Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...Czy domieszka lnu daje wyraźną różnicę w dotyku?

też jestem ciekaw.

spodziewam się, że jest ledwo lub niewyczuwalny.

wszystkie grenadyny, które do tej pory oglądałem były z jedwabiu bez domieszek a w dotyku znacznie się różniły miękkością.

Opublikowano

Witam. :)

Chciałbym się spytać co Panowie sądzą na temat krawatach z typowych sieciówek (mam na myśli H&M). W trakcie końcówek wyprzedaży można kupić za śmieszne pieniądze, np. wąski jedwabny krawat za 5 złotych. Z jednej strony po ściśnięciu w ręce nie ma śladów odgnieceń, no i skoro wytrwał całe wyprzedaże - musi być całkiem porządny. Z drugiej strony to jest H&M...

Co sądzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Chodzi o to, że nie masz możliwości wydania większej kwoty niż 5 zł na krawat, czy obawiasz się o jakość H&M? Za 5 zł bym zaryzykował :D, ale jeśli stać Cię na wydanie większej kwoty, to odpuść sobie H&M.

Opublikowano

Moim zdaniem są lepsze sposoby na wydanie 5zł niż krawat w H i M.

Kanapka w McDonald's ? ;)

Kupiłem tak kiedyś bodajże w Tesco dwa krawaty za śmieszne pieniądze i teraz wiszą nieużywane już dwa lata.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jodełka moim zdaniem ma tu niewiele do powiedzenia ;). Więcej zależy od tego z czego jest zrobiony, na ile sprawia wrażenie ciężkiego i do jakiego zestawu chciałbyś go założyć. Nie wchodząc w to, czy mi się podoba, czy nie, to nie skazywałbym go tylko na chłodniejsze pory roku.

Opublikowano

Krawaty (handmade) z grenadyny w dobrych cenach na CT. Dla mnie odrobinę za wąskie, żeby kupować dwa, ale jakby ktoś (najlepiej z Warszawy) chciał zrobić zakupy, to mogę się dołączyć z jedną sztuką. Kilka dni temu w sieci można było znaleźć kod obniżający koszty o 10 %. Zaczynał się od UK... Ale na szybko nie mogę znaleźć.

http://www.ctshirts.co.uk/mens-ties/mens-handmade-ties?q=vccouk|||||||||||||||

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie.

Mam dwie kwestie do skonsultowania z gremium ekspertów ;)

1. chciałem się pochwalić swoim pierwszym zakupionym, bardzo okazyjnie, krawatem:

gk23.jpg
43y9.jpg
ftjt.jpg
u4hr.jpg
3m58.jpg

2. jak widzicie ma on mały feler w postaci jednostronnego odprucia szlufki - czy da się to naprawić w miarę bezproblemowo dla krawata i kieszeni ?

3. do czego jest ta dziwna poprzeczna szlufka z logo i ceną ? czy ma to jakieś uzasadnienie czy jest to rzecz do usunięcia przed pierwszym założeniem

4. macie jakieś propozycję z jaką koszulą go zgrać do granatowego garnituru

5. czy ten krawat można założyć do casualowych stylizacji (jeansy, chinosy, sportowe marynarki niebieska, czerwona, biała) ?

ps. te 388usd to fabryczna cena tego krawata ? czy to jakaś ściema jest ? tyle pieniędzy może kosztować krawat?

Opublikowano

Chcesz znać cenę pierwotną żeby zabłysnąć "u Cioci na imieninach" czy po prostu podoba Ci się ten krawat i chcesz go nosić?

ja tylko pytam bo po prostu nie miałem pojęcia że krawat może kosztować majątek. A u Cioci na imieninach nie byłem od 30 lat.

Nie wiem jak Ty ale ja raczej kupuję rzeczy które mi się podobają a nie dla lansu. :)

ten krawat to fejk

dzięki, po zakupie (i zapytaniu tu) poszperałem troszkę w necie i zobaczyłem na własne oczy ile kosztują i jak wyglądają Hermesa i mnie poraziło. Biorąc pod uwagę że ten kosztował 10zł w lumpku zacząłem podejrzewać że jest fejkiem.

Ale nadal mi się podoba a metek nie widać więc lipy nie ma :)