wyvern Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Wiem, bo znam to piwo, poza tym witbier jest najczęściej warzonym przeze mnie piwem i znam surowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Potwierdzam, witbier od kormorana jest naprawdę rewelacyjny. Cała seria "podróże kormorana" jest godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Dla mnie z tej serii wygrywa AIPA Ale pewnie dlatego, że jeden z moich ulubionych styli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 A ja tam ostatnio nie mogę się nachwalić portera z Żywca. Nie jestem wymagającym klientem ani smakoszem, ale ten porter wchodzi mi bardzo. Edyta: pod warunkiem, że jest zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 A ja tam ostatnio nie mogę się nachwalić portera z Żywca. Nie jestem wymagającym klientem ani smakoszem, ale ten porter wchodzi mi bardzo. Edyta: pod warunkiem, że jest zimny Jeżeli porter z Żywca tak bardzo ci smakuje polecam spróbować Komes Porter Bałtycki. Złoty medal na Beer Star 2013 i brązowy na World Beer Cup. http://www.browarfortuna.pl/nasze_piwa/porter_baltycki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 A ja z porterów polecam Black Bossa z Witnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 A ja z porterów polecam Black Bossa z Witnicy Jeżeli mamy się licytować na portery to no 1 Alaskan Smoked Porter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Edyta: pod warunkiem, że jest zimny Akurat bałtyki nie powinny być przesadnie schłodzone, jak im za zimno to nie uwalniają całego swojego bogactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Jeżeli mamy się licytować na portery to no 1 Alaskan Smoked Porter. A który rocznik? Poza tym tu była mowa o bałtykach, czyli dolniakach. Ale jak już ogólnie to mogę też z czystym sumieniem polecić robusta z Birbanta. Gdyby tylko był na simcoe a nie na cascade to już by była poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 A który rocznik? Poza tym tu była mowa o bałtykach, czyli dolniakach. Ale jak już ogólnie to mogę też z czystym sumieniem polecić robusta z Birbanta. Gdyby tylko był na simcoe a nie na cascade to już by była poezja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Porównywałem 2012 i 2008, 2008 bardziej mi podszedł - wytrawniejszy był, ale to kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Jeżeli porter z Żywca tak bardzo ci smakuje polecam spróbować Komes Porter Bałtycki. Złoty medal na Beer Star 2013 i brązowy na World Beer Cup. http://www.browarfortuna.pl/nasze_piwa/porter_baltycki/ Dzięki za propozycję, muszę dziś chyba odwiedzić lokalną PIWnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Ja natomiast odradzam Hop Sasa, czyli najnowszy produkt AleBrowaru. Kolejny nieudany produkt z gatunku Polish IPA. Piwo bardzo mało pijalne, bez balansu, z nieprzyjemnym, cale szczęście słabym aromatem. Po raz pierwszy od dawna miałem ochotę wylać resztkę. Powstrzymała mnie myśl, że w końcu wydałem na nie prawie dychę. Zamiast tego proponuję Deep Love, z tego samego browaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Osobiście Hop Sasa uważam do tej pory za debiut roku na naszej scenie. Świetne piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Wczoraj zmierzyłem się z Hadesem. Niczym mnie niestety nie urzekło, dosyć jednowymiarowe, mocno czuć alkohol, papryki dosyć słabo wyczuwalne. Chyba faktycznie potrzebuje jeszcze trochę leżakowania by dojść do siebie (piwo nie ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokarda Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Jeżeli lubicie stouty i kawę (a może raczej: kawę i stouty), polecam Coffee Stouta z serii Podróże Kormorana. Piwo pachnie właściwie wyłącznie kawą, w smaku kawowo-gorzkie, nawet nieco kwaskowate, z nutami czekolady. Lubię do niego wracać (ale chyba w ogóle mam niejaką słabość do stoutów). Nie jest to wybitne dzieło piwowarskie - ale jest bardzo przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 W ogóle większość z serii Podróży Kormorana jest świetna, na aktualny upał nic nie działa na mnie jak ich Witbier. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokarda Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Witbier stoi na półce sklepu specjalistycznego z piwami, do którego mam nieprzyzwoicie blisko, ale nie wiem, czy go piłam. Widziałam butelkę wiele razy i wybierałam inne piwa. Chyba czas na degustację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canis Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 W ogóle większość z serii Podróży Kormorana jest świetna, na aktualny upał nic nie działa na mnie jak ich Witbier. Ogólnie Browar Kormoran jest świetny. Nie ma chyba piwa, które by mi nie smakowało. Osobiście, bardzo lubię "Miodne", które smakuje jak miód pitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 23 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2014 Ostatnio zasmakował mi produkt browaru Pinta - Dobry Wieczór. Oatmeal stout o pięknej, lekko wiśniowej pianie i podobnym aromacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2014 Coś dla miłośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Ktoś próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Zgadzam się z kolegami - Browar Kormoran produkuje rewelacyjne piwa. W końcu to flagowy browar w Warmińsko - Mazurskim. Swieże, Kormoran, Warminskie i wpomniane Witbier zawsze chłodzą się w lodówce i czekaja na swoją kolej Witbier mógłby jednak być tańszy, gdyż 6.5 PLN (tyle placę w sklepie w Iławie) za lokalne piwo to już nie jest mało. JEDNAK, jak wspomniał Arsen, nic nie gasi tak pragnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Ktoś próbował? Happy Crack Fajne, ale już nie robi takiego wrażenia jak jasna wersja sahti, czyli "Koniec świata". Co ciekawe - próbowałem w dwóch miejscach i za każdym razem smakowało nieco inaczej. Co by nie mówić - w obu przypadkach nie czuć 8%. Smak oryginalny, ale, przynajmniej dla mnie - jasne sahti było dużo bardziej "wow". Btw - bywający w Krakowie mogli zauważyć ostatnio szturm browarów rzemieślniczych - niedawno otworzyła się Viva la Pinta przy Floriańskiej, a od poczatku sierpnia Pracownia Piwa ma swój lokal (Tap House) przy św. Jana. Ponadto powstaje jakiś mały browar w Nowej Hucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Tym którzy, tak jak ja, nie przepadają za klasycznym piwem polecam to...Poza smakiem, etykietą i innymi potencjalnymi walorami, ma jeszcze ten, że można je dostać w butelce 0.75 czyli w sam raz do kolacji czy na piknik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi