Machiavelli Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Porównałem właśnie rzeczywiste wymiary koszuli JB z tabelą w sklepie internetowym. Klatka 101/102 cm (ciężko mi podać dokładnie, bo przy mierzeniu pod pachą wystarczy, że przesunę centymetr delikatnie niżej/wyżej i łatwo o ten 1 cm więcej/mniej). Talia zgadza się z tabelą co do centymetra (89 cm) tak samo jak długość z przodu (66 cm). Największa różnica jest w długości z tyłu koszuli - 80 cm, a w tabeli (76 cm). Wszystko oczywiście dla rozmiaru 37/85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 No to że z tyłu dłuższa niż w tabeli to dobra wiadomość. Jak mawiał Shrek - z dwojga złego lepiej w tą stronę. Może ja swoją zmierze jak znajdę czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Panowie gdzie warto uszyć koszulę w Warszawie? DaVinci chyba już nie istnieje. Pozostaje E. Berg ewentualnie któryś z krawców, ale którego wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Może zamiast multibuy weź na próbę jedną koszulę, jeśli będzie ci odpowiadać zostawisz jeśli nie można odesłać. Wyrobisz sobie własną opinię którą bedziesz mógł podzielić się z innymi No i wziąłem pasiaka w twillu Generalnie koszula wygląda dobrze, co do tego two ply to nie jest to tak mięsisty materiał jak w niektórych Thyrwitach czy Lewinach ale nie jest to Bytom... Jest bardzo fajny w dotyku i nie gniecie się mocno. Kołnierzyk sztywny, mankiety również, przeszycia bardzo ładne, szwy równe. Wykończenie od wewnatrz pozostawia troche do życzenia gdyż jest sporo odstajacych nitek. Ale to da się przeboleć. Generalnie w tym materiale za taką cenę na prawde nie jest źle. zobaczymy jak się będzie prać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jakie macie doświadczenia z koszulami Osovskiego w kontekście kurczenia się ich po praniu? Bo rękawy mam nieco zbyt długie po skróceniu nawet wydaje mi się, ale zastanawiam się czy je wracać do krawca na dalsze skracanie czy też poczekać na pranie i zobaczyć czy się nie skurczą w nim same na odpowiednią długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadrian Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Nie liczyłbym na to, u mnie prawie nic nie skurczyła się (co najwyżej o 1-2 mm) i to po kilkunastu praniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Moje kurczą się tylko czasami w talii Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Moje trzymają rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Koszule Osovski są z różnych materiałów, więc mogą różnie się zachowywać. Z moich dwóch mam wrażenie, że jedna się trochę zbiegła. Cóż za problem najpierw uprać i zobaczyć, jakie będą skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Moje dwie koszule Osovskiego też się nie skurczyły, a rekawy w obu skracałem z tego w jednej dwa razy, gdyż Osovski skrócil mi zbyt mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Moje dwie koszule Osovskiego też się nie skurczyły, a rekawy w obu skracałem z tego w jednej dwa razy, gdyż Osovski skrócil mi zbyt mało. Jak wyglądało z opłatą za to skracanie u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Było drogo, nie pamiętam dokładnie, ale lepiej zanieść do osiedlowej krawcowej. Natomiast co do kurczenia - u mnie trzyma rozmiar (mam dwie sztuki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Mam kilka ich koszul i żadna się nie zbiegła, przynajmniej w sposób zauważalny. Co do długości rękawów mam takie spostrzeżenia że o ile rękawy z mankietami na guziki są na długość ok to na spinki są zdecydowanie zbyt długie a do tego b. szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 7 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2015 Jak z jakością koszul Profuomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 9 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2015 Czytam tutaj na forum, że wszyscy nagminnie negują krótki rękaw w koszulach, nawet tych casualowych, letnich, nawet lnianych. A tutaj Mr. Vintage, czyli najpopularniejszy polski bloger o polskiej modzie i elegancji, sam wrzuca zdjęcie jak jest w koszuli z krótkim rękawem: https://instagram.com/p/6F5owIFwjQ/ Więc jak z tym rękawem w końcu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Jak chcesz nosić to noś Puryści powiedzą, że krótki rękaw jest niedopuszczalny, bardziej liberalni powiedzą, że jest okej. Na pewno koszula z krótkim rękawem jest zupełnie nieformalna i niedopuszczalna z marynarką. Sama, tak jak u Michała jest (według mnie) jak najbardziej do przyjęcia. Jednak imho lepiej od krótkiego rękawa wygląda schludnie podwinięty długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 No i to jest zdjęcie z wakacji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Więc jak z tym rękawem w końcu jest? Na kajak, grzyby itp. może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Krótki rękaw jest dobry tam gdzie dobre są japonki. Czyli w niewielu miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Jeszcze zalezy jak masz masywne ramiona Ja np. mam chude, wiec krotki rekaw w praktycznie kazdej koszuli powiewa jak flaga Dlatego wole nosic z dlugim, podwienietym. Wyglada to nieco lepiej moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Według mnie casualowa koszula z węższym krótkim rękawem wygląda zupełnie naturalnie przy aktualnych pogodach. Nie wiem kto sobie wymyślił, że to absolutne zło, ale do szortów, czy chino wygląda według mnie jak najbardziej okej. No i rękawy są bardziej przewiewne niż w długiej z podwiniętym rękawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Nie jestem purysta ale nie mam żadnej koszuli z krótkim rekawem. Z moich obserwacji na ulicach, większość ludzi ubranych w koszulę z krótkim rekawem wygląda źle lub co najwyżej średnio. Ci którzy dobrze w nich wyglądają to prawie zawsze przystojni goście w super fajnych ciuchach - zasada (ładnemu we wszystkim ładnie) chociaż nie jest do końca prawdziwa, to jednak sprawdza się wg mnie w tym własnie przypadku. Jak też słusznie zauważyli koledzy wyżej a) grubość ramienia ma znaczenie. okoliczności wakacyjne / plażowe jak najbardziej, Ja osobiście wolę nosić koszulki polo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnrdov Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Znaczna większość koszul z krótkim rękawem jest fatalnie skrojona i te rękawki są po prostu za szerokie, co wygląda groteskowo, tak jak tutaj Natomiast jak się ma słuszny biceps i porządną koszulę z krótkim rękawem, to nie wygląda to źle. No ale do tego potrzebna jest dość atletyczna sylwetka, tak jak tutaj. No i okoliczności Po prostu na co dzień wygląda to infantylnie, a w upały koszula z podwiniętym rękawem sprawdza się równie dobrze, a wygląda o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Mimo całej swojej atrakcyjności Bond i tak został wzięty wtedy za parkingowego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Niewykluczone, że moje poglądy są skutkiem bytności na tym forum - uważam bowiem, że koszula z krótkim rękawem to jest taka mieszanka elegancji (koszula) ze stylem "wycieczkowym". Mam takie koszule ze dwie ze starszych czasów i rezerwuję je właśnie na wycieczki. Ale i tak wolę koszulki polo, przynajmniej mają jednoznacznie sportowy charakter. Co do tego charakteru, warto zwrócić uwagę, że koszula Bonda ma pagony i bardzo krótki rękaw z "mankietem". Jest dobrze dopasowana, nonszalancko rozpięta, na atrakcyjnym mężczyźnie wygląda dobrze. Zdjęcie powyżej pokazuje natomiast dość typowy przykład "koszuli z obciętymi rękawami". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi