Skocz do zawartości

Koordynacja kolorystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś pomysł z jaką marynarką zestawić ten krawat? To wełna  z dość widoczną "mechatą" fakturą w kolorach: piaskowym i średnim brązie, z łososiowopomarańczowym overchekiem.

post-4773-0-31183200-1453415758_thumb.jp

Najbardziej oczywistym wyborem jest jakaś brązowa marynarka w jodełkę, ale brązy i pochodne ogólnie nie bardzo mi służą. Takie combo krawat+marynarka w tych kolorach odpada - wyglądałbym jak Radagast Bury :D.  Do granatu i niebieskiego niespecjalnie pasuje - sprawdzałem. Szarość też się nie sprawdza. Ktoś, coś?

Opublikowano

Podejrzewam, że mógłby wyglądać dobrze do bardzo zgrzebnej granatowej flaneli, ale takiej marynarki się jeszcze nie dorobiłem :mrgreen:. Nad butelkową zielenią też się zastanawiałem i sam jestem ciekaw efektu.

Z beżem natomiast na pewno wyglądałby dobrze, ale ja w takim komplecie już niekoniecznie. Krawat na razie odwieszam do szafy, a Wasze rady wezmę sobie do serca podczas kupowania kolejnej marynarki - dzięki Panowie!

Opublikowano

Tu potrzeba czegoś grubszego, a ten brąz i beż można łatwo zestawić z kolorami ziemi, może jakaś marynarka tweedowa, np coś podobnego do tkaniny Harris Tweed mogło by się ładnie skomponować :) 

Opublikowano

Ta koszula średnio pasuje do marynarki i szarych flanelowych spodni. A tym bardziej do granatowej marynarki. Nawet do krawata średnio pasuje. Jedyna ewentualność knit, granatowy.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ta marynarka http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/C942.html?cgid=Jackets  

Ta koszula http://eu.suitsupply.com/pl/pre-order/jasnobr%C4%85zowy-g%C5%82adki/H5117.html?cgid=pre-order

Czy do siebie pasuje ten zestaw 

Jakie spodnie ? 

Myślę jakieś fajny jeans  jasny przecierany ? na luźno  Jakie wasze  sugestie 

I jakie na elegancko 

Generalnie chodzi o kolor spodni i materiał 

Do jakich spodni ta koszula sama będzie pasować ?

Do jakich spodni marynarka ?

Opublikowano

To trochę tak jakby się pytać jak nosić tweedowy garnitur, kiedy zrobi się cieplej. Nie wszystkie rzeczy są całoroczne :)

Ale ja myślałem o letnim okryciu jak trochę zawieje.  :) W tym wpisie na blogu to jedyny zestaw pozostający przy jednej warstwie.  :) No ale faktycznie jest kilka dni w roku, w których ta koszula nie wymaga łamania głowy koordynacją kolorystyczną.

Opublikowano

Witam i proszę o podpowiedź. Stałem się właścicielem jasnobeżowej marynarki z bawełny w rodzaju aksamitu oraz ciemnobeżowego płaszcza. Z jakim kolorami mogę łączyć tę garderobę? Wydaje mi się, że beż to na kole kolorów odpowiednik żółtego lub pomarańczowego, w zależności od odcienia. Zatem możliwe byłoby łączenie z filoetowym, niebieskim (leżą naprzeciwko), ewentualnie zielonym lub czerwonym (leżą obok). Nie mylę się?

Opublikowano

Myślę, że będzie pasowała. Kluczowa oprócz koloru (a szary melanż pasuje prawie do wszystkiego) jest gramatura i faktura materiału, tutaj po zdjęciach sądząc powinna wyglądać w miarę spójnie z jeansami. Jeżeli chodzi o kieszenie to niewątpliwie nakładane sprowadziłyby marynarkę w okolice formalności (czy raczej braku formalności) jeansów, ale nie uważam, że jest to element, któremu należy przypisać decydujące znaczenie.

• Oceniam pozytywnie 1