mosze Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jeśli marynarka jest granatowa, to koordynacja kolorystyczna zestawu jest wręcz wzorcowa; mnie się jak najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jeśli marynarka jest granatowa, to koordynacja kolorystyczna zestawu jest wręcz wzorcowa; mnie się jak najbardziej podoba. Garnitur jest czarny w biały prążek. Zakup pierwszego poważniejszego garnituru planuję tak jak większość osób w moim wieku, na studniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nereus Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Jakiego koloru szalik i rękawiczki polecili byście do ciemnogranatowego płaszcza (Próchnik Westland 2)? Spodnie na co dzień ciemno szare, buty czarne lub ciemne bordo, rzadziej brąz. Zastanawiam się między szalikiem granatowym (w stylu tego Próchnika) a bordowym (np Vistula). Czy czarne rękawiczki pasowały by do takiego zestawu (tylko takie mam), czy raczej powinienem szukać granatowych lub bordowych do kompletu z szalikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Rękawiczki dopasowujesz do pozostałych skórzanych elementów, nie do szalika. Szalik sugerowałbym jakiś bardziej barwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 dokładnie, np. http://vistula.pl/szale/szal,id-68259 http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/wyprzeda%C5%BCe/akcesoria/wzorzysty-szalik-c1300058p4527227.html?colorId=615 XXXXXXXXXXX za szalik z akrylu? edit: MOD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Panowie! Wątek oczyszczony z OT'ów i mułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Fisher Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Jest to mój pierwszy post więc witam Mam czarny garnitur, czarną muchę oraz czarne buty i zastanawiam się nad doborem koszuli. Jako że mam ciemną karnację (jestem Mulatem) to zastanawiałem się nad białą koszulą z czarnymi wstawkami/guzikami (jak tu) lub jasnoniebieską (jak tu). Wydają się to być moim zdaniem takie klasyczne pozycje które z prawie wszystkim dobrze współgrają ale nie ukrywam, że czułbym się pewniej w ciemniejszych kolorach. I tu jest moje pytanie, warto "ryzykować" i wybrać coś mniej sprawdzonego? I czy taka koszula która podałem w pierwszym odnośniku nie byłaby żadnym faux pas? Pytam tutaj bo nie mam możliwości zabrania ze sobą garnituru i zobaczenia jak to wszystko się prezentuję. Dodam tylko, że garnitur nie byłby noszony na co dzień tylko na bardziej elegancie i wieczorowe okazje. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Zapomniałeś napisać o najważniejszym - jaka okazja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Koszula wyłącznie biała z krytą plisą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry Fisher Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Okazja to studniówka ale garnitur będzie służył mi jeszcze na ślub, matury i wszystkie bardziej formalne wydarzenia a tych ostatnimi czasy pojawia się coraz więcej. Naturalnie na okazję tego wymagające założę krawat coby nie było niedomówień EDIT: Z tego co wyczytałem to koszula z plisą wydaję się być jako takim must-have'm więc zdecyduję się na taką. Mimo wszystko dalej nie jestem przekonany do koloru jasnego, wydaję mi się, że to ryzykowne bo łatwo o plamę czy inne ustrojstwo które mocno zniszczy wrażenie wizualne. Choć może trochę przesadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Larry, naprawdę?!... Tutaj masz wszystko, włóż odrobinę wysiłku i poczytaj - https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3171-%C5%9Blub-studni%C3%B3wka-chrzciny-i-inne-dyskusja-i-porady/?hl=studni%C3%B3wka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Kremowy dwurzędowy lniano-wełniany garnitur (z outletu SS) z żółtym kolorem np kraty na koszuli czy żółtych spodni po zdekompletowaniu będzie pasował? Czy jednak za mały kontrast i/lub żółty będzie wyciągał z tego kremowego wrażenie "brudności"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Moglibyście mi podpowiedzieć jakiego koloru chinosy będą odpowiednie do tych butów? Dodam że w świetle dziennym są ciemnogranatowe. http://www.mivo.pl/product-pol-9943-Colton-1B-Czarne-Zamszowe-Polbuty-Meskie-FM56817501.html Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Szare, burgundowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Hmmm... (PRAKTYCZNIE) każde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Drodzy, Ostatnio dużo pytań mam (ale kto pyta, nie błądzi); Powiedzcie mi, z jakimi kolorami koszul i marynarek najlepiej będzie zestawić spodnie: http://www.bytom.com.pl/spodnie,spodnie-bd2-03-13a-176-k-2512-12394-p? Nie ukrywam, że bardzo mi się podobają (pomimo składu…). Czy niebieski to kolor w który uderzać, czy lepiej postawić na białą koszulę/ciemno granatową marynarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Bardzo podobne dockersy są na Zalando, a skład chyba - 98% bawelna/welna, 2% elastan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carluv Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Witajcie, z jakimi kolorami koszul najlepiej będzie zestawić spodnie https://www.zalando.pl/tommy-hilfiger-mercer-chinosy-bezowy-to122e01c-b11.html Te chino w outlecie TH kosztują obecnie 120 zł zastanawiam czy ten ciemniejszy kolor beżowy pasuje do stylizacji wiosenno letnich? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Powiem, że nawet łatwiej będzie napisać z czym ich nie można zestawić. Pasować będzie większość kolorów ziemi, błękity, granaty, biel, różne pastele itp. To generalnie dość uniwersalny kolor do wiosenno - letnich zestawień. Trzeba tylko uważać, żeby nie zrobiło się smętnie w połączeniu z jakimś brązem lub zgniłą zielenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro_pet Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Czy ktoś może mi doradzić w dość trudnej sprawie? Bardzo mi się podobają błękitne chinosy i znalazłem na fejsie przez przypadek takie http://benevento.pl/spodnie-meskie-x-press-chinos/113-x-press-chinos-blue-sky.htmlNo idealnie, ale jest to nietypowy kolor i nie wiem jak do tego dobrać buty. Koszula pół biedy, bo dobiorę granatowe, białe oczywiście. Ale buty? Dodam, że ubieram się raczej na sportowo-pół elegancko, więc raczej butów skórzanych eleganckich nie ubiorę, ale takie codzienne. w wogóle znacie te spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Marki nie znam, ale taka nachalna reklama skutecznie mnie zniechęca do wypróbowania. Nie wspominając już o samym opisie spodni, w którym bardzo swobodnie potraktowano zasady ortografii i interpunkcji. Jeżeli jakimś cudem naprawdę pytasz o poradę - pasować będą na przykład buty zamszowe. Przykładów ładnych butów zamszowych masz setki w dziale "Buty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Do takich spodni buty w zależności od preferencji i nastroju. Nie widzę tutaj jakiegoś szczególnego problemu, choć oczywiście odradzam czarne lotniki czy wiedenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Ja podobny kolor spodni kupiłem rok temu w Cubusie. Niestety jest to kolor mało uniwersalny i radzę jeszcze przemyśleć ten zakup. Buty to jasny brąz i wpadające w czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Zawsze możesz spróbować tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro_pet Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 właśnie o to chodzi, że oglądałem różne zdjęcia i albo są białe adidasy, albo brązowe eleganckie buty, no a ja szukam czegoś pomiędzy. Myślałem nad tenisówkami z szarej skóry, bo takie buty do wszystkiego, ale nie wiem czy nie mdłe połączenie, a wydatek duży, bo butów nie mam odpowiednich . Co do koloru, to lubię kolory i idzie wiosna, po za tym to nie jest moja jedyna para spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi