Zajac Poziomka Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Beny23 to normalne. Fakturę i link do płatności dostaniesz mailem dopiero kiedy potwierdzą, że buty mają na stanie. Czasem butów nie mają w magazynie i wtedy musisz czekać kilka tygodni aż je zrobią - ale zapłacić musisz dopiero kiedy będą je mieli wysyłać do Ciebie. Według mnie jest to zachowanie bardzo fair ze strony Meermina Powinieneś zresztą mieć to napisane w mailu potwierdzającym zamówienie. Powinieneś się martwić tylko jeżeli na mail nie dostaniesz potwierdzenia zamówienia. At first, all orders will be shipped out within the next 20 days, however most of the orders are shipped in just a few days after placing th order. We will send you the invoice and the payment request once your order is ready to be shipped. Once we have sent the order, you'll receive the tracking number, provided by the courier. If you have any question related to your order(Sizing, or any other question) ,please contact us before proceeding the order, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 W sumie to dostałem maila z potwierdzeniem ale tylko z taką zawartością. Tych punktów nie było w mailu. Może wyślą w następnym mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Jeżeli dostałeś potwierdzenie zamówienia, to chyba nie masz co się martwić. O tym co napisałem piszą też w swoim FAQ na stronie. Teraz nie pozostaje Ci nic innego, jak czekać na fakturę Tylko tak jak pisałem wczesniej - to może potrwać i 3 tygodnie, jeżeli akurat nie mają butów w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Beny23 - co Cię skłoniło do zamówienia Meermina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Oby mieli mój rozmiar na stanie Chciałem je przetestować a jako że są bardzo tanie to wziąłem 3 pary odrazu żeby zobaczyć które kopyto najlepiej mi pasuje. Jak się sprawdzą zamówię kilka par z linii Maestro. Nie chciałem ich kupować w ciemno bez rozeznania wygody ich noszenia i dopasowania do mojej stopy. Na szczęście największy rozmiar jaki robią to UK12 więc akurat mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Panowie, te dane rozmiarowe kopyta Elton dotyczą wnętrza buta/"zewnętrza" (bez podeszwy) czy stopy? I czy warto się nimi kierować? Są wiarygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Oby mieli mój rozmiar na stanie Chciałem je przetestować a jako że są bardzo tanie to wziąłem 3 pary odrazu żeby zobaczyć które kopyto najlepiej mi pasuje. Jak się sprawdzą zamówię kilka par z linii Maestro. Nie chciałem ich kupować w ciemno bez rozeznania wygody ich noszenia i dopasowania do mojej stopy. Na szczęście największy rozmiar jaki robią to UK12 więc akurat mój. Zakupiłem ostatnio Meerminy 11UK na kopycie hiro i niestety były za małe. Beny23 jakie masz wymiary stopy? i pochwal sie jak buty dotrą. Zastanawiam sie czy zamawiać kolejne w rozmiarze 12.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Ja mam UK12 i praktycznie we wszystkich butach czyli US13. Wiec UK11 byłyby zdecydowanie za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Kupiłem monki Meermina, bardzo fajne przyznaję. Po pięcio bądź sześciokrotnym ich założeniu zauważyłem, że dość znacznie ściera się podeszwa z przodu i szew na niej. Czy mam dalej je używać i się tym nie martwić? Czy raczej zastanowić się nad reklamacją, bądź ten szew podkleić gumą? Jak myślicie? Buty bardzo mi się podobają i chciałbym je mieć na nogach jak najczęściej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Bardzo ładne buty. Podstaw do reklamacji nie widzę. Używaj, a jak je zużyjesz to wyślij do szewc24.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 A kiedy będzie wiadomo że obuwie jest zużyte? Po zupełnym zużyciu szwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lug Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Z moich doświadczeń wynika, ze przetarcie szwów nie spowoduje rozpadnięcia się butów Meermina. Nic się nie stanie. Inna sprawa to starcie noska - możliwe, ze zjedziesz go szybciej niż te szwy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Miesiąc temu zamówiłem swoje pierwsze trzewiki marki Meermin. Ponieważ byłem bardzo zadowolony z zakupu, zdecydowałem się na zakup kolejnej pary. Paczka doszła po tygodniu, czyli czas dostawy był o kilka dni dłuższy niż ostatnio, ale nie w tym problem. Okazało się, że zamówienie było niekompletne - w paczce nie było zamówionych kosmetyków do obuwia. Wysłałem dzisiaj odpowiedniego maila do ich firmy, mam nadzieję, że zaproponują mi jakieś rozwiązanie. Jednakże szkoda, że przy takim zakupie zdarzają się tego typu kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Pomyłki przy wysyłce zdarzają się każdemu sklepowi. Klasę sklepu można poznać po tym jak rozwiązuje takie sprawy. Daj znać co Ci odpisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Przeprosili i odesłali kasę. Aczkolwiek nie całą bo nie dodali 5%fee za opłatę przez paypala. Niby grosze/centy, ale ziarno do ziarnka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Panowie, mam problem. W jaki rozmiar celować ze stopą długości około 275mm i szerokości ok 105mm? W olbrzymiej większości przypadków pasuje na mnie 42 - tak jest np. w MD. Z drugiej strony, jeśli kopyto jest bardziej wydłużone to czasem mieszczę się w 41. Po lekturze tego wątku, tematów na reddicie i styleforum mam już zupełny mętlik w głowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Czytając, też mam mętlik. Piszesz, że nosisz 42, ale jak kopyto jest wydłużone to 41. Przyznam, że nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Być może mętlik jest zaraźliwy. Może inaczej - w 90% przypadków 42 jest dla mnie dobre. I uwaga, teraz informacja potencjalnie myląca: Zdarzają się modele, w których muszę zejść rozmiar niżej, żeby uzyskać dobre dopasowanie. Sytuacja odwrotna, tzn. konieczność sięgnięcia po 43 się nie zdarzyła. Więc, ponawiam pytanie: W jaki rozmiar celować ze stopą długości około 275mm i szerokości ok 105mm? 8, 8,5? 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Więc, ponawiam pytanie: W jaki rozmiar celować ze stopą długości około 275mm i szerokości ok 105mm? 8, 8,5? 9? Jeżeli chodzi o długość stopy, to mam podobnie (moja dłuższa stopa, d0 której z oczywistych względów trzeba równać ma 27,5 cm). Jednakże z tęgością u mnie jest trochę inaczej (ok. 11 cm) i dodatkowo mam wysokie podbicie. Z reguły pasują na mnie buty w rozmiarze 8-8,5 UK. To truizm, ale inaczej się nie da: tak, czy siak wszystko zależy od kopyta. Jeżeli przy podanych wymiarach stopy, wchodzisz w rozmiar 41 to świadczyłoby moim zdaniem, że masz raczej wąską stopę i przy "wydłużonym" kopycie wypełniasz but na całej długości ("na styk" ?). W moim przypadku nie ma najmniejszych szans, abym w jakiekolwiek buty w rozmiarze 41 wcisnął stopę (nawet myśl o tym sprawia mi niewyobrażalne katusze ). Reasumując: najlepiej jak będziesz zadawał pytanie o parametry konkretnego modelu. Jak ktoś ma, to jest duża szansa, że poradzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Interesują mnie głównie kopyta Hiro i Elton. Ciężko mi powiedzieć, czy mam szeroką stopę - na pewno mam dość wysokie podbicie. Wygląda na to, że ostateczne starcie rozegra się chyba między 8 a 8,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Ostatnio, po ponad rocznym odpoczynku w pudle, zabrałem zamszowe oxfordy Meermina na kilku dniowy wyjaz służbowy. Uważam, że buty są rewelacyjne. Jakość zamszu oczywiście jest gorsza niż w posiadanych Trickersach, AS czy C&J. Nie zapominajmy jednak, że Meerminy kosztują 30-40% ceny wcześniej wymienianych producentów. Meerminy, o kt mówię: https://meermin.es/articulo.php?idArt=2749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Interesują mnie głównie kopyta Hiro i Elton. Ciężko mi powiedzieć, czy mam szeroką stopę - na pewno mam dość wysokie podbicie. Wygląda na to, że ostateczne starcie rozegra się chyba między 8 a 8,5. Ja mam stopę odrobinkę dłuższą (4 mm) i rozmiar 8,5 jest na styk. Mniejszy u mnie na pewno by się nie sprawdził. Wymagały kilkunastu wyjść, żeby odrobinę się rozejść i dopasować. Pewnie doradzałbym Ci właśnie ten rozmiar 8,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Witam wszystkich serdecznie. To mój debiut na tym Forum. Właśnie dotarły do mnie buty Meermin W rzeczywistości są ciemniejsze, kolor jest dużo ładniejszy. Jednak sedno mojego postu dotyczy jakości barwienia (myślę, że jest to widoczne na poniższych zdjęciach). Przy podeszwie występują fragmenty zabarwione słabiej lub wręcz niedobarwione, miejscami widoczne są "maźnięcia", natomiast przy szwach znajduje się nagromadzenie barwnika. Czy to jest akceptowalne? Czy raczej reklamować? A może nie przejmować się bo np. pommadier to "wyrówna"? Nie wiem czy to ma znaczenie ale w opisie było "full grain calf, full chome tanned..." Dziękuję z góry za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Jeżeli mają stać na półce w salonie to reklamuj, jeżeli do chodzenia to po pierwszym wyjściu dojdzie do tego kilka nowych defektów i nie ma sensu się przejmować. Czasami podziwiam że nie szkoda wam czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Nie zgadzam się z @Michal83 Jeżeli kolega Forest kupił nowe buty pierwszej jakości to takie niedoskonałości wyglądają mi bardziej na parę seconds. Nie wiem gdzie kupowane były te Meerminy ale moim zdaniem możesz reklamować. Faktem jest ze po pierwszym chodzeniu i użyciu kremu te przebarwienia znikną ale klient powinien wymagać kupując buty nowe. Bylejakość akurat nie jest synonimem Meermina wiec nie będzie raczej problemu ze zwrotem i wymiana na towar pierwszej kategorii bez wad jeżeli tylko buty nie bedą miały oznak zużycia przez właściciela. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi