eye_lip Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Poniżej zajawka mojego nowego parasola z pracowni Francesco Maglia. W komplecie jest piękny pokrowiec z tego samego materiału co pokrycie, wyposażony w skórzany pas na ramię, wykończony tak jak torby Louis Vitton. W komplecie jest osobna metrowa "laga" z takiego drewna jak trzpień parasola. Odkręcamy rączkę i montujemy drugą część zakończoną na szpic - parasol ma dwa metry i można go wbić w ziemię. Całość prezentuje się imponująco. Niesamowite jest uczucie kiedy otwieramy i składamy, czuć pewny ruch po grubym trzpieniu, a kiedy zaskakuje w wyfrezowane otwory, po otwarciu druty wyginają się oddając charakterystyczny dzwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Bardzo ładny parasol. Gdzie taki można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Takiego akurat nigdzie bo to specjalny model wykonany na zamówienie IWC Schaffhausen dla kolekcji Portofino, ale można patrzeć tu: http://shrinestyle.com/accessories/umbrellas/ http://www.rainorshine.biz/products.cgi ... y_id=65226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Możesz zamieścić zdjęcie tego parasola z dołączoną drugą częścią? Czemu to służy - grasz nim w snookera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 W sumie możnaby Zrobię całość w wolnej chwili, zapewne pojutrze. Wezmę go na niezainicjowane jeszcze spotkanie forumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Piękny. Z braku możliwości obcowania na co dzień z odgłosem i 'czuciem' repetowania broni, musi starczyc otwieranie parasola:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2011 Niedługo idę na strzelnicę, a z broni ostrej już długi czas nie strzelałem ( to był karabin maszynowy, a idę na krótką) - parasol musi wystarczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 10 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 (..) bedac w Anglii slyszalem ciekawa opinie, ze tamtejsi ludzie przy tamtejszym klimacie ciagle sa bardziej skorzy wydac 300 funtow na okulary sloneczne niz na porzadny parasolTo jeszcze nic. W Anglii jeździ więcej kabrioletów niż gdziekolwiek indziej. A co do parasoli, to w moim przypadku jak by nie było, jak pada to muszę używać bo jestem okularnikiem. I powiedzaiłbym, że mżawka dla okularów jest najgorsza bo małe kropelki zostają na szkłach i nic nie widać. Duże krople podczas ulewy spływają. Alternatywą dla parasola w takiej sytuacji jest tylko basebolówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 3 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2011 Ktoś szukał czegoś porządnego, trafiłem na to: http://www.londonundercover.co.uk/ Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pielegnacjaobuwia_pl Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 A z Polskich sklepów internetowych, gdzie można znaleźc te porządne parasole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz989 Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Ja ostatnio kupiłem parasol André Philippe - jest bardzo stylowy i pięknie wykończony. Parasol jest dobrym elementem na pokazanie swojego stylu, więc dobrze znaleźć coć ciekawego i szykownego. Ten jest dostępny w sklepach internetowych, zachęcam do rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 7 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Witam, Za sugestią kolegów na forum, udałem się dzisiaj na Chmielną (http://www.parasolenachmielnej.pl). Wybór robi duże wrażenie a i obsługa bardzo pomocna i sympatyczna Ja zdecydowałem się na Knirps, model AC. Porównując go do parasolki z M&S, Knirps ma znacznie solidniejszą konstrukcję żebrowania (z ok. 3x grubszego materiału), jego czasza w stanie rozpiętym jest dużo sztywniejsza oraz jest bardziej estetycznie wykonany. Pozdrawiam, rtd P.S. Wg. informacji na stronie, Knirps testuje swoje modele w tunelu aerodynamicznym aby sprawdzić jak się sprawdzają przy silnym wietrze. Przepraszam, a w jakim przedziale cenowym oscylują parasole sprzedawane na Chmielnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Czy ktos posiada parasol Doppler i moze sie podzielic opinia o jakosci? Kilka modeli dosc klasycznych. Drewniana raczka i kijek. Cena ok. 100-140 zlotych, wiec bardzo atrakcyjna. Zastanawia mnie fakt stosowania przez nich 16 szprych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Dopplera używam od ponad trzech lat i jeszcze mnie nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Dopplera używam od ponad trzech lat i jeszcze mnie nie zawiódł.Twój czy damski, żony? To moze jeszcze jakas cieta riposta na ten parasol powyzej? Jak nic nie wymyslisz to go kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Twój czy damski, żony?Dostałem w prezencie, ale w sumie po ślubie wszystko wspólne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 9 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2012 a jaka rączka jest bardziej elegancka - drewniana czy obszyta skorą (czarną)? pozdrawiam bo pada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 a jaka rączka jest bardziej elegancka - drewniana czy obszyta skorą (czarną)? pozdrawiam bo pada.... Drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 Wybrałem się dziś do pracowni parasoli przy ul. Oleandrów 3 w Warszawie, żeby kupić odpowiedni parasol do żakietu angielskiego (jest nawet bardziej polecany niż laska, i o ileż praktyczniejszy). Na miejscu, w drodze rozpytania dowiedziałem się, że jestem spóźniony... pół roku - właścicielka odeszła na emeryturę i najwyraźniej zamknęła interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 No nie wiem, czy parasol jest lepszy niż laska, choć faktycznie praktyczniejszy i bardziej stereotypowo angielski. Z resztą nie potrzebujesz ani jednego, ani drugiego, te dodatki nie są obowiązkowe. Rzeczywiście jednak - moim zdaniem jeśli nieczęsto chodzisz z laską, to wyglądałoby karykaturalnie i sztucznie, jeśli wziąłbyś ją ze sobą tylko do tego żakietu, natomiast parasol mógłbyś nosić także do innych strojów, nie tylko formalnych. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 To prawda, że te akcesoria są dodatkowe. W co najmniej jednym miejscu spotkałem się z opinią faworyzującą parasol. "optional walking stick or, preferably, tightly rolled umbrella" http://www.blacktieguide.com/Supplement ... _Dress.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 Ja uważam, że w słoneczny dzień parasol też będzie wyglądał jak to ujął Doktor "karykaturalnie i sztucznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 Parasol jak sama nazwa wskazuje służy głównie do ochrony przed słońcem No i akurat w naszym klimacie nigdy nie można być pewnym czy deszcz nie spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2012 To prawda, że te akcesoria są dodatkowe. W co najmniej jednym miejscu spotkałem się z opinią faworyzującą parasol. Tam też dopuszczają laski do fraka jedynie na przyjęcia kostiumowe w stylu edwardiańskim. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 3 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2012 Gdzie w Warszawie można kupić porządny parasol (czarny, czarna zakrzywiona rączka i szpikulec), bo najwyraźniej sklep na Oleandrów 3 nie działa już od roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi