Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Gość mrt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

do jakich lini zagranicznych marek byście porównali Vistulę i Lamberty z egipskiej bawełny? Jak one wypadają jakośc cena do konkurencji z zachodu?

Mam tylko polskie koszule i zastanawiam się jak on się mają do zagranicznych marek takich jak TYrwhitt czy Brooks Brothers.

BB to chyba taka USmańska Vistula więc powinni być lepsi, chociaż jakość materiału ciężko mi porównać. Chyba się skuszę na jedną koszulę BB zobaczymy co z tego będzie :)

Wszystko zalezy od linii Brooks Brothers -1818 szyte w Malezji,,-Golden Fleece z Hong Kongu,,,-Black Fleece z US.Mam ponad 20 koszul z BB i  ich jakosc rozni sie dramatycznie w zaleznosci od kolekcji.Koszule z Malezji (tansze o polowe) maja podklejane boczne szwy i jesli chcesz je porzadnie wytaliowac to krawiec je przeklnie.Prawdopodobnie po rozpruciu pierwszej koszuli zaproponuje taliowanie przez ordynarne zaszewki na plecach,albo da zaporowa cene za usluge.

Koszule z Malezji (tansze o polowe) maja podklejane boczne szwy i jesli chcesz je porzadnie wytaliowac to krawiec je przeklnie.Prawdopodobnie po rozpruciu pierwszej koszuli zaproponuje taliowanie przez ordynarne zaszewki na plecach,albo da zaporowa cene za usluge.

Mam cztery koszule od BB, wszystkie szyte w Malezji, i o ile moja ocena ich jakości jest co najwyżej "taka sobie" (czemu już dałem wyraz w tym wątku), to akurat dawałem je do taliowania (zresztą nie u krawca, tylko w zwykłym punkcie z poprawkami krawieckimi) i udało się to bez problemów zrobić po bocznych szwach.

Czyli te z malezji nie są powyżej np naszej Vistuli czy Lantiera?

Jak one się miałe po taliowaniu po bocznych, robiłeś jeszcze później zkaładki czy dobrze leżały?

Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), wyprzedażowej czy outletowej (tu uwaga, w outletach często lądują specjalne serie robione do outletów, przykładowo długość rękawów jest co dwa rozmiary, np. jest rozmiar 34-35, a po nim 36-37, w sklepach stacjonarnych i online masz wybór co jeden rozmiar).

Co do drugiej kwestii - w jednej koszuli wobec mojej nieświadomości zrobiono mi zakładki na plecach, a ponieważ mi się to nie podobało, pozostałe koszule przerobiono tylko po bocznych szwach i wystarczyło, żeby z czegoś workowatego zrobić koszulę w odpowiednim rozmiarze. Niemniej to bardziej kwestia jakości usługi, niż materiału bazowego.

Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), wyprzedażowej czy outletowej (tu uwaga, w outletach często lądują specjalne serie robione do outletów, przykładowo długość rękawów jest co dwa rozmiary, np. jest rozmiar 34-35, a po nim 36-37, w sklepach stacjonarnych i online masz wybór co jeden rozmiar).

Co do drugiej kwestii - w jednej koszuli wobec mojej nieświadomości zrobiono mi zakładki na plecach, a ponieważ mi się to nie podobało, pozostałe koszule przerobiono tylko po bocznych szwach i wystarczyło, żeby z czegoś workowatego zrobić koszulę w odpowiednim rozmiarze. Niemniej to bardziej kwestia jakości usługi, niż materiału bazowego.

dzięki za odpowiedź, to o outletch to chodzi o BB tak?

Raczej outletowo-wyprzedażowej, tu i tu można dobre deale załapąć. Teraz BB ma kup 4 - i masz -40% na całość.

Więc teraz jest dobry czas żeby tam kupić.

Czasem warto pójść do outletu Vistuli, np ja miałem kup 3 i masz -30% na całość i to już od rzeczy przecenionych

więc udało mi się kupić Lamberta z egipskiej bawełny za 93zł.

Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), 

Ocenianie jakosci koszul BB po ogledzinach najtanszej malezyjskiej kolekcji 1818,jest tak samo miarodajne jak ocena koszul z Jermyn St wg.azjatyckich produktow Ch Thyrwita czy T.Pinka ..Z koszul BB godna uwagi jest kolekcja Black Fleece produkowana unijnie.

attachicon.gifyou-get-what-you-pay-for.htm

Ocenianie jakosci koszul BB po ogledzinach najtanszej malezyjskiej kolekcji 1818,jest tak samo miarodajne jak ocena koszul z Jermyn St wg.azjatyckich produktow Ch Thyrwita czy T.Pinka ..Z koszul BB godna uwagi jest kolekcja Black Fleece produkowana unijnie.

Masz rację, ale ja odpowiadałem na post użytkownika woj, który zadał pytanie:

Czyli te z malezji nie są powyżej np naszej Vistuli czy Lantiera?

więc oczekiwał odniesienia się tylko do linii malezyjskiej, co uczyniłem.

Zresztą bądź łaskaw zauważyć, że kiedy piszesz "unijnie" na polskim forum, to przede wszystkim kojarzyć się to może z Unią Europejską. :)