ciasteczkowy Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Jak się powinny mieć wymiary koszuli do wymiarów człowieka? Czy rozmiarówki podany w sklepach internetowych, jeśli nie jest podane, dotyczą ciała czy ubrania, czy nie ma reguły i trzeba pytać? Załóżmy że mam 40 cm obwodu szyi, 90 cm klatki, 81 cm talii i 93 cm pasa, ile do tego trzeba dodać żeby zmaksymalizować szanse tego, że koszula zamawiana zdalnie będzie leżeć dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Jeśli zamawiasz mtm zdalnie to to pytanie do supportu danej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Zależnie od osobistych preferencji, około 10-15 cm w klatce i w talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 13 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2021 Szukam RTW - nie chce mi się bawić w odsyłanie w kółko.Jak jest z kołnierzykiem - przy obwodzie szyi 40 cm nie mogę zapiać kołnierzyka w rozmiarze 40 - potrzebuje jeszcze tak z 2 cm. Tez tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2021 13 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Szukam RTW - nie chce mi się bawić w odsyłanie w kółko. Jak jest z kołnierzykiem - przy obwodzie szyi 40 cm nie mogę zapiać kołnierzyka w rozmiarze 40 - potrzebuje jeszcze tak z 2 cm. Tez tak macie? Przy takim obwodzie szyi spróbuj rozmiaru 41-42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 14 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2021 21 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Szukam RTW - nie chce mi się bawić w odsyłanie w kółko. Jak jest z kołnierzykiem - przy obwodzie szyi 40 cm nie mogę zapiać kołnierzyka w rozmiarze 40 - potrzebuje jeszcze tak z 2 cm. Tez tak macie? Mam dokładnie tak samo, nawet rozmiar ten sam. Możesz spróbować koszul extra slim w rozm. 42. Ja próbowałem z etonem - tu pudło, bo ich super slim jest za krótki (długość koszuli) i za długi jednocześnie (długość rękawów). Dużo lepiej sprawa wygląda z 42 extra slim od suitsupply. Zastanawiałem się też nad 42 od e.berg i osovski, ale odkąd zamówiłem custom made susu, doszedłem do wniosku, że nie potrzebuję już szukać "złotego gralla" wśród rtw, bo za tą samą cenę mam custom made od susu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 https://www.osovski.pl/pl/products/koszula-meska-osovski-slim-w-rozowym-kolorze-kolnierzyk-button-down-1295.html Miał ktoś z Was ten model? Zastanawia mnie, czy kolor w rzeczywistości jest łososiowy jak na zdjęciu, czy raczej klasyczny jasny róż. Od kilku (3-4) lat na rynku jest straszna posucha wśród różowych koszul OCBD - kiedyś oglądałem taką w salonie Poszetki w Katowicach, Miler zdaje się też kiedyś taką oferował, ale wszyscy producenci jakby umówili się, by wycofać je z oferty równocześnie i jak na razie zostają koszmarki z logo w stylu Hilfigera albo RL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo de Taglia Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 1 godzinę temu, Diminished napisał: https://www.osovski.pl/pl/products/koszula-meska-osovski-slim-w-rozowym-kolorze-kolnierzyk-button-down-1295.html Miał ktoś z Was ten model? Zastanawia mnie, czy kolor w rzeczywistości jest łososiowy jak na zdjęciu, czy raczej klasyczny jasny róż. Od kilku (3-4) lat na rynku jest straszna posucha wśród różowych koszul OCBD - kiedyś oglądałem taką w salonie Poszetki w Katowicach, Miler zdaje się też kiedyś taką oferował, ale wszyscy producenci jakby umówili się, by wycofać je z oferty równocześnie i jak na razie zostają koszmarki z logo w stylu Hilfigera albo RL... To nie jest ocbd tylko len. Mam różową ocbd osovskiego i jest różowa, odcień delikatnie wpada moim zdaniem w lila. Oxford taki tradycyjny, lekko zgrzebny. To koszula sprzed ok. 3 sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo de Taglia Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Lepsza ta: https://www.osovski.pl/pl/products/roznowa-w-krate-koszula-meska-slim-osovski-osv1819-1085.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 Oj, rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na len jak zobaczyłem button-down. Fajna ta koszulą, którą podlinkowałeś, ale szukam jednolitej, znalazłem np. taką: https://www.tatuum.com/on/ubrania/koszule-meskie/koszula-z-dlugim-rekawem-slim-fit-bellen-modern,p-20594ale nie wiem jak z jakością produktów w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostryy111 Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 Godzinę temu, Diminished napisał: Oj, rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na len jak zobaczyłem button-down. Fajna ta koszulą, którą podlinkowałeś, ale szukam jednolitej, znalazłem np. taką: https://www.tatuum.com/on/ubrania/koszule-meskie/koszula-z-dlugim-rekawem-slim-fit-bellen-modern,p-20594 ale nie wiem jak z jakością produktów w tym sklepie. Jakość w Tatuum raczej jest nie do porównania do Osovskiego, ale idzie za tym cena. Miałem dwie koszule z Tatuum i raczej nie mogę polecić, szybko wypały dziury pod pachami i materiał szybko stracił na jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 Mając wybór pomiędzy koszmarną koszulą z logo TH lub koniem RL a eleganckim produktem Tatuum wybrałbym jednak te pierwsze. Po mimo bycia przez nie koszmarkami🤫 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 14 godzin temu, Diminished napisał: Od kilku (3-4) lat na rynku jest straszna posucha wśród różowych koszul OCBD - kiedyś oglądałem taką w salonie Poszetki w Katowicach, Miler zdaje się też kiedyś taką oferował, ale wszyscy producenci jakby umówili się, by wycofać je z oferty równocześnie i jak na razie zostają koszmarki z logo w stylu Hilfigera albo RL... może taka? https://royalcollection.pl/pl/product/koszula-stenstroms-702261-7936-513-rozowy-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 22 godziny temu, Diminished napisał: Od kilku (3-4) lat na rynku jest straszna posucha wśród różowych koszul OCBD - kiedyś oglądałem taką w salonie Poszetki w Katowicach, Miler zdaje się też kiedyś taką oferował, ale wszyscy producenci jakby umówili się, by wycofać je z oferty równocześnie i jak na razie zostają koszmarki z logo w stylu Hilfigera albo RL... W Brooks Brothers takie znajdziesz bez problemu, bywają po ok. 50 usd , tylko trzeba pokombinować z dostawą. https://www.brooksbrothers.com/Original-Polo®-Button-Down-Oxford-Regent-Regular-Fit-Dress-Shirt/ME03000,default,pd.html?dwvar_ME03000_Color=PINK&contentpos=279&cgid=0306 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2021 Tylko uwaga, bo krój „regular” w BB przypomina wór pokutny. Pacha na wysokości pępka, a talia jak dla nałogowego klienta McDonalda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 9 godzin temu, pablocito napisał: Tylko uwaga, bo krój regularnie w BB przypomina wór pokutny. Pacha na wysokości pępka, a talia jak dla nałogowego klienta McDonalda. Z jednej strony można się zgodzić, ale BB ma w ofercie 5 krojów plus szósty Big&Tall, tak że jest w czym wybrać różnica w obwodzie talii miedzy krojem SoHo a Traditional to 10 cali (ok 25 cm).,Rzeczywiście na wyprzedaże trafiają z reguły koszule w kroju regularnym Regent, ale jeżeli ktoś jest w stanie zaakceptować pełną cenę to ma duży wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 Chodziło mi właśnie o krój regular. Już wyedytowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 Dziękuję za propozycje, BB wygląda na świetny material, ta Stenstroms też fajna ale nie ma niestety mojego rozmiaru. @Kyle co miałeś na myśli przez 'kombinowanie' z dostawą? Dobrze widzę, że ich standardowa dostawa międzynarodowa kosztuje $50?Jest jakiś dystrybutor BB w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 Nie ma. Ta firma zbankrutowała jakis czas temu, ale chyba się odrodziła🙂 Mam kilka ich koszul, krój milano bawełna supima, w rozmiarze XL (klatka 128-130 cm) i są prze-fajne. Jak trafisz - polecam. Wersje z logo tez😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 3 godziny temu, Diminished napisał: Dziękuję za propozycje, BB wygląda na świetny material, ta Stenstroms też fajna ale nie ma niestety mojego rozmiaru. @Kyle co miałeś na myśli przez 'kombinowanie' z dostawą? Dobrze widzę, że ich standardowa dostawa międzynarodowa kosztuje $50? Jest jakiś dystrybutor BB w Polsce? Dystrybutor to za mocne słowo, ale jest sklep w Warszawie przy Placu Bankowym, w którym są te koszule. Jednak ceny tam są zabójcze, ok. 600 zł, za tyle to siebie zamówisz MTM, więc bez sensu. W kwestii dostawy to chyba nie wszystko wysyłają do Polski. Wtedy trzeba skorzystać z firmy pośredniczącej. Trzeba też dodać cło i vat (liczony też od kosztu przesyłki). Gdybyś był zainteresowany zakupem, to daj znać na PW. 16 minut temu, Paczuch napisał: Nie ma. Ta firma zbankrutowała jakis czas temu, ale chyba się odrodziła🙂 Mam kilka ich koszul, krój milano bawełna supima, w rozmiarze XL (klatka 128-130 cm) i są prze-fajne. Jak trafisz - polecam. Wersje z logo tez😉 Nie musiała się "odradzać", firmy bankrutują, a sklepy działają dalej zmienia się albo akcjonariat, albo następuje jakieś dokapitalizowanie czy restrukturyzacja zadłużenia. W każdym razie cały czas działają. Ale zamknęli sklepy w Europie (nie wiem czy wszystkie, ale mieli duży sklep w Designer Outlet w Noventa di Piave, w tym roku nie było po nim śladu). I przefajne to za mocne słowo, bo ich supima cotton jest mało przewiewna (trochę tych koszul miałem). Fajne są kołnierzyki BD, koszule łatwo się prasują, i mają sporo klasyki. W cenach po ok. 50 usd są OK, w wyższych bym się zastanawiał, w regularnych nie ma co nawet brać pod uwagę. Milano fit akurat też mi pasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 25 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2021 A może zamawiał ktoś ostatnio koszule James Button? Głównie interesuje mnie, czy poprawiło się coś z obsługą klienta od 2016 roku, kiedy to firma wysyłała testowe egzemplarze do użytkowników forum i różnie z dostawą bywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 26 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2021 W dniu 23.08.2021 o 23:02, Diminished napisał: Od kilku (3-4) lat na rynku jest straszna posucha wśród różowych koszul OCBD - kiedyś oglądałem taką w salonie Poszetki w Katowicach, Miler zdaje się też kiedyś taką oferował, ale wszyscy producenci jakby umówili się, by wycofać je z oferty równocześnie i jak na razie zostają koszmarki z logo w stylu Hilfigera albo RL... https://www.poszetka.com/product-pol-6695-Bawelniana-koszula-OCBD-w-rozowy-prazek.html Proszę bardzo, wczorajsza nowość od poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 26 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2021 9 minut temu, Cineos napisał: https://www.poszetka.com/product-pol-6695-Bawelniana-koszula-OCBD-w-rozowy-prazek.html Proszę bardzo, wczorajsza nowość od poszetki. Fajna ale szkoda ze ma kieszonke piersiowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2021 Moim zdaniem w sportowej koszuli, a taką jest koszula button down kieszonka jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2021 Dziękuję za propozycje, BB wygląda na świetny material, ta Stenstroms też fajna ale nie ma niestety mojego rozmiaru. @Kyle co miałeś na myśli przez 'kombinowanie' z dostawą? Dobrze widzę, że ich standardowa dostawa międzynarodowa kosztuje $50?Jest jakiś dystrybutor BB w Polsce? Koszule BB teraz na Zalando Lounge w dziale wyprzedaży premium. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi