123 Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Podziwiam, że wyskakujesz z Tissotem Heritage 2009 za 20 tys. zł gdzie w tej cenie możesz mieć coś z Zenith'a bądź Baume & Mercier. A czy Davosa ma coś w takim przedziale cenowym godnego uwagi nie wiem bo musiałbym być szalony żeby szukać zegarka takich marek za takie pieniądze. Co innego gdybym był koneserem np. Tissota czy Davosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Ale niektóre z tych Heritage są bardzo ładnie zrobione, lepiej wyglądają niż pierwszy z brzegu Zenith. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Ale niektóre z tych Heritage są bardzo ładnie zrobione, lepiej wyglądają niż pierwszy z brzegu Zenith.Nie twierdzę, że nie są ładne ale jednak za takie pieniądze szukałbym czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Panowie, takie pytanie o tym co myślicie o lotniku (oris big crown) do garnituru? Uchodzi? Nie uchodzi? Niedawno jeszcze myślałem o garniturowcu + diverze, ale obecnie skłaniam się do zegarka na możliwie szeroką ilość okazji. Ponad to - czy np 44 mm to jednak nie za dużo jak na zegarek pod garnitur (jestem dosc wysoki, ale łapy jak Burneika też nie mam). Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Czemu miałoby nie uchodzić? No i 44mm to nie jest wcale tak dużo, ja osobiście bardzo lubię duże zegarki a też bochenków chleba zamiast nadgarstków nie mam. Jedynie wymaga to koszul z 1,5cm większym w obwodzie mankietem na lewej ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Panowie moglibyście polecić mi jakiś klasycznie wyglądający i mały (powiedzmy koperta maks 38 mm) zegarek o przeznaczeniu sportowym (pływanie, rower, bieganie)? Siedzę już cały dzionek szukając czegoś sensownego, ale wszędzie albo potężne kobyły, albo plastykowe ochydztwa w stylu g-shocków (jakoś zawsze miałem uczulenie na ich design). Cena powiedzmy do maks. 800 zł. (wolałbym mniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Ja do takich zadań specjanych mam casio mdv-102. Cena naprawdę niska, a IMO prawie niezniszczalny. Z takich typowo sportowych to chyba jedynie Sunto, jednak cena na pewno nie na tym poziomie. Edit: Sorry... na pewno nie ma 38mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 albo plastykowe ochydztwa w stylu g-shocków (jakoś zawsze miałem uczulenie na ich design) Najrozsądniej byłoby wyleczyć się z uczulenia i nabyć ohydztwo w stylu g-shock'a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Najlepiej kupić zegarek mechaniczny. Polecam forum www.zegarkiclub.pl Tylko nie zostań tam na dłużej, ponieważ stwierdzisz że budżet na zegarek powinien wynosić np.8000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Podziwiam, że wyskakujesz z Tissotem Heritage 2009 za 20 tys. zł gdzie w tej cenie możesz mieć coś z Zenith'a bądź Baume & Mercier. A czy Davosa ma coś w takim przedziale cenowym godnego uwagi nie wiem bo musiałbym być szalony żeby szukać zegarka takich marek za takie pieniądze. Co innego gdybym był koneserem np. Tissota czy Davosy. Obawiam się, że za 20 tys PLN z przynajmniej nowym Zenithem w Polsce może być problem, bo to jednak inna zupełnie liga, a po tym jak byli jednym ze sponsorów misji Stratos ceny poszły podobno jeszcze w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Panowie, takie pytanie o tym co myślicie o lotniku (oris big crown) do garnituru? Uchodzi? Nie uchodzi? Niedawno jeszcze myślałem o garniturowcu + diverze, ale obecnie skłaniam się do zegarka na możliwie szeroką ilość okazji. Ponad to - czy np 44 mm to jednak nie za dużo jak na zegarek pod garnitur (jestem dosc wysoki, ale łapy jak Burneika też nie mam). Thx. przy Twoim wzroście będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 ... albo plastykowe ochydztwa w stylu g-shocków (jakoś zawsze miałem uczulenie na ich design). ... A dlaczego ohydztwo? Podobno każdy gentleman powinien wśród wielu różnych zegarków mieć również i G-shocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Obawiam się, że za 20 tys PLN z przynajmniej nowym Zenithem w Polsce może być problemNie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 ... albo plastykowe ochydztwa w stylu g-shocków (jakoś zawsze miałem uczulenie na ich design). ... A dlaczego ohydztwo? Podobno każdy gentleman powinien wśród wielu różnych zegarków mieć również i G-shocka. Moim mocno subiektywnym zdaniem są po prostu brzydkie - zbyt masywne i przekombinowane. Mam bardzo wąskie nadgarstki (obwód 16 cm) i takie kolubryny wyglądają na mnie kuriozalnie. Seria baby wygląda już trochę lepiej, ale tu z kolei ciężko znaleść coś w stonowanej kolorystyce (może się mylę - trochę tych zegarków jest i jeszcze wszystkich nie przejrzałem. Bardziej chodzi mi o to, że ja nie potrzebuje tych wszystkich elektronicznych bajerów - wystarczy mi datownik i ewentualnie stoper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Kup DW 5600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Dzięki - faktycznie jak na g-shocka jest dość mały i nieprzebajerowany (i sądząc po opiniach jest przy tym niezniszczalny ). Poszukam go w Zielonej do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Raczej nie najdziesz w sklepie. Na Twój nadgarstek będzie ok, ja go noszę, jest płaski i nieduży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Panowie moglibyście polecić mi jakiś klasycznie wyglądający i mały (powiedzmy koperta maks 38 mm) zegarek o przeznaczeniu sportowym (pływanie, rower, bieganie)? Siedzę już cały dzionek szukając czegoś sensownego, ale wszędzie albo potężne kobyły, albo plastykowe ochydztwa w stylu g-shocków (jakoś zawsze miałem uczulenie na ich design). Cena powiedzmy do maks. 800 zł. (wolałbym mniej ) A może Orient Mako. Ja kupiłem niedawno (starszą wersję, z cyframi arabskimi) i jestem zachwycony jakością wykonania w tej cenie. Co prawda 42 mm, ale warto przymierzyć i rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Obawiam się, że za 20 tys PLN z przynajmniej nowym Zenithem w Polsce może być problemNie będzie. Tak nie będzie. Przy dobrych negocjacjach poniżej 15 tys PLN kupi coś z Elite, a w granicach 17 tys PLN coś z El Primero tak na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Panowie, takie pytanie o tym co myślicie o lotniku (oris big crown) do garnituru? Uchodzi? Nie uchodzi? Niedawno jeszcze myślałem o garniturowcu + diverze, ale obecnie skłaniam się do zegarka na możliwie szeroką ilość okazji. Ponad to - czy np 44 mm to jednak nie za dużo jak na zegarek pod garnitur (jestem dosc wysoki, ale łapy jak Burneika też nie mam). Thx. Jak najbardziej się nada a czy 44 na Twoją ręke spasuje to najlepiej przymierzyć. Obawiam się, że za 20 tys PLN z przynajmniej nowym Zenithem w Polsce może być problemNie będzie. Do wyboru do koloru: http://www.apart.pl/pl/zegarki,c,2,Zenith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Ale niektóre z tych Heritage są bardzo ładnie zrobione, lepiej wyglądają niż pierwszy z brzegu Zenith.Nie twierdzę, że nie są ładne ale jednak za takie pieniądze szukałbym czegoś więcej.Co byś znalazł znaffco więcej za 4000 pln niż tissot heritage anniversary, po rabacie do dostania za grubo poniżej 3.500 pln? pytanie zadaję bo już mnie trochę męczy dyskusja z kompletnym laikiem , która davosa? przed odpowiedzią pójdź sobie łaskawie do sklepu i zobacz jak jest wykonany ten tissot.... http://www.tissot.ch/?collections/products/964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Obawiam się, że za 20 tys PLN z przynajmniej nowym Zenithem w Polsce może być problem, bo to jednak inna zupełnie liga, a po tym jak byli jednym ze sponsorów misji Stratos ceny poszły podobno jeszcze w góre. http://www.ashford.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 WOW!!! W życiu bym nie pomyślał, że Zenitha można dostać w takich cenach?! Niektóre ceny podobne są do cen np. Tissota czy Junghansa a to w końcu Zenith! Dzięki za adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 WOW!!! W życiu bym nie pomyślał, że Zenitha można dostać w takich cenach?! Niektóre ceny podobne są do cen np. Tissota czy Junghansa a to w końcu Zenith! Dzięki za adres.Minusem jest gwarancja sklepu , a ceny momentami w promocji dnia szarorynkowe, np. Zenith najprostszy, manual trafia się za 1100 $, po wymianie paska na bardziej godny super zegareczek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Minusem jest gwarancja sklepu , a ceny momentami w promocji dnia szarorynkowe, np. Zenith najprostszy, manual trafia się za 1100 $, po wymianie paska na bardziej godny super zegareczek.... Rozumiem, że kupowałeś w tym sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi