Skocz do zawartości

Portfel - dyskusje i porady, regeneracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytaj kolegów, którzy ręcznie wyrabiają produkty ze skóry, ogłaszają się w dziale "Ogłoszenia rzemieślników i firm". Mam na myśli Filipa (eye_lip), Pepo - Pipała, JakubPe - Pacek leatherworks, MK Leathers. Na pewno któryś z nich coś zaproponuje.

Opublikowano

Paolo vitale, wloska robota - jaszczurka (iguana). Jesli znacie ciekawych producentow portfeli/dodatkow ze skor egzotycznych bardzo chetnie poznam w celu zrobienia wiekszego zamowienia.

20200922_010243.thumb.jpg.5b9081bb8f8331b53a46ad23363f59df.jpg20200922_010243.thumb.jpg.5b9081bb8f8331b53a46ad23363f59df.jpg20200922_010212.thumb.jpg.baf27ed25a0f587280a36d2f1abc1023.jpg20200922_010153.thumb.jpg.c44d60589675791db824b6e0caabb581.jpg

20200922_010046.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 1 rok później...
Opublikowano
6 godzin temu, Solid napisał:

Szukam czegoś ciekawego w stylu Daily wallet od manumi, ale szytego w Polsce. Cos godnego polecenia?

Chyba nie każdy Manumi to chinol. Taka informacja  "Wyprodukowano w Chinach" znajduje się tylko na Mini Wallet, natomiast brak jej na Daily Wallet.

Natomiast ja polecam Przemka Pipałę @Pepo, uszył mi piękny portfel ze skóry kangura.

Opublikowano
6 godzin temu, Solid napisał:

Szukam czegoś ciekawego w stylu Daily wallet od manumi, ale szytego w Polsce. Cos godnego polecenia?

Do stówki Solier. Sporo opcji do wyboru, nie wiem czym traktują skóry, ale na początku mocno dają po nosie, ale z czasem się ulatnia. Niemniej używam z 1.5 roku i jestem zadowolony jak na portfel za 40-50zł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
4 godziny temu, Solid napisał:

Bardzo ciekawe. Przejrzałem uważnie ofertę i przy części kolorów jest taka informacja, natomiast przy części jej nie ma. Oznaczać to może dwie rzeczy.

1. Tomek przeniósł produkcję/jej część do Chin, i starsze modele były/są robione jeszcze w Polsce, nowe już w Azji.

2. Wszystkie portfele są robione w Chinach, a strona nie została jeszcze zaktualizowana.

Przyznam szczerze, że bardzo chętnie poznał bym wypowiedź przedstawiciela marki na ten temat.

Opublikowano

Pamiętam że było komunikowane przeniesienie produkcji do Chin (lub części, nie pamiętam), jednak ze swoich źródeł wiem że sporo rzeczy jest robione dalej w Poznaniu

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Stanowczo nie polecam. Strona internetowa myli. W jednym miejscu napisane:

Daily Wallet to skórzany portfel męski zaprojektowany i wyprodukowany przez polską markę z Poznania - Manumi.

Zjedziemy na stronie spoooooro niżej:

Zaprojektowano w Polsce.  Wyprodukowano w Chinach.

Do tego nie wiadomo jak długo oszukiwano klientów informacją że portfele Daily posiadają blokadę RFID (dopiero po przetestowaniu samemu oraz zgłoszeniu na maila informacji zmieniono zapisy na stronie - podejrzewam że klientów którzy kupili wadliwy produkt nikt nie poinformował).

Opublikowano

Stanowczo nie polecam manumi.pl. Strona internetowa myli. W jednym miejscu napisane:

Daily Wallet to skórzany portfel męski zaprojektowany i wyprodukowany przez polską markę z Poznania - Manumi.

Do tego nie wiadomo jak długo oszukiwano klientów informacją że portfele Daily posiadają blokadę RFID (dopiero po przetestowaniu samemu oraz zgłoszeniu na maila informacji zmieniono zapisy na stronie - podejrzewam że klientów którzy kupili wadliwy produkt nikt nie poinformował).

Opublikowano
4 minuty temu, kalurza napisał:

Stanowczo nie polecam manumi.pl. Strona internetowa myli. W jednym miejscu napisane:

Kupiłem od Pepo piękny portfel robiony na zamowienie ;p

• Like 1
  • 11 miesięcy temu...
  • 1 rok później...