Aron Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @glocek Sprawdź na stronie CT co faktycznie oznacza długość rękawa. Ten wymiar to nie jest sam rękaw, tylko rękaw plus połowa szerokości w barkach. Przy wzroście 180 cm biorę 34'', dla szczupłych osób również polecam extra slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glocek Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 @glocek Sprawdź na stronie CT co faktycznie oznacza długość rękawa. Ten wymiar to nie jest sam rękaw, tylko rękaw plus połowa szerokości w barkach. Przy wzroście 180 cm biorę 34'', dla szczupłych osób również polecam extra slim. Dzięki! Ja chyba też wezmę 34 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Jeżeli chyba, to weź 35. Skrócić łatwo, wydłużyć się nie da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Zgadzam się z Kyle. Jesteś o 3 cm wyższy ode mnie, więc to bardzo sensowna rada. Sam zrobiłem 2 zamówienia, żeby za 3 razem trafić w odpowiedni rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 http://sklepmiler.pl/pl/p/Biala-koszula-na-miare-Oxford/858Jak oceniacie ten materiał i zastosowanie np pod marynarkę letnia czy trochę cieplejszą ?Warto uszyć sobie z tej tkaniny koszule ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 zamówiłem 3 koszule z TRL (India), jak na razie wszystko idzie ok, szybkośc kontaktu akceptowalny (trzeba brać po uwagę przesunięcie czasowe), podzielę sie wrażeniami jak przyjdą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Wszystkie koszule CT nie mają guzika w rozcięciu rękawa? Pytam ponieważ przyszła moja 1 koszula CT i nie ma tam guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Żadna z moich nie ma tego guzika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Chyba jest tak, że wszystkie koszule casualowe mają ten guzik i kołnierzyk button down, a wszystkie koszule formalne mają kołnierzyk "klasyczny" lub cutaway i nie mają guzika w rozcięciu rękawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Teraz widzę, że mi to nie przeszkadza, bo materiał się nie rozchodzi w tym miejscu. Kiedyś w koszulach Willsoor tak miałem, że ładny kawałek przedramienia było widać z racji braku guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antektorped Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Witaj. Ja obecnie zastanawiam się nad zakupem kilku koszul na wiosnę. Mam obecnie na oku dwie koszule. Pierwsza o czarna koszula Bossa: http://gomez.pl/pl/product/boss-black-50302390 Druga to klasyczna biała koszula Tommy Hilfiger: http://gomez.pl/pl/product/hilfiger-denim-white-1957888891-1 Która Waszym zdaniem jest lepsza na co dzień? Najchętniej bym sobie kupił pierwszą . Jak jest z materiałem w koszulach marki Boss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Tej pierwszej bym nawet za darmo nie chciał...powód? Kolor! Ta druga do casualu może być ale tak max. za połowę tej ceny, za tyle ją widzę na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Czarne koszule slim sprawdzają się na disco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Nie wiem czy to jako przydatny dodatek czy humorystyczny gadżet ale po przemyśleniu wstawiam w wątku o koszulach a nie jako humor. Trafiłem na...etui na koszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Kupisz koszulę z kołnierzykiem innym niż wytłoczka i etui możesz sobie... do szafy schować. Poza tym koszulę pakujemy z krawatem? Zawiązanym, czy na gumkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Ja używam etui marki Shirt Shuttle. Świetne jak okazjonalnie do pracy jadę rowerem i w podróży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 zamówiłem 3 koszule z TRL (India), jak na razie wszystko idzie ok, szybkośc kontaktu akceptowalny (trzeba brać po uwagę przesunięcie czasowe), podzielę sie wrażeniami jak przyjdą . Witam, zgodnie z obietnicą kilka słow na temat. Kontakt ze sprzedawcą bardzo dobry, przesyłka doszła po 7 dniach od zamowienai i płatnosci . Kartonowe pudełko w jutowym worku. Koszule odszyte super, materiał ok ale... nie odbyło sie bez problemów. Jedna z zamowionych koszul posiada małą skazę niestety w widocznym miejscu . Skaza w postaci małej dziurki powstała najprawdopodobniej podczas usuwania kieszonki (zamowiłem koszule bez kieszonki) Napisałem co i jak i zobaczymy w jaki sposob rozpatrzą reklamację. Pozostałe koszule ok bez uwag co do jakości , ale okazały sie troche zbyt duze na mnie . Rozmiar 15,5" czyli nasze 39 to takie 39 na gornej granicy ale ale ok , taki rozmiar nosze, niestety szerokośc koszuli okazała sie wieksza niz podane na stronie wymiary. Zamowiłem wercję w kroju clasic bo ze wzgędu na brzuszek (jescze) nie dopinam sie w wersje slim żadnego producenta ale te classic sa dosć mocno szerokie i dlatego zastanawiam się czy ich nie odsprzedać. Może na kogoś mocniej zbudowanego byłaby lepsza. Jesli byłby chętny zapraszam na priv. http://thinredline.co.in/herringbone-azure-regular-fit/ http://thinredline.co.in/sky-blue-bengal-stripe-regular-fit/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Gdzie polecacie zaopatrywać się w koszule lniane lub bawełniano lniane? Do tej pory szczyt jakości i dostępności na jaki trafiłem to McNeal w Peek&C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Stenströms w Royal Collection. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Massimo Dutti - średnia jakość, atrakcyjne ceny. Dokladne przeciwieństwo Stenstroms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 MD - raczej w wersji casualowej, z uwagi na dość małe kołnierzyki Lnianą wersję koszul (białe) w kroju nadającym się do użycia w zestawach mniej weekendowych znalazłem na indyjskiej stronie ThinRedLine, ale nie wszystkim krój podejdzie (nie dla "łowców" super-slim). Będę takowe zamawiał, ale pewnie w przyszłym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Osovski wspólnie z MrVintage wypuści niedługo kolekcje, gdzie znajdą się na pewno koszule lniane. cytując intagram: Pierwsza część (5 modeli) kolekcji prawdopodobnie w marcu, kolejne dwie (10 modeli) w kwietniu i maju, jednak większość modeli 100% bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 W Camiceria Olga mają do wyboru sporo lnianych tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Gdzie polecacie zaopatrywać się w koszule lniane lub bawełniano lniane? Do tej pory szczyt jakości i dostępności na jaki trafiłem to McNeal w Peek&C. W ubiegłym sezonie zamówiłem kilka koszul w: - House of Tudor - wybór wiążący się z ryzykiem dopasowania ale tym razem wszystko było ok. Koszule uszyte dobrze, materiał dobry. Jeden z pożytecznych gadżetów w HoT to dwie dolne dziurki od guzików w poprzek. - Galeria Lnu przy Senatorskiej - miara zdjęta z mojej koszuli. Materiał okazał się dość gruby i jakoś duża ta koszula wyszła. Materiał w obu przypadkach zdekatyzowany - po praniu koszule zachowały rozmiar czego o McNeal nie mogę powiedzieć. Różnica w cenie 2:1. Moje ulubione lniane koszule to Harvie & Hudson, niestety od jakiegoś czasu nie ma ich w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Na brytyjskiej stronie ThinRedLine (thinredline.com) trwa wiosenna promocja: 50% rabatu (od podniesionych na przełomie roku cen) - z 39Ł na 19Ł - kod: spring16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi