkę i podwinąć długi rękaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Nie wiem czy jest gorsze uczucie od lepienia się spoconą skórą do podszewki w rękawie marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Na taki upał marynarka to zabójstwo (nawet wynalazki z bawełny/lnu i bez podszewki). Ja przy takiej temperaturze noszę zwykle cienką bawełnianą/lnianą koszulę z krótkim rękawem i przewiewne spodnie (powiedzmy lniane). Na szczęście w pracy nie mamy sztywnego DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Pytam, bo mnie ciekawi: czy jeśli panuje wielki, 40-sto stopniowy upał, koszula z krótkim rękawem do garnituru także absolutnie nie ujdzie?Ja odpowiem Ci tak: prawdziwy mężczyzna robi to na co ma ochotę. Jeśli jesteś pewien, że nie dasz rady w długim rękawie to załóż krótki- będziesz się lepiej czuł=będziesz lepiej wyglądał. Chociaż osobiście wolałbym ściągnąć marynarkę i podwinąć długi rękaw. Pozdrawiam Prawdziwy mężczyzna chodzi wszędzie z koszulce i wytartych dżinsach... Koszula z krótkim rękawem to taka sama wtopa jak sandały + biełe skarpety -> wybór należy do Ciebie, możesz być "prawdziwym mężczyznom" dla Animaes'a albo dla reszty świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Prawdziwy mężczyzna chodzi wszędzie z koszulce i wytartych dżinsach... No, chyba proletariusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 To jest dopiero nie lada sztuka - pozostać prawdziwym mężczyzną w garniturze i koszuli z krótkim rękawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Wydaje mi się, że podczas noszenia garnituru w 40-stopniowym upale obecność cienkich kawałków bawełny od łokcia do nadgarstka ma naprawdę małe znaczenie, ciepło generuje głównie marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Ciepło generuje wtedy głównie słońce i ciało, marynarka stanowi raczej izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Noszenie garnituru (na zewnątrz) w temperaturze 40 stopni ma raczej niewiele wspólnego z elegancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 To zależy jakiego. Trzeba tylko się modlić, żeby nie trzeba było wówczas zakładać stroju formalnego, bo w nim nie ma "wariacji temperaturowych". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 To zależy jakiego.Niestety, każdego. No chyba, że dla kogoś plama potu na plecach lepiej prezentuje się na marynarce, niż na koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 No może przy czterdziestu stopniach rzeczywiście każdego, ale w naszym regionie takie temperatury trafiają się raczej rzadko, a kiedy już, można starać się zaplanować dzień tak, aby jak najrzadziej wychodzić z domu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Chodziło mi o sytuację wyjątkową, gdy - przykładowo - jesteśmy uczestnikami jakiejś uroczystości z dress code'em przy 40-sto stopniowym upale. NIE noszę koszuli z krótkim rękawem do marynarki. Prawdę mówiąc wcale takich koszul nie noszę. Byłem po prostu ciekawy Waszych opinii. Drugie pytanie; A co z koszulkami (t-shirt) do marynarki? Czy jest to zgodne z normami klasycznej męskiej elegancji? Jeśli jest (w co wątpie), to czy można zakładać koszule krótkim rękawem do marynarki sportowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 A co z koszulkami (t-shirt) do marynarki? Czy jest to zgodne z normami klasycznej męskiej elegancji?Koledzy! Czy paradowanie po mieście w bieliźnie jest zgodne z zasadami klasycznej elegancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Takiej odpowiedz się spodziewałem . Ale zawsze warto się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Ha! Skoro już wpadliśmy w taka tematykę - co z golfem zakładanym pod marynarkę? Oczywiście nie do garnituru -powiedzmy odd jacket + chinosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Ha! Skoro już wpadliśmy w taka tematykę - co z golfem zakładanym pod marynarkę? Oczywiście nie do garnituru -powiedzmy odd jacket + chinosy. Przy 40 stopniach!? Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Pomińmy 40 stopni. Zostawmy polską jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Może być szalenie stylowy. Do garnituru tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 był chyba wpis na blogu ojca założyciela na temat golf+marynarka/garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Golf: 1. http://macaronitomato.blogspot.com/2010/11/golf.html 2. viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=golf&start=2230 3. viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=golf&start=2220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Dzięki. Jakoś to wcześniej przegapiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Guys - marynarkę 3-guzikową zapinacie tylko na środkowy guzik, czy też na środkowy i najwyższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi