kamil Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Racja, to zdanie powinno być w czasie przeszłym, bo właśnie ze względu na nieestetyczny prześwit przestałem nosić podkoszulki do większości koszul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Czy jest jakaś biała koszula spod której nie będzie prześwitywał podkoszulek? Podkoszulek powinien być w kolorze cielistym, kremowym, ecru, itp. Mam taki jeden i nie prześwituje, wszystkie białe tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 do jakich lini zagranicznych marek byście porównali Vistulę i Lamberty z egipskiej bawełny? Jak one wypadają jakośc cena do konkurencji z zachodu? Mam tylko polskie koszule i zastanawiam się jak on się mają do zagranicznych marek takich jak TYrwhitt czy Brooks Brothers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Obawiam się, że do Brooks Brothers mają się nijak - aż trudno silić się na porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 BB to chyba taka USmańska Vistula więc powinni być lepsi, chociaż jakość materiału ciężko mi porównać. Chyba się skuszę na jedną koszulę BB zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 http://sklep.vistula.pl/pol_pl_Koszula-NEW-AVENUE-Vistula-2323838_2.jpg - czy koszulę z takimi plecami (kontrafałda) można normalnie wytaliować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 http://sklep.vistula.pl/pol_pl_Koszula-NEW-AVENUE-Vistula-2323838_2.jpg - czy koszulę z takimi plecami (kontrafałda) można normalnie wytaliować? Tak. Zwróć jedynie uwagę na fakt, że nie będzie to jakoś super wyglądało po dodaniu zakładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 A nie można po prostu wytaliować na bocznych szwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 W sumie dlaczego krawcy raczej robią zakładki niż po szwach bocznych? Nie chce im się ;P, czy po prostu rzadko się da? Plus czy samo taliowanie wystarczy żeby nie robiły się poduchy z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Robią jedno i drugie (jednocześnie), jeśli trzeba. Krawiec ma zrobić tak, żeby było dobrze, a "którędy" osiągnie swój cel, to jest mniej istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 BB to chyba taka USmańska Vistula więc powinni być lepsi, chociaż jakość materiału ciężko mi porównać. Chyba się skuszę na jedną koszulę BB zobaczymy co z tego będzie Wszystko zalezy od linii Brooks Brothers -1818 szyte w Malezji,,-Golden Fleece z Hong Kongu,,,-Black Fleece z US.Mam ponad 20 koszul z BB i ich jakosc rozni sie dramatycznie w zaleznosci od kolekcji.Koszule z Malezji (tansze o polowe) maja podklejane boczne szwy i jesli chcesz je porzadnie wytaliowac to krawiec je przeklnie.Prawdopodobnie po rozpruciu pierwszej koszuli zaproponuje taliowanie przez ordynarne zaszewki na plecach,albo da zaporowa cene za usluge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Koszule z Malezji (tansze o polowe) maja podklejane boczne szwy i jesli chcesz je porzadnie wytaliowac to krawiec je przeklnie.Prawdopodobnie po rozpruciu pierwszej koszuli zaproponuje taliowanie przez ordynarne zaszewki na plecach,albo da zaporowa cene za usluge. Mam cztery koszule od BB, wszystkie szyte w Malezji, i o ile moja ocena ich jakości jest co najwyżej "taka sobie" (czemu już dałem wyraz w tym wątku), to akurat dawałem je do taliowania (zresztą nie u krawca, tylko w zwykłym punkcie z poprawkami krawieckimi) i udało się to bez problemów zrobić po bocznych szwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Czyli te z malezji nie są powyżej np naszej Vistuli czy Lantiera? Jak one się miałe po taliowaniu po bocznych, robiłeś jeszcze później zkaładki czy dobrze leżały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Mnie krawcowa ostatnio przy przeróbkach koszuli wycięła ten mały wieszak o marynistyczno-preppy proweniencji. Chyba muszę ją teraz zaprosić na kawę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Czyli te z malezji nie są powyżej np naszej Vistuli czy Lantiera? Jak one się miałe po taliowaniu po bocznych, robiłeś jeszcze później zkaładki czy dobrze leżały? Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), wyprzedażowej czy outletowej (tu uwaga, w outletach często lądują specjalne serie robione do outletów, przykładowo długość rękawów jest co dwa rozmiary, np. jest rozmiar 34-35, a po nim 36-37, w sklepach stacjonarnych i online masz wybór co jeden rozmiar). Co do drugiej kwestii - w jednej koszuli wobec mojej nieświadomości zrobiono mi zakładki na plecach, a ponieważ mi się to nie podobało, pozostałe koszule przerobiono tylko po bocznych szwach i wystarczyło, żeby z czegoś workowatego zrobić koszulę w odpowiednim rozmiarze. Niemniej to bardziej kwestia jakości usługi, niż materiału bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), wyprzedażowej czy outletowej (tu uwaga, w outletach często lądują specjalne serie robione do outletów, przykładowo długość rękawów jest co dwa rozmiary, np. jest rozmiar 34-35, a po nim 36-37, w sklepach stacjonarnych i online masz wybór co jeden rozmiar). Co do drugiej kwestii - w jednej koszuli wobec mojej nieświadomości zrobiono mi zakładki na plecach, a ponieważ mi się to nie podobało, pozostałe koszule przerobiono tylko po bocznych szwach i wystarczyło, żeby z czegoś workowatego zrobić koszulę w odpowiednim rozmiarze. Niemniej to bardziej kwestia jakości usługi, niż materiału bazowego. dzięki za odpowiedź, to o outletch to chodzi o BB tak? Raczej outletowo-wyprzedażowej, tu i tu można dobre deale załapąć. Teraz BB ma kup 4 - i masz -40% na całość. Więc teraz jest dobry czas żeby tam kupić. Czasem warto pójść do outletu Vistuli, np ja miałem kup 3 i masz -30% na całość i to już od rzeczy przecenionych więc udało mi się kupić Lamberta z egipskiej bawełny za 93zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 to o outletch to chodzi o BB tak? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Odpakowałem właśnie koszulę Baumlera, kupioną jakieś dwa miesiące temu. Całkiem przyjemna w dotyku, wydaje się być też bardziej przewiewna niż moje pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Nie mam żadnej koszuli z Vistuli ani Lantiera, ale sądząc po oględzinach tego ostatniego w sklepie odpuściłbym sobie BB. Zresztą nie wiem, w jakiej cenie zamierzałbyś kupić: regularnej (zbrodnia, absolutnie nie warto), Ocenianie jakosci koszul BB po ogledzinach najtanszej malezyjskiej kolekcji 1818,jest tak samo miarodajne jak ocena koszul z Jermyn St wg.azjatyckich produktow Ch Thyrwita czy T.Pinka ..Z koszul BB godna uwagi jest kolekcja Black Fleece produkowana unijnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 you-get-what-you-pay-for.htm Ocenianie jakosci koszul BB po ogledzinach najtanszej malezyjskiej kolekcji 1818,jest tak samo miarodajne jak ocena koszul z Jermyn St wg.azjatyckich produktow Ch Thyrwita czy T.Pinka ..Z koszul BB godna uwagi jest kolekcja Black Fleece produkowana unijnie. Masz rację, ale ja odpowiadałem na post użytkownika woj, który zadał pytanie: Czyli te z malezji nie są powyżej np naszej Vistuli czy Lantiera? więc oczekiwał odniesienia się tylko do linii malezyjskiej, co uczyniłem. Zresztą bądź łaskaw zauważyć, że kiedy piszesz "unijnie" na polskim forum, to przede wszystkim kojarzyć się to może z Unią Europejską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Od niedawna jestem użytkownikiem koszuli marki Duchamp i z czystym sumieniem polecam, jakość bawełny o wiele przewyższa TMl i Pink nie mowiąc już o Hackett, których prasować szczerze nienawidzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Panowie ktos ma moze doswiadczenie z koszulami z Suit Supply? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Tak, odebrałem dwie przed weekendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Chodzilo mi bardziej o doswiadczenie w noszeniu, bo sam dzisiaj odebralem trzy probne. Cieszy w koncu jakis slim fit, ktory faktycznie jest slim gdzie trzeba, ale ogolnie opinie mam mieszana. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Materiał i krój OK a wykończenie pozostawia do życzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi