VonOrlock Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Jakiś pomysł z jaką marynarką zestawić ten krawat? To wełna z dość widoczną "mechatą" fakturą w kolorach: piaskowym i średnim brązie, z łososiowopomarańczowym overchekiem. Najbardziej oczywistym wyborem jest jakaś brązowa marynarka w jodełkę, ale brązy i pochodne ogólnie nie bardzo mi służą. Takie combo krawat+marynarka w tych kolorach odpada - wyglądałbym jak Radagast Bury . Do granatu i niebieskiego niespecjalnie pasuje - sprawdzałem. Szarość też się nie sprawdza. Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Naprawdę nie zgrał się z granatem? To była moja pierwsza myśl. Do wersji z nakładanymi kieszeniami lub jakiejś nieformalnej struktury granatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 A beż lub butelkowa zieleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Podejrzewam, że mógłby wyglądać dobrze do bardzo zgrzebnej granatowej flaneli, ale takiej marynarki się jeszcze nie dorobiłem . Nad butelkową zielenią też się zastanawiałem i sam jestem ciekaw efektu. Z beżem natomiast na pewno wyglądałby dobrze, ale ja w takim komplecie już niekoniecznie. Krawat na razie odwieszam do szafy, a Wasze rady wezmę sobie do serca podczas kupowania kolejnej marynarki - dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon89 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Tu potrzeba czegoś grubszego, a ten brąz i beż można łatwo zestawić z kolorami ziemi, może jakaś marynarka tweedowa, np coś podobnego do tkaniny Harris Tweed mogło by się ładnie skomponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Jaki krawat dobrać do podobnej koszuli ? http://mrvintage.pl/2015/03/10-ulubionych-vistula-wiosnalato-2015.html. Spodnie szara flanela + granat marynarka ewentualnie brązowa .Jaki do tego krawat ?.mrvintage ma granatowy knit .Czy coś oprócz tego można zaproponować Mowa o tej granatowej w kwiatki . Nr 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 na pewno mowa o tej? do szarych flanelowych spodni i marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Podobnej to tej co wkleiłeś .Jak ją można zestawić z krawatem .Marynarki te http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-g%C5%82adki/C848.html?cgid=Jackets http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-br%C4%85zowy-g%C5%82adki/C929.html?cgid=Jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Ta koszula średnio pasuje do marynarki i szarych flanelowych spodni. A tym bardziej do granatowej marynarki. Nawet do krawata średnio pasuje. Jedyna ewentualność knit, granatowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Czyli koszula do wyrzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Bardzo ciekaw jestem, co na tą koszulę założyć jak się trochę chłodniej zrobi niż na zdjęciu. Bo do właściciela, torby i spodni to tak pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 To trochę tak jakby się pytać jak nosić tweedowy garnitur, kiedy zrobi się cieplej. Nie wszystkie rzeczy są całoroczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Ta marynarka http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=Jackets Ta koszula http://eu.suitsupply.com/pl/pre-order/jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/H5117.html?cgid=pre-order Czy do siebie pasuje ten zestaw Jakie spodnie ? Myślę jakieś fajny jeans jasny przecierany ? na luźno Jakie wasze sugestie I jakie na elegancko Generalnie chodzi o kolor spodni i materiał Do jakich spodni ta koszula sama będzie pasować ? Do jakich spodni marynarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 To trochę tak jakby się pytać jak nosić tweedowy garnitur, kiedy zrobi się cieplej. Nie wszystkie rzeczy są całoroczne Ale ja myślałem o letnim okryciu jak trochę zawieje. W tym wpisie na blogu to jedyny zestaw pozostający przy jednej warstwie. No ale faktycznie jest kilka dni w roku, w których ta koszula nie wymaga łamania głowy koordynacją kolorystyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Witam i proszę o podpowiedź. Stałem się właścicielem jasnobeżowej marynarki z bawełny w rodzaju aksamitu oraz ciemnobeżowego płaszcza. Z jakim kolorami mogę łączyć tę garderobę? Wydaje mi się, że beż to na kole kolorów odpowiednik żółtego lub pomarańczowego, w zależności od odcienia. Zatem możliwe byłoby łączenie z filoetowym, niebieskim (leżą naprzeciwko), ewentualnie zielonym lub czerwonym (leżą obok). Nie mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3M Napisano 6 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2016 Podpowiadam!http://mrvintage.pl/2015/04/bezowy-najnudniejszy-kolor-mody-meskiej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario_92 Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Mam burgundową kurtkę pikowaną z Bytomia, czy Waszym zdaniem łączenie jej z zielonymi chino jest ryzykowne, czy ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Dużo zależy od odcienia zieleni, te kolory mogą wyglądać świetnie, ale są trudne i do połączenia i łatwo o wpadkę. Tutaj np. wygląda to dobrze według mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Moim zdaniem nie jest to zbyt ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Jeżeli jesteśmy już przy marynarkach, to czy ta marynarka: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-71605, będzie się nadawała do połączenia z ciemnymi jeansami czy przez kieszenie z patkami jest zbyt oficjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Myślę, że będzie pasowała. Kluczowa oprócz koloru (a szary melanż pasuje prawie do wszystkiego) jest gramatura i faktura materiału, tutaj po zdjęciach sądząc powinna wyglądać w miarę spójnie z jeansami. Jeżeli chodzi o kieszenie to niewątpliwie nakładane sprowadziłyby marynarkę w okolice formalności (czy raczej braku formalności) jeansów, ale nie uważam, że jest to element, któremu należy przypisać decydujące znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Moim zdaniem kolor tej marynarki nie będzie pasował do jeansów. Nawet ciemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Dlaczego? Moim zdaniem będzie się dobrze komponował. Nawet jaśniejsze powinny z nią współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Macaroni czy Kewin? http://macaronitomato.blogspot.com/2011/12/dzinsy.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario_92 Napisano 11 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2016 @blekit, dzięki za radę. Jestem spokojniejszy, bo nasycenie kolorów jest bardzo mojego zestawu jest podobne do tego na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi