michalm1969 Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 A jak zrobiłeś 'butonierki' na drugiej listwie koszuli? Nie wystarczy przecież jedynie przeszyć guzików, bo pod nimi nic nie ma! Po drugie, w dobrych koszulach frakowych i smokingowych wewnętrzna listwa na guziki jubilerskie ma dziurki poziome, żeby guziki jubilerskie nie wypadały/same się nie odpinały. Moim zdaniem cała poprawka, żeby to zrobić dobrze, to koszt który zaprzecza sensowności całego przedsięwzięcia. Pomijam już aspekt stylistyczny takich domorosłych zabiegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Te "guziki jubilerskie" (specjalnie piszę w cudzysłowiu) miały od wewnętrznej strony coś w rodzaju "szlufki" więc nie było problemu ich przeszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Chyba kolego nie rozumiesz na czym polega problem z tym co napisałeś. Weź sobie jeszcze raz do ręki pierwszą z brzegu koszulę i zobacz jak jest ona uszyta. Rozumiem zdanie o przeszyciu guzików do drugiej koszuli, ale kompletnie nie rozumiem co to zmienia w kontekście zrobienia z koszuli "a'la frakowej" koszuli, do której można wpinać guziki jubilerskie. Możesz to proszę wytłumaczyć? O jakie "szlufki" chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Immune ich nie można wpinać, one sa na stałe przyszyte. Postaram się wieczorem wkleić zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Kluczem jest "a'la" Jeśli dobrze zrozumiałem to kolega Skalpel po prostu przyszył metalowe guziki z oczkiem 'perłowym'. Edit: takie cudo https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTyqtgqDSjxH9QmjLlb-rpQBpyxAvdwOzhxwDjELb0wWzYe5yrV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Nie aż tak tandetne ale "know how" ten sam. wyglądają identycznie jak te na załączonym przeze mnie zdjęciu, jednak "rozwiązanie techniczne" jest na zdjęciu pirata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 I zamierzasz prać koszulę z takimi guzikami? Jeżeli to rzeczywiście nie są "tandetne" guziki to ja bym tego nie robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Immune koszula była prana juz na pewno kilkanaście razy. Guziki (obudowa) zrobiona chyba z stali nierdzewnej, a środek to pewnie jakiś rodzaj sztucznego tworzywa. Nic się nie kruszy, farba nie odpada, guziki jednym słowem są w stanie niezmienionym. Tak oto wygląda ten wynalazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Wątpliwe jest aby guziki były ze stali. To raczej mosiądz z pokryciem lub jakiś stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Do kiedy trwają wyprzedaże w Calzedonii (Ursus)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Do kiedy trwają wyprzedaże w Calzedonii (Ursus)?... a nie non-stop? Non-stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 W outletach podobnie jak w 'regularnym' handlu tez bywaja wyprzedaze. Inna sprawa ze atrakcyjnosc cenowa wyprz. w PL jest malo atrakcyjna. I jeszcze mala dygresja (choc moze dzial humor bylby lepszy, niemniej spotkalo mnie to w outlecie): w fashion house, w Piasecznie, w jednym ze sklepow, gablotka. W niej: muchy niewiazane, poszetki i inne akcesoria. Pytam sie sprzedawczyni o cene i material chuusteczek, na co dostaje odpowiedz (niestety nie moge modulowac literek): prosze pana, to sa poszetki, je sie wklada do kieszonki, o tu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 To lepszy niż moja przygoda, RC w Klifie wawa,podchodząc do sprzedawczyni za lada i pytam ,gdzie znajdę białe jedwabne poszetki,ta patrzy na mnie i mówi "u nas bielizny pościelowej nie ma",wiec myśląc ze źle wypowiedziałem słowu poszetka ,powtarzam raz jeszcze .robiąc to bardzo starannie,gdy mam usłyszeć odpowiedz ze bielizny pościelowej u nas nie ma ,wypada chyba kierowniczka sklepu i lekkim bodiczkiem odstawia na bok sprzedawczynie ,przeprasza i prezentuje wyjęte z szafki ,piękne białe poszetki .Ale ten pobyt w Klifie dal mi jeszcze parę takich przypadków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 A widzisz, bo oni mieli poszetki pościelowe, takie.... erotyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Bo to modele do pidżamy były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 W outletach podobnie jak w 'regularnym' handlu tez bywaja wyprzedaze. Inna sprawa ze atrakcyjnosc cenowa wyprz. w PL jest malo atrakcyjna. Ja się zatem pytam gdzie jest atrakcyjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 Bo to modele do pidżamy były... U Polańskiego w filmie "Co?" pan domu nosi takie: polecam. Miał też z tego co pamiętam błękitną pidżamę, również z monogramem i poszetką, ale nie mogę znaleźć. ps. poszetka , poszetką - podkreślone, Firefox też nie zna takiego słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kot~ Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Na T.M.Lewin z "VIPOFFER" 10% zniżki + bezpłatna dostawa przez tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Miło z ich strony, ja już czekam miesiąc z okładem na koszule. Własnie podobno wysłali ponownie towar, choć już bez dwóch sztuk (brak na magazynie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Mokasyny ze skóry cielęcej z wykończeniem ze skóry nappa. Wyściółka i wkładka ze skóry cielęcej ze skórzaną podeszwą wykończoną antypoślizgową gumą. W tej cenie chyba warto zaryzykować koszty wysyłki. Właśnie kupiłem 43 i 42. Po tym, jak przyjdą, przynajmniej jeden rozmiar zwracam do sklepu, także jakby na necie już nie było, z chęcią oddam po kosztach. http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... 2BMOKASYNY I jeszcze takie. Zobaczymy, jak na żywo będą wyglądały, choć jestem dość sceptyczny. http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... ARDK%C4%84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murs Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 jak masz jakieś Desert Boots Clarksa to chętnie przyjmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Ja zamówiłem chukka jak jeszcze były: http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... WE%2BBOTKI Zastanawia mnie tylko z czego jest wykonana ta podeszwa. Wygląda to jak jakiś kauczuk. Misza Ty zdaje się kupowałeś w zeszłym roku chukka w MD. Żyją jeszcze Twoje chukka od nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Te z zeszłej kolekcji, to gumowa podeszwa. Dają radę, ale też nie ma zbyt wielu okazji, żeby je wykończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... 4%98DZLAMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi