feriak Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Panowie, która firma robi aktualnie lepsze jeansy? Levis czy wrangler? Czy jeszcze jakaś inna w podobnych cenach - tak w granicach +/- 300zł, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 56 minut temu, feriak napisał: Panowie, która firma robi aktualnie lepsze jeansy? Levis czy wrangler? Czy jeszcze jakaś inna w podobnych cenach - tak w granicach +/- 300zł, co polecacie? Piszesz na akord te posty? Pytanie durne typu :"Wisła czy Cracovia"? Pewnie jeansy obydwu firmy są robione w tym samym sweat shopie w Azji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Panowie, która firma robi aktualnie lepsze jeansy? Levis czy wrangler? Czy jeszcze jakaś inna w podobnych cenach - tak w granicach +/- 300zł, co polecacie? Wg mnie lepszej jakości są dżinsy Levi’s. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 22 godziny temu, feriak napisał: Panowie, która firma robi aktualnie lepsze jeansy? Levis czy wrangler? Czy jeszcze jakaś inna w podobnych cenach - tak w granicach +/- 300zł, co polecacie? Lee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 LeeTez imo są lepsze niż Wrangler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Kupiłem w lato jeansy Wranglera Cool Vantage i byłem bardziej zadowolony niż z 501 Levisa, które kupowałem zazwyczaj. Duża domieszka sztucznego, ale chyba rzeczywiście trochę chłodniejsze są, no i mniej się wycierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Przecież Lee i Wrangler to jest dokładnie ta sama korporacja VFC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Przecież Lee i Wrangler to jest dokładnie ta sama korporacja VFCTo przecież nie oznacza, że muszą być tej samej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 45 minut temu, zimmermann napisał: To przecież nie oznacza, że muszą być tej samej jakości? Tak samo nie oznacza ,że muszą być różnej jakości.Po prostu jeansy marek z tzw.Denim Big Three: Lee,Levi,Wrangler są adresowane do innej grupy konsumentów i to zarówno pod względem geograficznym jak i life style.,Jakość tu nie ma żadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Klasyczna dyskusja o wyższości marki A nad B bez podania szczegółów. Miałem na przestrzeni ostatnich 10 lat około 20 par ze wszystkich ww. marek i przy intensywnym noszeniu każda wytrzymuje +/- 3-4 lata. Nie liczyłem Confidence Intervals Warto dodać, że jeansy Lee i Wrangler w takiej formie jaką znamy z Europy nie istnieją w USA (tam to jest typowo robocza marka, bez jakichkolwiek dodatkow stylistycznych typu kroje Slim). Levi'sy występują za to na 3 stopniach jakości (cena sugerowana 68$, 89$ i 128$), w Polsce mamy zdaje się głównie tę środkową klasę za około 450PLN (robione w PL, Meksyku, Turcji, lub Egipcie). Ciekawsotka - w TJMaxx, wszystkie levi'sy, niezależnie od kategorii jakościowej kosztują 20-25$, więc jest szansa na wyłapanie czegoś z selvedge za grosze. Ja wybieram obecnie Levi's ze względu na konsekwentne nazewnictwo i rozmiary modeli (511 34/32 mogę kupować bez mierzenia). We Wrangler i Lee nie wiem co oznaczają te ich nazwy modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Godzinę temu, mayor napisał: Tak samo nie oznacza ,że muszą być różnej jakości. Jasne, pełna zgoda. Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Ciekawsotka - w TJMaxx, wszystkie levi'sy, niezależnie od kategorii jakościowej kosztują 20-25$, więc jest szansa na wyłapanie czegoś z selvedge za grosze. Tylko w TJMaxx, czy zauważyłeś też to w polskich TKMaxxach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 7 minut temu, zimmermann napisał: Jasne, pełna zgoda. Tylko w TJMaxx, czy zauważyłeś też to w polskich TKMaxxach? Dawno nie byłem, ale pamiętam z UK, że na Levi'sy i wranglery była jedna cena (coś około 30£), ale wiem, że w niektórych miastach koncerny Levi's/Wrangler nie umieszczają swoich produktów w TK jesli ich regularny salon jest w niewielkiej odległości. Nie wiem czy to jeszcze ma miejsce, ale kiedyś przy Marszałkowskiej w ogóle nie było jeansów tych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Ze swojej strony mogę polecić Marlboro Classic oraz szwedzkiego Morrisa. Bardzo dobra jakość i komfort noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 Właśnie moją garderobę uzupełniły najlepsze jeansy jakie kiedykolwiek miałem - incotex 99% bawełna, drugie to incotex 64% bawełna, 25% wiskoza, 10% jedwab. Zazwyczaj noszę 29W30L lub 29/32, tutaj rozmiar 29 jest idealny, lecz nogawki są do skrócenia / podwinięcia. Fason slim to bez wątpienia slim, nie jest to skinny, ale mocny slim. Jeansy są miękkie i bardzo wygodne, rzekłbym ekstremalnie wygodne - nie czuć ich na nogach. Co ciekawe, przyszły zaprasowane w kant i nawet to wygląda - być może dlatego, że dzinsy nie są udziwnione. Polecam 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 Żeby nie było tak słodko, od siebie dodam, że te dżinsy na mnie wyglądały jak legginsy. Podobnie kilka modeli Pantaloni Torino. Potwierdzam natomiast dobrą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 36 minut temu, NieMy napisał: Żeby nie było tak słodko, od siebie dodam, że te dżinsy na mnie wyglądały jak legginsy. Podobnie kilka modeli Pantaloni Torino. Potwierdzam natomiast dobrą jakość. To prawda, u mnie na szczęście efekt getrów nie występuje, co prawda mogły by być 1-2 cm szersze w łydkach, ale ja mam mocno rozbudowane łydki przez taniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 1 godzinę temu, KIERMAN.pl napisał: ale ja mam mocno rozbudowane łydki przez taniec. 43cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Panowie, przeglądałem ostatnio Allegro i zobaczyłem jeansy od Levisa w moim rozmiarze. Kosztowały 8 złotych, uznałem więc, że będą idealne na działkę, do robót i długich spacerów. Dziś przyszła paczka, przy przekręcaniu do prania zobaczyłem, że zostały zrobione w Stanach, a dotatkowo wyglądają na zupełnie nowe. Może ktoś powie mi, co właściwie kupiłem? Długo leżały u kogoś w szafie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 I teraz w wchodzi @mayor cały na biało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Coś faktycznie musi być nie tak. To mój rozmiar, więc chętnie odkupię za, no niech będzie dychę + szip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Nikt nie podzieli się swoją wiedzą? Byłem pewien, że Levi ma całe grono entuzjastów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Chcesz usłyszeć, że trafiłeś na żyłę złota? Raczej kupiłeś spodnie w cenie, jaką producent płaci wykonawcy...Nie ma się co zastanawiać, trza nosić. Bardzo dawno temu (jakieś 20 lat wstecz) kupiłem na Allegro Levisy, które ostatecznie okazały się podróbkami, niemniej jednak bardzo dobrze wykonanymi - wytrzymały dłużej niż oryginalne z Płocka.W tych Twoich coś mi nie do końca pasuje krój czcionki, wykonanie metek. Nie wiem jednak na pewno, wiem natomiast że w cenie butelki piwa nie ma co drążyćEdit: już wiem na pewno: San FranSisco:-) 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 @lubo69 Dzięki! Tego właśnie oczekiwałem po tym forum Nie, nie spodziewałem się żyły złota, właśnie te krzywe wszycie mnie zastanawiało. Do ogródka będą idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 "Konie łby pospuszczać!!,.Czy konie mnie słyszą ? Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron.,Jest prawda czasów o których mówimy i prawda ekranu która mówi": Na autentycznej metce Levi konie mają łby odwrócone w przeciwnym kierunku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 4 godziny temu, lubo69 napisał: Edit: już wiem na pewno: San FranSisco:-) A teraz wejdźmy na stronę levi.com, której braku powiązania z prawdziwym producentem zarzucić nie można: https://www.levi.com/GB/en_GB/clothing/men/t-shirts/levis-san-fransisco-city-tee/p/219450025 Wszystko jasne, ale nieco zabawne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi