Ataman Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Zdjęcie by pomogło coś doradzić. Krawcowa do której chodzę po prostu się nie podejmuje jakiejś przeróbki inna zrobi z różnym wynikiem komfortowo, estetycznym, ale nigdy to nie była moja wina. Owszem było Pan tak chciał, a ja mówiłam, że ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JB_Black Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Witam, mam "okazje" zakupić kilka (ze zdjęć) ładnych koszul firmy Rage Age. Czy ktoś z forumowiczów mial styczność z tą firmą? Jak prezentuje się na tle np. Vistuli? Głównie chodzi mi o jakość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 O ile znalazłem to samo, to przypomina mi się bardzo fajne określenie, z którym się swego czasu spotkałem - ,,Jedna z ofiar milenijnych wojen guzikowych" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
act00 Napisano 10 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2016 W jakiej cenie w Warszawie szyje się koszule? Chodzi mi o materiał taki jak stosuje E. Berg ale szyty np. u Zaremby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2016 5 godzin temu, act00 napisał: W jakiej cenie w Warszawie szyje się koszule? Chodzi mi o materiał taki jak stosuje E. Berg ale szyty np. u Zaremby? 500+ (zbieżność z pewnym programem przypadkowa). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaśko Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Cześć! Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość Troszkę z innej beczki o koszulach- potrzebuję kilka sztuk, które zapewnią mi elegancki wygląd, ale ich cena pozwoli mi na swobodne kupno. Nie ukrywam, że moje zasoby finansowe są naprawdę znikome. Chciałbym prosić o waszą opinię co wyglądu jednej z tych, które wybrałem. Nie jest mi ona potrzebna na żadną specjalną okazję- jedynie na potrzeby pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Ta koszula to doskonały przykład potworka odzieżowego. Podwójny kołnierz, kontrastowe, dziwnie rozmieszczone guziki, kontrastowy kołnierz i mankiety w nieformalnej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 no i jeszcze 20% dodatek poliestru.... w cenie ok 60-70zł za sztukę znaaaaaacznie lepiej kupić 3 koszule http://www.wolczanka.pl/koszule-meskie-wolczanka/koszula-wolczanka,id-74953 zapłacisz 200zł i masz przynajmniej w miarę klasyczną bawełnianą uniwersalną koszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 LOL, aż trudno uwierzyć, że to nie prowokacja Swoja drogą w Marks and Spencer są teraz końcówki wyprzedaży i całkiem przyzwoite koszule (na poziomie Lamberta/CT) można upolować za 35-45 zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaśko Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Będę szczery- moje zarobki nie pozwalają mi na koszule od topowych polskich marek. Może faktycznie- z tą mogłem trochę przekombinować. W takim razie może klasyka klasyki? https://www.denley.pl/product-pol-46028-Biala-koszula-meska-elegancka-z-dlugim-rekawem-Bolf-5821-1.html Po rabacie zgarnę ją za 40 zł, więc nie ma się co oszukiwać- tańszej koszuli nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 W dalszym ciągu nie jest to klasyka klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 @Adaśko nie, nie i jeszcze raz nie. Dawno nie widziałem tak brzydkiego BD. Na prawdę niewiele dopłacając możesz zgarnąć koszule od wólczanki/lamberta. Niektóre sieciówki również oferują na wyprzedażach w podobnych cenach dobre koszule, np linia HM Premium. Wybierz się także do TK Maxxa. Wystarczy poszukać. Jeśli nie masz uprzedzeń to również zostają ci sh, tylko sprawdzaj dokładnie przed kupnem ;). Czasami na prawdę lepiej poczekać niż chodzić w takim czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 np http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0395127002.html czy http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0401998008.html na jeden produkt możesz chyba mieć 25% zniżki za newsletter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 7 godzin temu, Adaśko napisał: Będę szczery- moje zarobki nie pozwalają mi na koszule od topowych polskich marek. Może faktycznie- z tą mogłem trochę przekombinować. W takim razie może klasyka klasyki? https://www.denley.pl/product-pol-46028-Biala-koszula-meska-elegancka-z-dlugim-rekawem-Bolf-5821-1.html Po rabacie zgarnę ją za 40 zł, więc nie ma się co oszukiwać- tańszej koszuli nie znajdę Rozejrzyj się w outletach Vistula/Wólczanka, kiedyś trafiłem na białe Lamberty w cenie 14 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Panowie, Białe koszule z wszywką w kołnierzu (wzór) nie wiem jak to się fachowo nazywa, ma jakieś uzasadnienie po za tym, że mniej się brudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Brudzi się tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Czy ja wiem, na białym wewnątrz bardziej chyba to widoczne zużycie. Czy ma to jakieś inne zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 taki bajer gdybyś miał rozpięty ostatni guzik aby nie wiało nudą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukola Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 Dnia 14.09.2016 o 10:36, dziko napisał: LOL, aż trudno uwierzyć, że to nie prowokacja Swoja drogą w Marks and Spencer są teraz końcówki wyprzedaży i całkiem przyzwoite koszule (na poziomie Lamberta/CT) można upolować za 35-45 zł. Masz na myśli sklepy stacjonarne Marks and Spencer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 Godzinę temu, lukola napisał: Masz na myśli sklepy stacjonarne Marks and Spencer? Tak, tylko trzeba trochę pogrzebać, bo np. na Marszałkowskiej w Warszawie męskie rzeczy z wyprzedaży są razem z damskimi na dziale damskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Panowie, mam problem z doborem rozmiaru koszul. Zamówiłem przez neta z Wolczanki, nie mając możliwości zmierzenia (k. 41, 188-194) pod garnitur (Vistula, na wzrost 188) i wydaje mi się, że trochę zbyt "workowato" leżą. Nieco bardziej dopasowane byłyby preferowane. Przy tym rozmiarze trzeba oczywiście rękawy skrócić. Ale co z resztą? Przy mniejszy rozmiarze rękawy mają 4 cm mniej, więc wtedy trzeba by skrócić marynarkę, gdy ta wydaje się być ok. Nie wiem czy jest sens taliowac same koszule, a z drugiej strony k.40 raczej będzie zbyt uciskac w szyję. Jak do tego podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 6 minut temu, BrotherM napisał: Jak do tego podejść? a. poszukać koszul innego producenta/w innym kroju które będą na Tobie leżeć lepiej b. zamawiać koszule MTM/online MTM c. oddać do wytaliowania, skrócenia rękawów i zwężenia mankietów Według mnie nie ma tragedii z tą koszulą, nie leży idealnie ale poza rękawami nie jest najgorzej, szczególnie jeżeli ktoś lubi mniejsze dopasowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Zamówiona koszula jest w fasonie klasycznym, czy wyszczuplonym (slim)? Według mnie przy rozmiarze 176-182 rękaw byłby dobry, albo wymagałby niewielkiego skrócenia. W tym wypadku rękaw jest dużo za długi. Jesteś pewien, że rękaw krótszy o 4 cm będzie za krótki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Czy ktoś zamawiał koszule w Macaroni Tomato i zechciałby się podzielić opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Mam pytanie do osób noszących Lamberta i Osovskiego , jak oceniacie dopasowanie w przypadku sylwetek slim porównując obie marki ? Zastanawiam się również nad OCBD O&MrV , czy w tej serii oprócz taliowania coś dodatkowo zmieniono ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi