Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Godzinę temu, szewc24.pl napisał:

Tak, przy rzeczach, w których jestem w stanie "z góry" określić zakres pracy do wykonania (zelowanie, klejenie, fleki, wymiana spodów). Jeżeli chodzi o inne, często bardzo wymagające usługi, lub poprawianie po innych, to już nie jest to takie proste, jak mogłoby się wydawać i często trwa miesiące. "Klauzula sumienia" tyczy się tego, że mogę zawalić termin, kontakt, itp., ale nigdy nie odstawiam "fuszerki". 

ps. nie odpowiedziałem na sms z wczoraj, ani nie zadzwoniłem w sobotę, na temat tego czy będę w Krakowie, gdyż nie otrzymałem jeszcze potwierdzenia od Klienta z Katowic i Wrocławia. Zresztą uprzedzałem, że może mój wyjazd się przesunąć. 

Panie Michale, warto w takich sprawach, jeżeli już zdecydował się Pan przywołać mnie publicznie, podać to, czego się podjąłem, wtedy każdy będzie mógł zobaczyć z czym należało się zmierzyć i czy taka ukryta ironia jest w porządku ;)

Za lekką ironią stoi duża doza sympatii i szacunek do umiejętności :-) Jak już zamówienie będzie u mnie, na pewno efekt Pana pracy umieszczę na forum z odpowiednim opisem. Grunt, że udało mi się złapać z Panem kontakt:-D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Macierewicz gna limuzynami z obstawą z Warszawy do Torunia. Pod Lubiczem powodują wypadek: auto ministra wjeżdża czołowo w wóz z naprzeciwka, zmiażdżone inne auta, korek. Antoni wysiada z BMW, otrzepuje garnitur, ociera krew z wargi- jest cały. Za to poszkodowani z prywatnego samochodu... masakra. Jeden leży 15 metrów dalej, w krzakach i błaga o pomoc, drugi przeleciał przez szybę rządowego BMW i kwili w środku. Podbiega policjant z konwoju. Macierewicz spogląda na niego przeciągle. 
- Co oficer z tym zrobi? - pyta Minister. 
Policjant drapie się po głowie. 
- Ten w szybie dostanie 3 lata za uszkodzenie mienia, a ten w krzakach pięć za ucieczkę z miejsca zdarzenia.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2/1/2017 o 22:02, Wuj napisał:

Macierewicz gna limuzynami z obstawą z Warszawy do Torunia. Pod Lubiczem powodują wypadek: auto ministra wjeżdża czołowo w wóz z naprzeciwka, zmiażdżone inne auta, korek. Antoni wysiada z BMW, otrzepuje garnitur, ociera krew z wargi- jest cały. Za to poszkodowani z prywatnego samochodu... masakra. Jeden leży 15 metrów dalej, w krzakach i błaga o pomoc, drugi przeleciał przez szybę rządowego BMW i kwili w środku. Podbiega policjant z konwoju. Macierewicz spogląda na niego przeciągle. 
- Co oficer z tym zrobi? - pyta Minister. 
Policjant drapie się po głowie. 
- Ten w szybie dostanie 3 lata za uszkodzenie mienia, a ten w krzakach pięć za ucieczkę z miejsca zdarzenia.

Ja nie jestem z wiadomościami z Polski tak całkiem na bieżąco i przeczytałem ten dowcip bez wiedzy o realnym zdarzeniu. Nie ubawił mnie. Tym więcej ubawiła mnie wiadomość z realu przeczytana dzień po lekturze dowcipu. 

Edytowane przez mosze
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 31.01.2017 o 00:04, Kyle napisał:

jak i sprezzatura językowa:

"Cenna wskazówka, którą nie można zlekceważyć, a jest nią lewostronne prasowanie koszuli."

Nie wiem, nie czytam, ale przeczytałem te zdania na głos i moja narzeczona po tym konkretnym w końcu się odezwała: "Jak w ogóle może być lewa albo prawa strona ciuchów? Z czego wynika, że ta jest lewa, a tamta prawa lub na odwrót? Dlaczego nie wewnętrzna i zewnętrzna?". W sumie coś w tym jest, bo mówimy: "wyprasuj na lewej stronie" zamiast "wyprasuj od wewnątrz".