mosze Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 Wg mnie nie ma najmniejszych szans na zejście się szpary i nie zaryzykowałbym kupna (użytkowania) takich butów. Odpuszczałem buty przy wyraźnie mniejszym rozchyleniu; w moim wypadku wystarczyło zmienić rozmiar na o 1/2 większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 Nie zejdzie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 W tych brogsach też się przecież nie schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 48 minut temu, pablocito napisał: W tych brogsach też się przecież nie schodzi. to jest zdjęcie ze stanu początkowego obydwu par, chyba bez sensu byłoby porównywać zejście przyszwy w parze nowej i takiej noszonej przez ~pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2020 Hmmm, powiadasz, że trzymasz przez pół roku zdjęcia dokumentujące stopień zejścia obłożyn w butach... No tak, przecież to zupełnie oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 11 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2020 Pamięć jest tania w dzisiejszych czasach, a zakładam że takie zdjęcie pomoże mi w przyszłości w decyzjach obuwniczych 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 12 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2020 Jak byście porównali skórę Patine vs Yanko? W szczególności chodzi mi o jej grubość oraz co się z tym wiąże mięsistość i sposób łamania. Ewentualnie jak wypada skóra w stosunku do innych znanych marek. Kolega @Dubbing wrzucił ładne split toe na forum i tak zacząłem się zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 12 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2020 W dniu 11.06.2020 o 01:28, pablocito napisał: Hmmm, powiadasz, że trzymasz przez pół roku zdjęcia dokumentujące stopień zejścia obłożyn w butach... No tak, przecież to zupełnie oczywiste Heh, może to dziwne, ale nowinka technologiczna w postaci zdjęć Google sprawia, że mam skatalogowaną niemal każdą parę butów i marynarkę jakie przymierzałem w ciągu ostatnich trzech lat. Kilku kolegów już na tym skorzystało, bo jestem w stanie w dość łatwy sposób porównać nawet całkiem egzotycznych producentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 @Dan mam obie marki w wersji wholecut (915 vs Vistula). Yanki mają chyba wyściółkę buta z grubszej skóry, natomiast warstwy zewnętrzne wg mnie są takie same (ocena wizualna). Patine wydaje się mieć gęściej prowadzone szwy. Co do łamania skóry moje pary są porównywalne. Nie postawiłbym żadnej wyżej. Obydwie ładnie też wracają do formy na prawidłach. Sent from my MI MAX using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 25 Wrzesień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2020 Obiecane wrażenia po dwóch latach użytkowania. Full-broguesy w kolorze tan miały zastąpić w rotacji moje pierwsze buty GYW - G&B Levet. Para z uwagi na kolor raczej casualowa, chociaż zdarzało mi się je nosić w zestawach koordynowanych z jaśniejszymi spodniami (co widać na zdjęciach). Były użytkowane bardzo intensywnie - zaliczyły śnieg i deszcz, noszenie kilka dni z rzędu, etc. Przez ten czas były tylko kilka razy potraktowane Pommadierem. Dopiero ostatnio postanowiłem dorzucić trochę w wosku i spróbować zrobić delikatne lustro. Skóra złamała się ładnie i moim zdaniem fajnie się starzeje. Mniej więcej pół roku temu zdecydowałem się na podzelowanie - podeszwa była w przyzwoitym stanie, ale w przypadku butów używanych w różnych warunkach pogodowych wolę gumę od skóry. Buty są w rozmiarze 44.5, zamiast standardowego dla mnie 44. Początkowo wydawało się to dobrą decyzją, ale buty trochę się rozbiły i obecnie muszę nosić je z wkładką dla pełnego komfortu. Wiedząc to co wiem teraz pewnie wziąłbym 44. 19 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 1 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2020 Nawiązując do tego wpisu: Domówiłem do sprawdzenia Patine Ina H w rozmiarze 7UK (brogsy). Na moją stopę (wymiary w podlinkowanym poście) kopyto fituje kosmicznie dobrze, a przyszwa schodzi się bardziej od 960g yanko o równe 1cm. Także jak ktoś ma podobne wymiary stóp do moich, niech idzie w rozmiar 7 bez problemu Mimo dużego rozwarcia przyszwy jednak Yanko zostawię u siebie. Mimo wszystko kolor bardziej podoba mi się u "konkurencji" Patine. Myślę, że moje następne buty na pewno będą na tym kopycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 27 Listopad 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 Jakiś czas temu przy uzupełnianiu zapasów skarpetkowo/wieszakowych brakowało mi trochę do darmowej wysyłki. Wszedłem do sekcji super outlet i zauważyłem two-eyelet w swoim rozmiarze i w cenie obniżonej o 50%. Jakimś cudem udało mi się zracjonalizować dodanie ich do koszyka i wylądowały u mnie Para wykonana na kopycie TJ Vistula w tęgości F, rozmiar 44. Buty zrobione starannie, bez żadnych wad. Skóra wydaje się dobrej jakości, zobaczymy jak będzie się starzeć. Pewnie niedługo je podzeluję, bo chcę z nich korzystać w różnych warunkach pogodowych. Parę wyjść już zaliczyły, tutaj wrzucam na razie zdjęcia niedługo po odpakowaniu i potraktowaniu Pommadierem. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 @blekit zdradzisz jaki to jest kolor? W outlecie nie widziałem takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 @bratdominik To raczej na pewno te: https://patine.pl/derby-brown-77004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 @bratdominik - to dokładnie te które zalinkował @DeanM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Listopad 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 Akurat przed chwilą do OUTLETU wleciały jeszcze jedne Derby 2-Eyelet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 29 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2020 @bratdominik - to dokładnie te które zalinkował @DeanMDzięki. Na Twoich zdjęciach wyglądają jeszcze ładniej, jakby w lekkie bordo wpadają. Mam pytanie. Przymierzałem na tym kopycie oksfordy i były za ciasne. Ponieważ tu mamy derby moje pytanie jest czy masz może na tym kopycie inne buty a jeśli tak, to czy jest różnica w śródstopiu dla Ciebie w tych derby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2020 @bratdominik niestety nie mam żadnych innych butów na tym kopycie i nie jestem w stanie Ci doradzić. Co do koloru to bordowych tonów ja w rzeczywistości nie widzę. Co nie zmienia faktu, że na żywo buty prezentują się lepiej niż na sklepowych zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 1 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2021 Porównując buty Patine i Yanko w tęgości G zauważam, że Patine są sporo szczuplejsze. Yanko 948G pasuje na mnie idealnie, a Hudson G w rozmiarze o 0,5 większym ciśnie w palcach i śródstopiu. Nie wiem jak pozostałe kopyta Patine, ale podejrzewam, że jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 5 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2021 A jak wypada kopyto Harold F w porównaniu do innych np. Yanko 960G? Szczególnie jeśli chodzi o wysokość w podbiciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 @saphir.pl https://patine.pl/webpage/tabela-rozmiarowa.html Nie do końca rozumiem ten opis z rozmiarami. Jest tam napisane jak mierzyć stopy. Ale wymiar w [mm] jaki mi wyszedł mogę porównać tylko do tabelki Yanko. Tabelka TLB i PATINE nie ma wartości metrycznej. Więc pytanie co tutaj poszło nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Listopad 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Życie pokazało, że takie ogólne tabelki średnio się sprawdzają, gdyż stopa jest dużo bardziej skomplikowaną bryłą niż linijka Do tego każdy z nas odczuwa nieco inaczej i ma różne preferencje. Jedni lubią buty luźniejsze, inni bardziej dopasowane, jedni preferują lekkie rozwarcie, a inni wręcz przeciwnie ... etc. Ale jeżeli taka forma pomaga, to rozmiary YANKO są najczęściej zbieżne z marką TLB i PATINE. Ja jednak bardziej polecam kierować się historią i danymi naszych stałych Klientów: https://patine.pl/blog/jaki-rozmiar-wybrac/ Ewentualnie dokonanie pomiarów i skonsultowanie tematu z naszym supportem drogą mailową. Równie gorąco na początku polecam zakup kilku par, przymiarkę, pozostawienie optymalnej i odesłanie pozostałych. To dziś dość powszechna i dobra praktyka, która pozwala kolejne zakupy realizować już bez większych znaków zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 15 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2021 Te tabelki bym traktował jako orientacyjnie, bo nie biorą pod uwagę różnych kopyt, tegosci, podbicia etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 2 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2021 @saphir.pl rozważacie może w przyszłych dostawach/kolekcjach butów Patine zmianę skórzanej podeszwy na cienką gumową city (jaką domyślnie stosuje np. Skolyx w swojej marce)? Szczególnie interesuje mnie model Penny Loafers 77040. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Grudzień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2021 We wszystkich naszych modelach na pewno nie, bo skórzane cały czas mają najlepsze branie, ale spody typu City można oczywiście znaleźć w naszej ofercie. Kilka przykładów: https://patine.pl/balmoral.html https://patine.pl/brogues-77020-1440.html https://patine.pl/brogues-77020-1441.html https://patine.pl/brogues-77020-1442.html Myślicie, że w Loafersach to naprawdę dobry pomysł? Kiedyś próbowaliśmy ulokować w ofercie trochę loafersów na gumowych spodach, ale wtedy pojawiały się pytania "dlaczego nie na skórze?". Dlatego mam wątpliwości czy wracać do tej opcji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi