Bartek 00 Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Jaki kolor spodni będzie pasował do koloru bordo takiego jak na pierwszym zdjęciu? Na pewno odcienie granatu, ale co po za nim? http://www.sklep.klasycznebuty.pl/317,berwick-3577-bordeaux.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Szary. Khaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 ok dzięki za podpowiedzi. Khaki to beż czy zieleń?A co z kolorami biały, beż,błękit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Khaki "polskie" to taka militarna zieleń, zaś amerykańskie przypomina kolor piaskowy, przez wielu wrzucany do jednego worka z beżem. Do tego ostatniego buty będą pasować, choć moim zdaniem gorzej niż brązowe. Unikałbym połączeń z białym i błękitnym. Jednak granatowe spodnie, zwłaszcza jako połowa garnituru, będą bez wątpienia najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Te co wymieniłeś to też. Khaki wygooglaj, trudno opisać W każdym razie miałem na myśli British khaki - żółtozielony beż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2014 Poza granatem - idealne połączenie - asować będą spodnie w podobnym kolorze (bordo), spodnie białe. Od khaki i beżów trzymałbym się z daleka. Szarość - nie wiem, w sumie rzadko noszę szare spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Wygląda na to że bordo to mało uniwersalny kolor butów, podobnie jak czarny. Czy macie jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Wygląda na to że bordo to mało uniwersalny kolor butów Pasują do szarego i granatowego, i są mało uniwersalne? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Porównując do brązowych butow to dają mało możliwośći połączeń. Czarne natomiast też pasują do granatowego oraz szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Porównując do brązowych butow to dają mało możliwośći połączeń. Czarne natomiast też pasują do granatowego oraz szarego. Bierz zatem brązowe. Argumentu z czarnymi nie rozumiem - chyba pytałeś o bordowe, a nie czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Tak pytałem o bordowe, ale miałem na myśli to że uniwersalność koloru bordowego jest taka sama jak czarnego (rozważałem zakup czarnych, ale stwierdziłem, że bordowe będą bardziej uniwersalne i takie zamówiłem, a teraz się zastanawiam z jakimi spodniami z mojej szafy je połączyć ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Czarne buty są najbardziej uniwersalne. Można nosić je w dzień i w nocy A korzystając z szerokiej gamy dostępnych modeli buta można dostosować formalność obuwia nawet jeśli buty są czarne np. chukka, longwingi do ze.stawów luzackich, tasselki czy penny, zarówno dobrze działają w zestawach luzackich jak i tych bardziej oficjalnych. Zestawy oficjalne to oczywista, oczywistość. Jako dygresję choć może to do działu humor: będąc w jednym z warszawskich salonów MTM spotkałem klienta tegoż salonu, który do zestawu casualowego, bez skarpetek założył... pumpy, zwane przez niektórych eskarpinami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Rada jest prosta, trzeba zakupić więcej różnego obuwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 I tu masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 28 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2014 Tak pytałem o bordowe, ale miałem na myśli to że uniwersalność koloru bordowego jest taka sama jak czarnego (rozważałem zakup czarnych, ale stwierdziłem, że bordowe będą bardziej uniwersalne i takie zamówiłem, a teraz się zastanawiam z jakimi spodniami z mojej szafy je połączyć ). Wg mnie czarne, brazowe i bordowe w kwestii doboru do koloru szarego i granatowego sa tak samo uniwersalne. Roznia sie jedynie stopniem formalnosci. Jesli jednak zaczniemy brac tez pod uwage zestawy bardziej casualowe takie jak chinosy to brazowe chyba wygrywaja w kategorii uniwersalnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 31 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2014 Z jakimi kolorami spodni łączyć buty z linka: https://www.sklep.wittchen.com/product/9584/buty-meskie.html (w rzeczywistości są jednak jaśniejsze:|). W połączeniu z beżowymi chinosami zdają się trochę zlewać. Musztardowe je przytłaczają. Jasno niebieskie? W sumie buty powinny raczej być ciemniejsze niż spodnie, a może przesadzam? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2014 biele, beże, brązy, granaty,zielenie..etc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek@ Napisano 19 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2014 Ja jestem zwolennikiem odważnych połączeń kolorystycznych i zdecydowanych kolorów. Staram się to pokazywać na blogu http://janadamski.eu. Ale wiem, że nie wszystkim to odpowiada, a niektórych wręcz szokuje. Z drugiej strony nie są to jakieś wydumane stylizacje: tak ubrany chodzę do pracy. Wprawdzie tylko w casualowe piątki - pozostałe dni pozostaję przy tradycyjnym garniturze, stonowanych koszulach i krawatach. Ale w letni piątek nie wzbraniam się przed czymś takim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 19 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2014 Zupełnie nie pasują mi tu czarne buty, lepsze byłyby granatowe albo brązowe. Poza tym jakaś bardziej barwna mucha by nie zaszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek@ Napisano 19 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2014 Rzeczywiście w pierwszej wersji były inne buty, inny pasek, inna mucha, inna poszetka i inne skarpetki. Zdecydowałem się na zmianę ze względu na czarne guziki w koszuli i w marynarce. Być może wyszło gorzej. Załączam wersję Pierwszą, dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek@ Napisano 19 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2014 Rzeczywiście w pierwszej wersji były inne buty, inny pasek, inna mucha, inna poszetka i inne skarpetki. Zdecydowałem się na zmianę ze względu na czarne guziki w koszuli i w marynarce. Być może wyszło gorzej. Załączam wersję Pierwszą, dla porównania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Jestem zdecydowanie za drugą wersją. Czarne skarpetki i czarne buty przy jasnych spodniach, wyglądają bardzo niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Wersja jasna lepsza, pomijając buty i skarpetkji, także ta jasna mucha lepiej się prezentuje do jasnej marynarki, niż czarna / ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 20 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2014 Druga wersja wygląda stanowczo lepiej, jest bardziej jednolita stylistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Druga wersja o wiele lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi