Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Gość mrt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cześć! Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość :) Troszkę z innej beczki o koszulach- potrzebuję kilka sztuk, które zapewnią mi elegancki wygląd, ale ich cena pozwoli mi na swobodne kupno. Nie ukrywam, że moje zasoby finansowe są naprawdę znikome. Chciałbym prosić o waszą opinię co wyglądu jednej z tych, które wybrałem. Nie jest mi ona potrzebna na żadną specjalną okazję- jedynie na potrzeby pracy :) 

Zdjęcie 07.09.2016, 19 34 40.jpg

Będę szczery- moje zarobki nie pozwalają mi na koszule od topowych polskich marek. Może faktycznie- z tą mogłem trochę przekombinować. W takim razie może klasyka klasyki? https://www.denley.pl/product-pol-46028-Biala-koszula-meska-elegancka-z-dlugim-rekawem-Bolf-5821-1.html 

Po rabacie zgarnę ją za 40 zł, więc nie ma się co oszukiwać- tańszej koszuli nie znajdę :(

@Adaśko nie, nie i jeszcze raz nie.
Dawno nie widziałem tak brzydkiego BD.

Na prawdę niewiele dopłacając możesz zgarnąć koszule od wólczanki/lamberta. Niektóre sieciówki również oferują na wyprzedażach w podobnych cenach dobre koszule, np linia HM Premium. Wybierz się także do TK Maxxa. Wystarczy poszukać. Jeśli nie masz uprzedzeń to również zostają ci sh, tylko sprawdzaj dokładnie przed kupnem ;).

Czasami na prawdę lepiej poczekać niż chodzić w takim czymś.

7 godzin temu, Adaśko napisał:

Będę szczery- moje zarobki nie pozwalają mi na koszule od topowych polskich marek. Może faktycznie- z tą mogłem trochę przekombinować. W takim razie może klasyka klasyki? https://www.denley.pl/product-pol-46028-Biala-koszula-meska-elegancka-z-dlugim-rekawem-Bolf-5821-1.html 

Po rabacie zgarnę ją za 40 zł, więc nie ma się co oszukiwać- tańszej koszuli nie znajdę :(

Rozejrzyj się w outletach Vistula/Wólczanka, kiedyś trafiłem na białe Lamberty w cenie 14 zł.

Dnia 14.09.2016 o 10:36, dziko napisał:

LOL, aż trudno uwierzyć, że to nie prowokacja :-)

Swoja drogą w Marks and Spencer są teraz końcówki wyprzedaży i całkiem przyzwoite koszule (na poziomie Lamberta/CT) można upolować za 35-45 zł.

Masz na myśli sklepy stacjonarne Marks and Spencer?

Panowie, mam problem z doborem rozmiaru koszul.

Zamówiłem przez neta z Wolczanki, nie mając możliwości zmierzenia (k. 41, 188-194) pod garnitur (Vistula, na wzrost 188) i wydaje mi  się, że trochę zbyt "workowato" leżą. Nieco bardziej dopasowane byłyby preferowane.

Przy tym rozmiarze trzeba oczywiście rękawy skrócić. Ale co z resztą? Przy mniejszy rozmiarze rękawy mają 4 cm mniej, więc wtedy trzeba by skrócić marynarkę, gdy ta wydaje się być ok. 

Nie wiem czy jest sens taliowac same koszule, a z drugiej strony k.40 raczej będzie zbyt uciskac w szyję. Jak do tego podejść? 

2016-09-16 11.08.56.jpg

2016-09-16 11.08.28.jpg

2016-09-16 11.07.35.jpg

6 minut temu, BrotherM napisał:

Jak do tego podejść? 

a. poszukać koszul innego producenta/w innym kroju które będą na Tobie leżeć lepiej

b. zamawiać koszule MTM/online MTM

c. oddać do wytaliowania, skrócenia rękawów i zwężenia mankietów

Według mnie nie ma tragedii z tą koszulą, nie leży idealnie ale poza rękawami nie jest najgorzej, szczególnie jeżeli ktoś lubi mniejsze dopasowanie.

Zamówiona koszula jest w fasonie klasycznym, czy wyszczuplonym (slim)? Według mnie przy rozmiarze 176-182 rękaw byłby dobry, albo wymagałby niewielkiego skrócenia. W tym wypadku rękaw jest dużo za długi. Jesteś pewien, że rękaw krótszy o 4 cm będzie za krótki?