Tabletka Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Baryton, Vabank, Zaklęte rewiry ... trochę mało jaka na modne kino polskie Jak co roku na 1 listopada oglądałem "Znachora". Piękne kino i wspaniałe kostiumy. Marynarka hrabiego Czyńskiego (zamieszczam słabe zdjęcia) będzie moim następnym zamówieniem bespoke. Zaki retro-nowoczesnych powinna chyba też zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 O północy w Paryżu (2010), czyli paryska awangarda lat 20. XX w. Gratka dla członków grupy rekonstrukcyjnej . I Brody, jako Dali; na deser . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Wilson w tym filmie miał w połowie scen za krótko (za wysoko) zawiązany krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Wilson w tym filmie miał w połowie scen za krótko (za wysoko) zawiązany krawat.Kiedyś tak właśnie wiązało się krawat, głównie przez wysoki stan spodni oraz szerokość klingi krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Patrz The Big Sleep (1946) z Bogartem (Nota bene, poniższe trzy zdjęcia pochodzą ze sceny - wg mnie - seksu, tyle że dobrze zakamuflowanej, jako że w tamtych czasach nie wszystko można było pokazać. Szczególnie końcówka tej sceny jest bardzo wymowna. Ktoś się ze mną zgodzi?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Panna Marple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 19 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2011 Coś dla fanów Lino i Al Bazar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 22 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2011 Na AleKino teraz: Masakra w dniu Św. Walentego http://www.alekino.pl/program/full/masa ... tego_35827 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Właśnie na Jedynce leci "Apollo z Bellac" (w ramach Teatru Telewizji), ciekawy strój Hanuszkiewicza. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Mogę załatwić zaproszenie na rmvbusters, a właściwie od niedawna http://bustersmovies.org Baza filmowa, ogromna ilość filmów, seriali, dokumentów z lektorem i napisami (zazwyczaj dostępne w obu wersjach lub dual audio), wrzucane na bieżąco i zajmują dwa razy mniej niż na zwykłych torrentach. Są to prywatne torrenty dlatego też trzeba dbać o swoje konto aby nie zostać wyproszonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Polecam obejrzeć Szpiega (Tinker, Tailor, Soldier, Spy). Tutaj zachęta: http://www.imdb.com/media/rm310162176/tt1340800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Oglądałem. Świetna rola Oldmana, duża dbałość o kostiumy, parę ciekawych zestawów się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Bardzo mi się podobał, nie wiem czy uchwyciłem całą fabułę, ale podoba mi się taka formuła kina. Akcja płynie powoli, ale nie nudzi, między innymi dzięki świetnej grze aktorskiej, budowaniu napięcia (tutaj dużą rolę odgrywała muzyka) no i jest na czym oko zawiesić i nie mówię tutaj o kobietach. No ale dwie osoby z kina wyszły w trakcie seansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Książka o wiele lepsza, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Dziś wieczorem w TVP: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Dziś wieczorem w TVP: Kurde nie wiem czy jeszcze mi się chce iść ze znajomymi do miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Lampka koniaku/brandy/whisky/wina i BOND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Wolę Rogera jako Bonda, ale Sean lepiej wygląda w ubraniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Garnitury Seana to ekstraklasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 I był pod wieloma względami najlepszym Bondem w dziejach. Pod pozostałymi względami najlepszy był wielki kontynuator jego tradycji, Daniel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 I był pod wieloma względami najlepszym Bondem w dziejach. Pod pozostałymi względami najlepszy był wielki kontynuator jego tradycji, Daniel. My name is Daniel. Daniel Putin. (czy o tego Ci chodziło?) Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 I był pod wieloma względami najlepszym Bondem w dziejach. Pod pozostałymi względami najlepszy był wielki kontynuator jego tradycji, Daniel. Sean najlepiej wyglądał, ale Bondy z Danielem są najlepsze, bo najbardziej poważne. Teraz mniej, ale gdy byłem dzieckiem najbardziej drażnił mnie ten brak powagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Jest pierwszym Bondem, dzięki któremu rozumiem, jak te wszystkie laski na niego lecą. W każdej innej interpretacji była to po prostu konwencja narracyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2011 Bond miał w tym filmie trzy krawaty które wyglądały jak grenadyna (albo knity). Po grze w golfa z goldfingerem, następnie krawat po przebraniu w samolocie i krawat o statnich scenach w forcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2011 Też na to zwróciłem uwagę i są to knity. http://bondclothes.blogspot.com/search/label/Goldfinger A co do garnituru Bonda "na wieś" w biurze M - wg mnie właśnie jego nieodpowiedniość miał na myśli M, z dezaprobatą rzucając "black tie" w stronę Bonda przy zaproszeniu na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi