Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja tam ostatnio nie mogę się nachwalić portera z Żywca. Nie jestem wymagającym klientem ani smakoszem, ale ten porter wchodzi mi bardzo.

Edyta: pod warunkiem, że jest zimny ;)

Opublikowano

Jeżeli mamy się licytować na portery to no 1 Alaskan Smoked Porter.

A który rocznik? :D 

Poza tym tu była mowa o bałtykach, czyli dolniakach. Ale jak już ogólnie to mogę też z czystym sumieniem polecić robusta z Birbanta. Gdyby tylko był na simcoe a nie na cascade to już by była poezja :D

Opublikowano

A który rocznik? :D

Poza tym tu była mowa o bałtykach, czyli dolniakach. Ale jak już ogólnie to mogę też z czystym sumieniem polecić robusta z Birbanta. Gdyby tylko był na simcoe a nie na cascade to już by była poezja :D

2012 

Opublikowano

Ja natomiast odradzam Hop Sasa, czyli najnowszy produkt AleBrowaru. Kolejny nieudany produkt z gatunku Polish IPA. Piwo bardzo mało pijalne, bez balansu, z nieprzyjemnym, cale szczęście słabym aromatem. Po raz pierwszy od dawna miałem ochotę wylać resztkę. Powstrzymała mnie myśl, że w końcu wydałem na nie prawie dychę. Zamiast tego proponuję Deep Love, z tego samego browaru.

Opublikowano

Wczoraj zmierzyłem się z Hadesem. Niczym mnie niestety nie urzekło, dosyć jednowymiarowe, mocno czuć alkohol, papryki dosyć słabo wyczuwalne. Chyba faktycznie potrzebuje jeszcze trochę leżakowania by dojść do siebie (piwo nie ja ;) )

Opublikowano

Jeżeli lubicie stouty i kawę (a może raczej: kawę i stouty), polecam Coffee Stouta z serii Podróże Kormorana. Piwo pachnie właściwie wyłącznie kawą, w smaku kawowo-gorzkie, nawet nieco kwaskowate, z nutami czekolady. Lubię do niego wracać (ale chyba w ogóle mam niejaką słabość do stoutów). Nie jest to wybitne dzieło piwowarskie - ale jest bardzo przyzwoite.

Opublikowano

Witbier stoi na półce sklepu specjalistycznego z piwami, do którego mam nieprzyzwoicie blisko, ale nie wiem, czy go piłam. Widziałam butelkę wiele razy i wybierałam inne piwa.

Chyba czas na degustację.

Opublikowano

W ogóle większość z serii Podróży Kormorana jest świetna, na aktualny upał nic nie działa na mnie jak ich Witbier.

Ogólnie Browar Kormoran jest świetny. Nie ma chyba piwa, które by mi nie smakowało. Osobiście, bardzo lubię "Miodne", które smakuje jak miód pitny :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się z kolegami - Browar Kormoran produkuje rewelacyjne piwa. W końcu to flagowy browar w Warmińsko - Mazurskim. Swieże, Kormoran, Warminskie i wpomniane Witbier zawsze chłodzą się w  lodówce i czekaja na swoją kolej  :-P

Witbier mógłby jednak być tańszy, gdyż 6.5 PLN (tyle placę w sklepie w Iławie) za lokalne piwo to już nie jest mało.  JEDNAK, jak wspomniał Arsen, nic nie gasi tak pragnienia 

Opublikowano

Ktoś próbował?  ;)

Happy Crack :D

Fajne, ale już nie robi takiego wrażenia jak jasna wersja sahti, czyli "Koniec świata".

Co ciekawe - próbowałem w dwóch miejscach i za każdym razem smakowało nieco inaczej. Co by nie mówić - w obu przypadkach nie czuć 8%. Smak oryginalny, ale, przynajmniej dla mnie - jasne sahti było dużo bardziej "wow".

Btw - bywający w Krakowie mogli zauważyć ostatnio szturm browarów rzemieślniczych - niedawno otworzyła się Viva la Pinta przy Floriańskiej, a od poczatku sierpnia Pracownia Piwa ma swój lokal (Tap House) przy św. Jana. Ponadto powstaje jakiś mały browar w Nowej Hucie.

Opublikowano

Tym którzy, tak jak ja, nie przepadają za klasycznym piwem polecam to...
duchesse.jpg?cb=1406282518
Poza smakiem, etykietą i innymi potencjalnymi walorami, ma jeszcze ten, że można je dostać w butelce 0.75 czyli w sam raz do kolacji czy na piknik.