pirat Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Nie wiem po co ten wykrzyknik. Listwa, lub jak to nazwałeś plisa zakrywająca guziki to nie pliski. Jej główną zaletą jest możliwość używania muchy w sytuacjach bardziej oficjalnych poprzez zakrycie guzików. Plisy które Cię tak martwią wygladają tak: http://www.savilerowco.com/White-Pleat- ... pid-262wht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Chce upewnic sie. Czyli taka koszula jak opisalem jest odpowiednia zarowno! do smokingu jak i do ciemnego garnituru wieczorowego/wizytowego?Do granituru jak najbardziej. Do smokingu, powiedziałbym że warunkowo, z braku lepszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 "Kto pyta, nie bladzi". Juz doprecyzowalem swoja wiedze o np. prawidlowe nazwanie tej czesci, ktora zakrywa guziki. Listwa nie plisa. Wykrzyknik natomiast, choc byc moze zbedny, mial podkreslic wage slowa "zarowno" odnoszacego sie do dualnej mozliwosci wykorzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Czy biała koszula z twillu pasuje do swetra i chino/jeansow czy jest tylko do krawata i marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Czy biała koszula z twillu pasuje do swetra i chino/jeansow czy jest tylko do krawata i marynarki? Moim zdaniem biala koszula pasuje do wszystkiego. Wazne zeby kolnierzyk nie byl jakis wyjatkowo duzy, aby za bardzo nie dominowal (mam jedna koszule z wyjatkowo wysokim i dlugim kolnierzykiem i niestety slabo to wyglada bez krawata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Moim zdaniem biala koszula pasuje do wszystkiego.Co do tego nie ma wątpliwości, tylko ten twill mnie zastanawiał. Nie byłem pewien czy ta faktura nie jest zarezerwowana do bardziej formalnych strojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Wydaje mi sie, ze w przypadku koszuli kazdy splot mozna 'skazualizowac'. W przypadku gdy mamy jeszcze sweter to niewiele koszuli wystaje, wiec material nie bedzie specjalnie istotny, ale nawet gdyby chodzic w samych jeansach + biala koszula, to moim zdaniem odpowiednie dopasowanie (w talii i ramionach (nie mylic z barkami) i kolnierzyk powinny sprawic by calosc nie wygladala zbyt formalnie. Do tego jeszcze podwinac rekawy i mamy wrecz az nadto luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Jestem tego samego zdania. Biała koszula dobrze wygląda chyba ze wszystkim. Móje ulubione zestawienie casualowe to jeansy, biała koszula, wyższe buty i kurtka skórzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 ciekawostka: detale koszuli bespoke - anna matuozzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Uczta dla oczu. Dobrze pamiętam, że ceny u niej są rzędu 1k EUR za koszulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Widzę, że guziki przyszywane są jednak na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Tak mnie zastanawia, dlaczego karczek nie jest łamany u wytwórcy tak 2x przewartościowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Uczta dla oczu. Dobrze pamiętam, że ceny u niej są rzędu 1k EUR za koszulę? nie pytałem u źródeł, ale 1000 euro jest prawdopodobne. koszula w cenie garnituru . nie wiem co by mogło uzasadnić taką cenę. nawet przy tej ilości detali i ręcznej pracy. jeszcze parę lat temu 400-500 euro było rekordem. trwa cenowy wyścig high endowych koszulników zapewne nakręcany przez renesans bespoke na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Tak mnie zastanawia, dlaczego karczek nie jest łamany u wytwórcy tak 2x przewartościowanego? bespoke. klient mógł mieć życzenie, żeby nie był łamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 No aż mnie zaciekawiło i poszukałem w necie innych przykładów koszul AM. I wszystkie właśnie mają podobny "problem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Tak mnie zastanawia, dlaczego karczek nie jest łamany u wytwórcy tak 2x przewartościowanego? Podzielam to zastrzeżenie z tym, że dzielony, a nie łamany, ale to drobiazg terminologiczny, obaj wiemy, o co chodzi. Mnie razi jeszcze ta metka. Koszula na miarę powinna mieć tylko monogram zamawiającego. Krawiec może się ratować guzikami z wygrawerowaną swoją marką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 I jeszcze: a gdzie guziczki w rozcięciach rękawów? Gdzie pliski na plecach? Rękawy wszyte w stylu włoskim. No dobrze, może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 monogram też jest. koszula ze zdjęć należy do mafoofana. więcej tu: http://modsinkorea.tistory.com/m/post/view/id/160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szu Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Tak z ciekawości,czy wie ktoś kim jest matoofan? Ewentualnie czym się zajmuje? Pytam w odniesieniu do koszuli za 4k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 Tak z ciekawości,czy wie ktoś kim jest matoofan? Ewentualnie czym się zajmuje? Pytam w odniesieniu do koszuli za 4k http://www.linkedin.com/in/matthewyfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 Tak z ciekawości,czy wie ktoś kim jest matoofan? Ewentualnie czym się zajmuje? Pytam w odniesieniu do koszuli za 4k To naprawdę takie interesujące w odniesieniu do koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 Mafoofan jest znanym użytkownikiem Styleforum. Myślę, że znakomitą większość z nas mało obchodzi, skąd bierze pieniądze na koszule; nie dociekamy także, jakim cudem niektórych Kolegów stać na buty za 2K złotych, ponieważ nie pracujemy w Urzędzie Skarbowym. Skoro ktoś szyje drogie koszule, to pewnie ktoś je kupuje. Może np. je tylko serek wiejski, ale lubi mieć fajną koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 ciach nie pracujemy w Urzędzie Skarbowym. ciach Co za uogólnienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 2 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2013 Po koszulach tak renomowanych jak Anny Matuozzo spodziewalbym sie lepszego dopasowania wzorow na materiale, niz np. tak jak to widac w miejscu gdzie wszyte sa rekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi