eye_lip Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Poniżej zajawka mojego nowego parasola z pracowni Francesco Maglia. W komplecie jest piękny pokrowiec z tego samego materiału co pokrycie, wyposażony w skórzany pas na ramię, wykończony tak jak torby Louis Vitton. W komplecie jest osobna metrowa "laga" z takiego drewna jak trzpień parasola. Odkręcamy rączkę i montujemy drugą część zakończoną na szpic - parasol ma dwa metry i można go wbić w ziemię. Całość prezentuje się imponująco. Niesamowite jest uczucie kiedy otwieramy i składamy, czuć pewny ruch po grubym trzpieniu, a kiedy zaskakuje w wyfrezowane otwory, po otwarciu druty wyginają się oddając charakterystyczny dzwięk. Cytuj
damiance Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Bardzo ładny parasol. Gdzie taki można nabyć? Cytuj
eye_lip Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Takiego akurat nigdzie bo to specjalny model wykonany na zamówienie IWC Schaffhausen dla kolekcji Portofino, ale można patrzeć tu: http://shrinestyle.com/accessories/umbrellas/ http://www.rainorshine.biz/products.cgi ... y_id=65226 Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Możesz zamieścić zdjęcie tego parasola z dołączoną drugą częścią? Czemu to służy - grasz nim w snookera? Cytuj
eye_lip Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 W sumie możnaby Zrobię całość w wolnej chwili, zapewne pojutrze. Wezmę go na niezainicjowane jeszcze spotkanie forumowe Cytuj
jabberwocky Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Piękny. Z braku możliwości obcowania na co dzień z odgłosem i 'czuciem' repetowania broni, musi starczyc otwieranie parasola:> Cytuj
eye_lip Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Niedługo idę na strzelnicę, a z broni ostrej już długi czas nie strzelałem ( to był karabin maszynowy, a idę na krótką) - parasol musi wystarczać Cytuj
Albert Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (..) bedac w Anglii slyszalem ciekawa opinie, ze tamtejsi ludzie przy tamtejszym klimacie ciagle sa bardziej skorzy wydac 300 funtow na okulary sloneczne niz na porzadny parasolTo jeszcze nic. W Anglii jeździ więcej kabrioletów niż gdziekolwiek indziej. A co do parasoli, to w moim przypadku jak by nie było, jak pada to muszę używać bo jestem okularnikiem. I powiedzaiłbym, że mżawka dla okularów jest najgorsza bo małe kropelki zostają na szkłach i nic nie widać. Duże krople podczas ulewy spływają. Alternatywą dla parasola w takiej sytuacji jest tylko basebolówka. Cytuj
dsc Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ktoś szukał czegoś porządnego, trafiłem na to: http://www.londonundercover.co.uk/ Pozdrawiam, dsc. Cytuj
Pielegnacjaobuwia_pl Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 A z Polskich sklepów internetowych, gdzie można znaleźc te porządne parasole? Cytuj
tomasz989 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja ostatnio kupiłem parasol André Philippe - jest bardzo stylowy i pięknie wykończony. Parasol jest dobrym elementem na pokazanie swojego stylu, więc dobrze znaleźć coć ciekawego i szykownego. Ten jest dostępny w sklepach internetowych, zachęcam do rozważenia. Cytuj
zw1920 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, Za sugestią kolegów na forum, udałem się dzisiaj na Chmielną (http://www.parasolenachmielnej.pl). Wybór robi duże wrażenie a i obsługa bardzo pomocna i sympatyczna Ja zdecydowałem się na Knirps, model AC. Porównując go do parasolki z M&S, Knirps ma znacznie solidniejszą konstrukcję żebrowania (z ok. 3x grubszego materiału), jego czasza w stanie rozpiętym jest dużo sztywniejsza oraz jest bardziej estetycznie wykonany. Pozdrawiam, rtd P.S. Wg. informacji na stronie, Knirps testuje swoje modele w tunelu aerodynamicznym aby sprawdzić jak się sprawdzają przy silnym wietrze. Przepraszam, a w jakim przedziale cenowym oscylują parasole sprzedawane na Chmielnej? Cytuj
turbo Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Czy ktos posiada parasol Doppler i moze sie podzielic opinia o jakosci? Kilka modeli dosc klasycznych. Drewniana raczka i kijek. Cena ok. 100-140 zlotych, wiec bardzo atrakcyjna. Zastanawia mnie fakt stosowania przez nich 16 szprych. Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Dopplera używam od ponad trzech lat i jeszcze mnie nie zawiódł. Cytuj
turbo Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Dopplera używam od ponad trzech lat i jeszcze mnie nie zawiódł.Twój czy damski, żony? To moze jeszcze jakas cieta riposta na ten parasol powyzej? Jak nic nie wymyslisz to go kupuje. Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Twój czy damski, żony?Dostałem w prezencie, ale w sumie po ślubie wszystko wspólne Cytuj
lodzermensch Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 a jaka rączka jest bardziej elegancka - drewniana czy obszyta skorą (czarną)? pozdrawiam bo pada.... Cytuj
Konrad85 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 a jaka rączka jest bardziej elegancka - drewniana czy obszyta skorą (czarną)? pozdrawiam bo pada.... Drewniana. Cytuj
Konrad85 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wybrałem się dziś do pracowni parasoli przy ul. Oleandrów 3 w Warszawie, żeby kupić odpowiedni parasol do żakietu angielskiego (jest nawet bardziej polecany niż laska, i o ileż praktyczniejszy). Na miejscu, w drodze rozpytania dowiedziałem się, że jestem spóźniony... pół roku - właścicielka odeszła na emeryturę i najwyraźniej zamknęła interes. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 No nie wiem, czy parasol jest lepszy niż laska, choć faktycznie praktyczniejszy i bardziej stereotypowo angielski. Z resztą nie potrzebujesz ani jednego, ani drugiego, te dodatki nie są obowiązkowe. Rzeczywiście jednak - moim zdaniem jeśli nieczęsto chodzisz z laską, to wyglądałoby karykaturalnie i sztucznie, jeśli wziąłbyś ją ze sobą tylko do tego żakietu, natomiast parasol mógłbyś nosić także do innych strojów, nie tylko formalnych. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Konrad85 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To prawda, że te akcesoria są dodatkowe. W co najmniej jednym miejscu spotkałem się z opinią faworyzującą parasol. "optional walking stick or, preferably, tightly rolled umbrella" http://www.blacktieguide.com/Supplement ... _Dress.htm Cytuj
kubao Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Ja uważam, że w słoneczny dzień parasol też będzie wyglądał jak to ujął Doktor "karykaturalnie i sztucznie". Cytuj
B.B. Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Parasol jak sama nazwa wskazuje służy głównie do ochrony przed słońcem No i akurat w naszym klimacie nigdy nie można być pewnym czy deszcz nie spadnie. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To prawda, że te akcesoria są dodatkowe. W co najmniej jednym miejscu spotkałem się z opinią faworyzującą parasol. Tam też dopuszczają laski do fraka jedynie na przyjęcia kostiumowe w stylu edwardiańskim. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj
Luc Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Gdzie w Warszawie można kupić porządny parasol (czarny, czarna zakrzywiona rączka i szpikulec), bo najwyraźniej sklep na Oleandrów 3 nie działa już od roku? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi