Clovis Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Ja chyba mam szczęście, bo dobrze pasują na mnie koszule Marks&Spencer z jakichś tam ich topowych linii, całkiem dobre i z dobrych materiałów. Kupiłem niedawno taką koszulę: cutaway, twill, z francuskim mankietem, slim fit. Bardzo dobrze pasuje do mojej sylwetki, z jednym może zastrzeżeniem: kołnierzyk 44/45 jest na mnie ech, akurat. Co do milimetra niestety. Co ja poradzę, że jakkolwiek szczupły, to jednak kark mam jak Szwarc? Czy sądzicie, że warto następnym razem wziąć 46 i dać krawcowi do skrócenia rękawów? To nie są drogie koszule, rzędu 200 zł, ale jakość materiału może usprawiedliwia taką ekstrawagancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Przeszyj guzik w kołnierzyku o pół centymetra. Łatwiejsza operacja niż zmniejszanie za dużej koszuli o cały rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Ale zanim kupisz kolejne przetestuj jak kołnierzyk będzie się zachowywał po kilku praniach. Mi Lamberty standardowo kurczyły się w kołnierzu o ok. 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 16 minut temu, White Haven napisał: Ale zanim kupisz kolejne przetestuj jak kołnierzyk będzie się zachowywał po kilku praniach. Mi Lamberty standardowo kurczyły się w kołnierzu o ok. 1 cm. Miałem podobnie w moich M&S Twill Collection. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Przeszyj guzik w kołnierzyku o pół centymetra. Łatwiejsza operacja niż zmniejszanie za dużej koszuli o cały rozmiar. Sprawdzę, jakie tam jest pole dla podobnej machinacji i jeśli się da bez kryminału, to przeszyję jak nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_O Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Panowie, co do cen w TC to podobny zabieg (przeliczenie ceny po kursie rynkowy + x) stosuje większość sklepów, nawet SS. Jednak co do koszul TC, to jak ich extra slim wypada w porównaniu do naszych rodzimych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 13 godzin temu, Dominik_O napisał: Panowie, co do cen w TC to podobny zabieg (przeliczenie ceny po kursie rynkowy + x) stosuje większość sklepów, nawet SS. Jednak co do koszul TC, to jak ich extra slim wypada w porównaniu do naszych rodzimych producentów? ExtraSlimFit to dla mnie świetny wybór, jest bardziej dopasowany niż wyszczuplane / slimy w Wólczance/Lambercie/etc. Polecam! A co do zakupów w konkretnej walucie. Jako pracujący z tym codziennie, polecam zawsze zakupy w walucie macierzystej sklepu (CT = Funt Szterling, SS = Euro, etc.) nawet jeżeli macie kartę w PLN. Przewalutowanie (DCC) ma na celu ułatwienie sprawy płacącemu kartą (czyli nam) ale niestety wiąże się z wyższą ceną, jak zostało powyżej wspomniane i ładnie wyliczone. Nie jest konieczne aby mieć kartę w GBP czy EURO czy $, wystarczy w naszych PLN. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Trzy dni temu przyszła kupiona przez mnie w sklepie netowym Wólczanki koszula lniana Lamberta. 100 zł w promocji. Wcześniej można ją było dostać za ok. 150, cena wyjściowa 300. Powiem Wam, że jakość tkaniny nie ustępuje wg mnie koszulom lnianym Tomasz Milera (350-400 zł, w najlepszej promocji 200), a jakość obszycia jest nawet wyższa, Fatalne zdjęcia na stronie Wólczanki mogą zniechęcać, tymczasem na żywo produkt wygląda duuużo lepiej. Tak mnie to zafrapowało, że planuję test porównawczy obu koszul (Milera mam szarą, Lamberta jasnogranatową). Wkrótce pierwsza cześć testu, siłą rzeczy wstępna - bo już nie ma pogody do chodzenia w lnie. A latem zamieszczę drugą cześć, już po kilku praniach. Mam też lniana Osovski/Mr Vintage, ale ona jest z innego rodzaju tkaniny (inne faktura, splot i sztywność), więc o niej tylko wspomnę na marginesie. A te dwie są bardzo podobne, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @Miro Możesz podać linka do tej koszuli Lamberta? Chciałem zerknąć na kołnierzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 To jest ten model, tylko w innej wersji kolorystycznej: http://www.wolczanka.pl/koszule-meskie-lambert/koszula-lambert,id-73245 A tak wygląda moja na żywo. Kołnierzyk podpinany o wyłogach ok. 6.3 cm. Wyłogi we wspomnianym modelu konkurencyjnym mają 7 cm, co jest ich plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Da się jakoś u nich w sklepie wyszukać koszule po składzie? Przykładowo same lniane? Jak wpisuje w "szukajkę" hasła typu len albo lniana to kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Latem była osobna zakładka LEN. Ale teraz ją zlikwidowali, pewnie dlatego, ze lnianych produktów zostały resztki. A ich wyszukiwarka to rzeczywiście kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 30 minut temu, White Haven napisał: Da się jakoś u nich w sklepie wyszukać koszule po składzie? Przykładowo same lniane? Jak wpisuje w "szukajkę" hasła typu len albo lniana to kicha. Wpisz w google Wółczanka len . http://www.wolczanka.pl/len-wlc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Innymi słowy na partyzanta Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Korzystał ktoś może z koszulowego MTM u Tomka Milera? Niedługo będę w Poznaniu, a że potrzebuję dobrej, roboczej koszuli OCBD, to zastanawiam się czy nie skorzystać z ich oferty (rozmiarówka koszul RTW nie bardzo na mnie pasuje). Będę wdzięczny za wszelkie opinie, szczególnie interesuje mnie stosunek ceny do jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 Ja mam od Tomka trzy koszule. Tkaniny raczej standardowe, choć ma też kupony ekstra, dopasowanie bardzo dobre. Doradcy, w tym sam właściciel, bardzo kompetentni. Ogólnie mogę polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Szybkie pytanie. Często noszę koszule z włoskim kołnierzem bez krawata. Nosić wtedy fiszbiny (papierowe), czy lepiej je wyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Najlepiej to nie nosić bez krawata. Ale jeśli już musisz, to lepiej z fiszbinami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 W Osovskim teraz przecena 30%, do tego mi się punktów lojalnościowych nazbierało, więc co nieco kupiłem (dam opinię, jak paczka dojdzie). Ale już teraz chcę wyrazić baaaaardzo pozytywną opinię na temat Pani z działu sprzedaży internetowej oraz Pana z działu technicznego. Zgodnie ze swoim charakterem miałem trochę pytań i wahań, przy tym pokiełbasiłem nieźle w kwestiach technicznych przy składaniu ostatnich zamówień. Obsługa sklepu zniosła moje długie manewry, podchody i ataki z flanki z życzliwą cierpliwością i zaangażowaniem. Dziękuję i polecam ten sklep Samych koszul od Osovskiego mam już kilka - bardzo dobre, a w cenie promocyjnej znakomite, niezależnie od jakości obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 U mnie tak różowo z Osovskim nie było. Chciałem skorzystać ze skracania rękawów które oferowali - jako że zakup w ramach obniżki to trzeba było dopłacić 2 dychy - nie ma problemu, ja chętnie. Natomiast pani zajmująca się zamówieniem w niedzielę nie wiedziała jak wykonują skracanie (okej, może się nie znać na technikaliach, nie wiedzieć czy przenoszą rozcięcie czy nie), przesunęła na poniedziałek - spoko, nie ma problemu. W poniedziałek inna pani z cała pewnością stwierdziła że rozcięcia nie przenoszą i jak chcę zabrać 3-4cm z rękawa to skróci mi się o tyle rozcięcie i będzie to widać. To nie skorzystałem. Parę dni później dowiedziałem się że jednak skróciliby z przeniesieniem rozcięcia - ale już za późno. Natomiast same koszule (akurat tylko Osovski&Mr. Vintage) noszą mi się bardzo dobrze i przyjemnie, jak na RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2016 Tak, skracają z przeniesieniem listwy, ale najwyraźniej trzeba to wyraźnie zaznaczyć oraz trafić na właściwą panią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 17 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2016 13 godzin temu, mosze napisał: Tak, skracają z przeniesieniem listwy, ale najwyraźniej trzeba to wyraźnie zaznaczyć oraz trafić na właściwą panią. Zawsze dobrze jest trafić na właściwą panią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonus Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 Gdzie w Polsce najlepiej szukać prostego, niebieskiego button downa do powiedzmy 200 złotych?? Chciałem kupić na Black Friday w Hawes&Curtis, niestety nie zdążyło mi sie zweryfikować konto PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 Możesz sprawdzać osovski.pl (do dzisiaj 30% rabatu na wszystko, ale nie ma gładkiej niebieskiej koszuli BD) lub shopmiler.com (trzeba polować na promocje, żeby zmieścić się w Twoim budżecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be_nek Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Nie ma osobnego tematu więc zapytam tu, ewentualnie dajcie znać czy nowy temat utworzyć. Chce zapytać o koszule na wymiar - czy polecacie, jak to wygląda cenowo, ile trwa szycie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi