Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Mam mały zgryz. Jedyną biżuterię jaką noszę jest obrączka. Chciałbym to zmienić ale nie widzę siebie w łańcuchu na szyi czy nadgarstku, a poza tym musi to być coś co pasuje do stylu casual. Czy takie "naturalne" bransoletki męskie będą pasować? Jeśli nie, to proszę o jakieś podpowiedzi.

Gość DonCorleone
Opublikowano

Z tego co wiem gentleman nie powinien nosić biżuteri oprócz obrączki i zegarka. Czytałem jeszcze gdzieś, że może być sygnet ale z tylko z herbem!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

eeee tam. Najlepiej zapytać księdza dobrodzieja. Ich wywiad wie najlepiej. :-) A tak poważniej to (wiem od znajomego proboszcza) księgi parafialne zawieraja mnóstwo cennych informacji często sprzed kilkuset lat. W odróżnieniu od sądowych ksiąg wieczystych są najczęściej kompletne i prowadzone bardzo sumiennie (zawsze np. wypisywane piórem - wiecznym). Jeśli ktoś zna miejsce długoletnich zamieszkiwań swych przodkow tam zaczałbym od lokalnego kościoła.

Opublikowano

Jeśli ktoś zna miejsce długoletnich zamieszkiwań swych przodkow tam zaczałbym od lokalnego kościoła.

To ja mam problem, bo najpierw okolice Lwowa, a później prawdopodobnie tereny byłego cesarstwa Austro-Węgierskiego...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

yyy... To pierwsze, patrząc od dłoni, wygląda jak taka guma którą się mocuje przedmioty, np do bagażnika rowerowego (z haczykami na końcach), drugie jak sznurek, trzecie zrobię z opony, kurde, idę do warsztatu robić modną biżuterię.