Zajac Poziomka Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Materiał koszul formalnych CT które mam jest dla mnie niezbyt przyjemny w dotyku, dodatkowo koszule mają brzydkie kołnierzyki z łamiącymi sie rogami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 A jak ocenisz ich grubość? W kwestii kołnierzyka - masz na myśli kołnierz klasyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Są dosyć grube, nie prześwitują, kołnierzyk klasyczny. Ładny kołnierzyk i bardzo przyjemny w dotyku materiał mają koszule z serii 2 za 80 funtów (kiedyś się chyba nazywały Sea Island, teraz nie wiem), ale one z kolei trudno się prasują i szybko gniotą - mi to nie przeszkadza, ale jak ktoś tego nie lubi, to nie polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 To zależy. Popelina jest cienka. Basket czy diamond weave grubsze. Najlepiej chyba zrobisz jak o konkretny zapytasz obsługę sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 A nie macie wrażenia że washed oxford z CT to materiał typowo na zimniejszą część roku? Mam tą koszulę: http://cdn.picvpicimg.com/products/4387146/_/27808189/classic-fit-washed-oxford-tattersall-check-blue-and-pink-shirt-thumb.jpg Lubię ją, ale materiał jest dużo grubszy od przeciętnej i w zasadzie nadaje się tylko na zimę/jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Ja noszę w lato i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Dzień dobry, odrobinę zmieniając temat, koszule białe pierzecie po prawej stronie czy odwracanie na lewą? Osobiście nie przewracam na lewą stronę i staram się prać w 30 w programie delikatnym, chciałbym jednak poznać wasze opinie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Ja zostawiam brudne obok pralki i w jakiś magiczny sposób potem znajduję je czyste, pachnące i wyprasowane w szafie. Tak poważnie to chyba bez znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Pytanie było o lewą i prawą stronę, a nie dwie lewe ręce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Gdzieś kiedyś czytałem, że po lewej bezpieczniej, bo bardziej narażona na tarcie jest wewnętrzna strona materiału. Z drugiej strony w pralce i tak się wszystko miesza. Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Pytanie było o lewą i prawą stronę, a nie dwie lewe ręce Odkładam lewą ręką, a wyciągam prawą Też słyszałem o tym praniu na prawej i lewej stronie, żeby nie gubiło szybciej koloru, żeby się nie "mechaciło", ale to chyba taka miejska legenda. Chyba. Wysłane z mojego pięknego laptopa przy użyciu klawiatury. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtas Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Odkładam lewą ręką, a wyciągam prawą Też słyszałem o tym praniu na prawej i lewej stronie, żeby nie gubiło szybciej koloru, żeby się nie "mechaciło", ale to chyba taka miejska legenda. Chyba. Wysłane z mojego pięknego laptopa przy użyciu klawiatury. Też mnie drażnią te tapatalkowe podpisy ale przyznaję bez bicia, zapomniałem go odznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Ja piorę i suszę na lewej stronie. Jak mam dobry dzień, pakuje również w woreczki do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Też mnie drażnią te tapatalkowe podpisy ale przyznaję bez bicia, zapomniałem go odznaczyćSpoko. Tapatalk jak się zaktualizuje to podłącza z automatu. Ja też wyślę czasem parę postów zanim się zorientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Panowie, co myślicie o nowej kolekcji Osovski/Mr. Vintage? Mnie np. lniane się podobają. Ale ceny niezłe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Jak komuś fason bardzo pasuje to dlaczego nie? Tkaniny świetne, ładne kołnierzyki, wykonanie zapewne również bardzo dobre. Zastanowić się jedynie należy czy przy tych cenach nie dołożyć trochę i nie pójść w stronę mtm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Panowie, co myślicie o nowej kolekcji Osovski/Mr. Vintage? Mnie np. lniane się podobają. Ale ceny niezłe... Dziś byłem, kupiłem lnianą właśnie. Trochę szkoda, że ucięli 2 cm w talii, ale może i dobrze, będzie mobilizacja do odchudzania na lato. Wziąłem len od Masona, po bardzo dobrych doświadczeniach z innych koszul z tkanin od tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 100 cm w klatce przy rozmiarze 38 kołnierzyka. I znow nie przetestuję, a szkoda, bo te długie wyłogi bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Te długie wyłogi są świetne, koszula nabiera zupełnie innego charakteru, kupiłem oxfordy z zeszłej kolekcji. Ja bym te wyłogi jeszcze wydłużył (poszerzając proporcjonalnie) o 0.5-1 cm. Ja się cieszę ze zmian w rozmiarówce - z poszerzenia pod pachami o 2 cm przy kołnierzyku 38. Bo w starej kolekcji 38 miałem na styk, a 39 luźnawe (szczególnie w talii). Zwężenie rękawów też jest dobrym ruchem - prawdopodobnie teraz koszula będzie mi leżeć bdb - jeśli kupię @Monkiusz, napisz coś więcej o właściwościach tej lnianej tkaniny, co prawda ja myślę o Albini, ale zawsze to jakieś info, bo do tej pory z lnianych mam tylko M. Dutti i Wólczankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 @Monkiusz, napisz coś więcej o właściwościach tej lnianej tkaniny, co prawda ja myślę o Albini, ale zawsze to jakieś info, bo do tej pory z lnianych mam tylko M. Dutti i Wólczankę. Dopiero za jakiś czas będę mógł coś więcej napisać o użytkowaniu. Natomiast wcześniej nie nosiłem lnianych koszul tego typu więc ciężko mi też zrobić jakieś porównanie. Brałem w "ciemno" po, jak pisałem, dobrych doświadczeniach z innymi koszulami z tkanin od Masona. Mam po prostu już zaufanie do nich. Co do taliowania to doczytałem, że dopiero większe rozmiary ucięli w talii ponoć. Co jest trochę dziwne, bo mam wrażenie, że gdzieś zniknęły spokojnie ze 2 cm w talii w moim egzemplarzu o rozmiarze kołnierzyka 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Rzeczywiście dziwne. Ja w moich button-down z zeszłej kolekcji zauważyłem, że jedna ma wyłogi krótsze o niecałe pół cm. Może Twój egzemplarz też jest taki niedomiarowy? Koszule są szyte maszynowo, więc ciekawe, skąd takie różnice. A może ją po prostu zmierz, bo to może być wrażenie wynikające w odmienności tkanin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Skoro jesteśmy przy firmie Osovski. Czy wszystkie koszule, które są dostępne widoczne są na stronie, czy może większy wybór jest w sklepie stacjonarnym? Zastanawiam się, bo według mnie oferta na stronie nie jest zbyt bogata. Sporo ciemnych koszul lub takich w nietypowych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Skoro jesteśmy przy firmie Osovski. Czy wszystkie koszule, które są dostępne widoczne są na stronie, czy może większy wybór jest w sklepie stacjonarnym? Zastanawiam się, bo według mnie oferta na stronie nie jest zbyt bogata. Sporo ciemnych koszul lub takich w nietypowych kolorach. Jakieś filtry może ustawiałeś przeglądając stroęn typu rozmiar etc? Może to kwestia dziwnego wyświetlania przykładowo gdy wybierzemy kategorię koszule męskie to te od Mr Vintage się nie pokazują wtedy w ogóle. Biorąc pod uwagę miejsce zamieszkania jakie masz w profilu - chyba najprościej po prostu się wybrać i sprawdzić na miejscu w CH Blue City. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 A w trójmieście ktoś je sprzedaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi