eye_lip Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Było drogo bo pewnie robił to we wspomnianym punkcie, więc była podwójna marża Cytuj
electro Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Tutaj nie ma co porównywać, bierz Zenitha. Fredek: -ten zegarek ma być garniturowcem ale ma 42mm i jest gruby jak diver -wersja w różowym złocie pvd którą pokazałeś prezentuje się jakbyś właśnie przyjechał z Sankt Petersburga (no offence dla mieszkańców). Wykończenie i klasa mechanizmu Elite to inna bajka, spokojnie kupisz w budżecie do ok 9k pln Zenitha takiego jak ja miałem lub nowszą wersję: Wlasnie o podobnym myslalem. Dzieki za sugestie. Cytuj
Styleman Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zegarek który mi się podoba. Cytuj
eye_lip Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Bardzo wiele cartierów mi się podoba. Cytuj
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie jest dobrze, starzeję się, design datejust zaczął mi się podobać , a żeby nerką nie handlować, rozważam Seiko Cytuj
stachu Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Czy ma ktoś z kolegów forumowiczów zegarek Stowa model Antea Kleine Sekunde lub 390? Chciałbym przymierzyć przed kupnem. Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja już nie mam, ale mogę podpowiedzieć co nieco - jaki masz obwód nadgarstka? Cytuj
stachu Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 18 cm. Ale wydaje mi się, że jest dość wąski patrzac "z góry" - 5-5,5 cm. Więc nie wiem, czy 390 nie będzie trochę za duży.. Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja mam nadgarstek ok. 17cm, z góry 5,5 i Antea 390 jest dla mnie do noszenia (miałem dwie sztuki), ale wybrałbym mniejszą. Antea ma specyficzną kopertę z długimi uszami, dużą tarczę, co potęguje wrażenie wielkości. Kiedyś była (jest?) jeszcze pośrednia Antea 36mm. KS tak czy inaczej wygląda spoko, ja teraz noszę sporo zegarków vintage 35-36mm i polubiłem ten rozmiar bo na co dzień jest bardzo wygodny. Mój Chronoswiss ma 38mm i podobny wymiar uszu co Antea i wydaje mi się teraz wielki Cytuj
maciato Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Zegar OK ale pokaż lepiej ten drugi nabytek który robi za tło Cytuj
Styleman Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Bardzo dobry artykuł. http://biznes.pl/wiadomosci/swiat/na-kr ... detal.html Cytuj
Skalpel Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Bardzo dobry artykuł. http://biznes.pl/wiadomosci/swiat/na-kr ... detal.html Jak zwykle komentarze zabijają Cytuj
eye_lip Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 To standard przy artykułach o zegarkach, na popularnych portalach. Cytuj
Skalpel Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Panowie czy diver (dokładnie ten: http://www.orientuhren.de/orient-automa ... p-412.html ) będzie pasował do zestwu koordynowanego (dżinsy, koszula, krawat, marynarka) czy lepiej sobie połączenie z tym zegarkiem darować? Cytuj
Mr.Consigliere Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Moim zdaniem jak najbardziej pasuje. Sam noszę starszego czarnego mako (tego z cyframi) i nie zauważam tam zgrzytu. Poza tym, skoro Bond mógł nosić divera do smokingu, to nie ma się co zastanawiać nad noszeniem go do zestawu koordynowanego Cytuj
B.B. Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Poza tym, skoro Bond mógł nosić divera do smokingu, to nie ma się co zastanawiać nad noszeniem go do zestawu koordynowanego Bo w mniejszym zegarku nie mieści się laser Cytuj
Clovis Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Na temat noszenia lasera do smokingu zdania też są podzielone. Cytuj
kondi16 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Polecam zegarki marki Intersoll, posiadam dwa i każdy jest bezbłędny Cytuj
eye_lip Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Ingersoll to chińszczyzna, nie ma co polecać, chyba, że nimi handlujesz. Cytuj
Kyle Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Chińszczyzna, ale moim zdaniem akceptowalna. Niektóre są niebrzydkie, wykonanie adekwatne do ceny, a fakt zorganizowanej regularnej dystrybucji pozwala być spokojnym o ewentualne kwestie gwarancji. Cytuj
eye_lip Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 To może ja miałem inne Ingersolle w ręku, nie wyglądały najlepiej - ale oczywiście masz rację co do dystrybucji i gwarancji. Cytuj
Clovis Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 "wykonanie adekwatne do ceny" To chyba niedobrze? Cytuj
Kyle Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Dlaczego? Chińskie zegarki za kilka stówek, i to wszystko, z mały plusem za możliwość bezproblemowego reklamowania na miejscu. Wcale nie uważam, że są mega super (a nawet wkurza mnie, że niektóre udając chrono mają multidatę), ale też nie ma powodu, żeby je totalnie mieszać z błotem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi