Velahrn Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Chciałbym skrócić nogawki swoich dżinsów z raw denimu, bardzo grubego. Czy ktoś mógłby polecić kompetentną osobę w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Mam nietypowe pytanie - czy bluzę rugby można wytaliować? Jest niestety nieco za szeroka, a dostałem ją w prezencie. Dosłownie 2 cm w obwodzie mniej by wystarczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Generalnie - bluzy bez problemu można taliować, a nawet zmniejszyć o cały rozmiar (np. w ramionach - z odpruciem i wszyciem rękawów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Świetnie! Teraz muszę znaleźć tylko dobrą krawcową która się tym zajmie, bo większość na wieść o czymś innym niż skrócenie nogawek dostaje gęsiej skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Świetnie! Teraz muszę znaleźć tylko dobrą krawcową która się tym zajmie, bo większość na wieść o czymś innym niż skrócenie nogawek dostaje gęsiej skórki. To generalnie nie powinien być duży problem dla krawcowej. Robiłem kiedyś coś takiego z bluzą u zwykłej krawcowej, u której wcześniej jedynie skracałem wspomniane nogawki. Nie wyglądała na przerażoną, a bluza prezentowała się zgrabniej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Panowie, mam kilka koszul kupionych w sh i na allegro które mi się podobają ale są na mnie za szerokie. Chciałbym je zwęzić, niestety krawiec u którego wykonuję różne przeróbki, nie chce się podjąć zadania twierdząc że to dużo roboty, trzeba mieć doświadczenie itd. Czy możecie polecić jakiś zakład w Warszawie który mógłby to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 To jedna z najprostszych przeróbek, każda krawcowa powinna się tym zająć. Np: http://krawieckie.com/placowki/srodmiescie-smolna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Poważnie nie chce? "Dużo roboty, trzeba mieć doświadczenie"? Zadziwiające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 No właśnie. Wcześniej tylko skracał nogawki? Ja dotychczas nie miałem problemu z takimi przeróbkami, kogo bym nie spytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksk Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Poważnie, też mnie to zdziwiło. Powiedział, że to trzeba "rozpruć" całą koszulę żeby zwęzić od pachy i się nie podejmuje. Dawałem mu do poprawek kilka marynarek i zawsze byłem zadowolony, a wydaje mi się że to jednak jest trudniejsza robota niż zwężenie koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Pewnie relacja nakładu pracy, do ceny jaką może zażądać jest dla tego "krawca" niezadowalająca. Ja bym mu guzika do przyszycia nie przyniósł, po takim potraktowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Czy jest możliwe wydłużenie marynarki dwurzędowej o około 2cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Czy jest możliwe wydłużenie marynarki dwurzędowej o około 2cm? To zależy od tego czy ma zapas materiału. Najlepiej zapytaj krawca. Choć dwa centymetry to na tyle dużo, że po zabiegu, guziki wizualnie mogą być za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 11 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2015 Zapas materiału oczywiście jest, z tym że to do niego niejako przyszyta jest podszewka. Dziękuję za pomoc, podpytam krawca jak to można rozwiązać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Czy da się poszerzyć spodnie garniturowe w udach i trochę w pasie? Kupowałem kilka miesięcy temu z myślą o okazji do założenia ich w przyszłości i teraz są ekstremalnie opięte w udach i pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Odpowiedź masz kilka postów wyżej, co prawda dotyczy marynarki, ale do spodni też ma zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Czy da się poszerzyć spodnie garniturowe w udach i trochę w pasie? Kupowałem kilka miesięcy temu z myślą o okazji do założenia ich w przyszłości i teraz są ekstremalnie opięte w udach i pasie. W udach na pewno, o ile jest zapas materiału - z reguły jest niewielki, ale jakiś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Czy da się przerobić marynarkę z trzech guzików na dwa bądź dwa i pół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 @PantaRhei - na 2 1/2 możesz spróbować przeprasować klapy, a na dwa to raczej ciężko . Dużo zależy od kroju marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 rozumiem, w takim razie pozwolę sobie w najbliższych dniach zobrazować delikwenta, o którym mowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tunkx Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Krawcowa nie chce mi skrócić rękawów marynarki od góry, chce od dołu. Guziki mam nabijane jak w tanich marynarkach. Czy w takim wypadku guzik z samego dołu przeszywa się na samą górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Jeśli dziurki nie są przecięte, to imitacje obszyć się pruje i przesuwa kilka cm w górę rękawa. Jeśli materiałem jest dobrej jakości wełna, nie będzie żadnego śladu. Jeśli bawełna, len, mieszanka - będzie ślad, który może być ledwie widoczny lub bardzo brzydki. Na bawełnie najczęściej będzie brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Warto też przypomnieć upartej krawcowej o przeniesieniu "fake" rozporka przy guzikach. Tam czasem producent zostawia mało materiału i trzeba sztukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Czy łatwo jest przerobić zwykły kołnierzyk na button-down? Oraz czy jeśli zwęża się mocno koszule w tali i rękawy to czy przerabiana budowa koszuli będzie mocno widoczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Zrobienie pętelek pod wyłogami pewnie nie będzie problemem. Kwestia dziurek to już indywidualna sprawa wielkości kołnierzyka. Pytanie też jak bardzo sztywny i duży on jest i czy po zapięciu na guziki nie będzie ciągnął i uwierał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi